Gençlerle Başbaşa'da Bursalıoğlu konuştu

Gençlerle Başbaşa'da Bursalıoğlu konuştu

Akça Koca Kültür Platformu Gençlerle Başbaşa Programının dördüncü konuşmacısı olan Emre Bursalıoğlu; ”Başkanlık Sistemi” konusunda bilgi verdi. 
Emex Otel’de gerçekleşen toplantıda konuşan Kırıkkale Üniversitesi Hukuk Fakültesi 3. Sınıf öğrencisi Emre Bursalıoğlu, “Yasama ve yürütme kuvvetlerinin farklı organlara verildiği sistemler günümüzde genel olarak şöyledir; 1-Başkanlık Sistemi 2-Yarı-Başkanlık Sistemi 3-Parlamenter Hükümet Sistemidir. 

Büyük İlgi 
Ziraat Mühendisi Hasan Uzunhasanoğlu’nun ev sahipliğinde gerçekleşen toplantıya; Dr. Necdet Başaran, Mali Müşavir Ahsen Okyar, Elektrik Elektronik Mühendisi Harun Reşit Kocagöz, Derince e. Milli Eğitim Müdürü Remzi Turan, Dr. Oktay Taşolar, Makine Mühendisi Çetin Mut, Dr. İsmail Çapçı, Tekstilçi İşadamı Serhat Duyar, Çevre Yüksek Mühendisi Banu Çevikel, Mimar Tekin Orhan, eğitimci Tuğrul Doğan Karagöz, Harita Mühendisi Ali Kahraman, Körfez Karadeniz platformu Başkan'ı Mustafa Akın, Kültür Okulları sahibi Ali Aydemir, İnşaat Yüksek Mühendisi Coşkun Karakadılar, Sigortacı Erdal Baykara, Dr. Ayşe Zeynep Turan, Federal Mogul Emeklileri Platformu Başkanı Ahmet Güngör, Dr. Fatma Taşolar, Bilgi İşlemci Huzeyfe Gökbudak, Baykara Makinenin sahibi Hasan Baykara, KOÜ Arkeoloji Bölümü öğrencisi Orhan Kaya, İşadamı Murat Özer, Fatih Okudan, Ali Osman Karaca, Vedat Baykara ile konuşmacının annesi Çiğdem Bursalıoğlu ve babası Ferhat Bursalıoğlu da katıldı. 

Bursalıoğlu’na Plaket 
Akça Koca Platformu Başkan Vekili Dr. İsmail Çapçı Başkanlık sistemi uygulamaları ile ilgili çok sayıdaki soruyu cevaplayan Emre Bursalıoğlu’nu tebrik ederek plaketini, Platform Yönetim Kurulu üyesi Dr. Ayşe Zeynep Turan’da saat hediyesini takdim etti. 

Emre Bursalıoğlu Kimdir?
27 Şubat 1994 doğumlu. Kocaeli ilinin Kandıra ilçesinden. Emekli anne ve babanın 3 çocuğundan biri. Ailenin en küçük ferdi olarak 2 ablası var ve ikisi de evlidir. 
İlkokulu Derince’deki Kocaeli Öğretmenler İlköğretim okulunda okudu. Liseyi Şehit Özcan Kan Anadolu Öğretmen Lisesi’nde tamamladı. 
2013 yılında Kırıkkale Üniversitesi’ne kayıt yaptırdı. Halen Kırıkkale Üniversitesi Hukuk Fakültesi 3.sınıf ve Anadolu Üniversitesi İşletme Bölümü 1.sınıf öğrencisi olarak eğitimine devam etmektedir.

 

Bursalıoğlu; Başkanlık Sisteminde Çatışma ve Çoğunluk Despotizmi Tehlikesi Var