Doç.Dr. Kurtoğlu; Geleceğiniz İçin Altın ve Gümüş Alın

Doç.Dr. Kurtoğlu; Geleceğiniz İçin Altın ve Gümüş Alın

Yrd.Doç.Dr. Mustafa Kemal Cerrahoğlu Başkanlığındaki Sakarya Aydınlar Ocağı “Küresel Para savaşları ve Türkiye ekonomisi üzerine etkileri” konulu konferans düzenledi.

Sakarya Park Gülpınar Tesisleri'nde düzenlenen yemekli toplantıda konuşan İstanbul Aydın Üniversitesi Ekonomi Bölüm Başkanı Doç. Dr. Ramazan Kaan Kurtoğlu; Dünyada son 50 yılda yaşanan ve günümüzde etkilerini oldukça fazla hissettiren para oyunlarına ve bunun ülkelerin ve ülkeniz ekonomilerine etkilerine değindi. Kurtoğlu özellikle kıymetli madenlerin öneminden bahsetti. Dolar ve Euro'ya fazla güvenilmemesi gerektiğini belirten Kurtoğlu günümüzde yapılacak en doğru yatırımın orta ve uzun vadede altın, gümüş gibi kıymetli madenler olduğunu vurguladı.

Dünyada reel olarak 80 trilyon doların olması gerektiği ancak 2014 verilerine göre sanal ortamlarda dönen 2,5 katrilyon doların dünya ekonomisinde döndüğü ifade eden Kurtoğlu, “Ortada sanal olarak dönen bu paranın korkunç büyüklükte ve tedbirler buna göre alınmalı, Önümüzdeki 10 yıl içinde dolar değer kaybedecektir. Altın ve gümüş en sağlam yatırım aracıdır.” dedi.

Akademisyenlerin büyük ilgi gösterdiği konferansa İzmit’ten de çok sayıda dinleyici katıldı.

Doç.Dr. Kurtoğlu; Geleceğiniz İçin Altın ve Gümüş Alın