Dr. Kemal Tekden; “Her çocuk en az bir alanda yeteneklidir.”

Dr. Kemal Tekden; “Her çocuk en az bir alanda yeteneklidir.”

Hasan Uzunhasanoğlu Başkanlığındaki Akça Koca Kültür Platformu’nun geleneksel hale gelen toplantısında TÜZDEV - Türkiye Üstün Zekalı ve Dahi Çocuklar Eğitim Vakfı Genel Başkanı Dr. Kemal Tekden konuştu.

Üstün Zekalı ve Dahi Çocuklar konusunda bilgi veren TÜZDEV Genel Başkanı Dr. Kemal Tekden; “Sadece zeka kriteri ele alındığında zihinsel olarak üstün yetenekli olan bireyler toplumun ancak %2’ si gibi küçük bir bölümünü oluşturmalarına karşın ülke kalkınmasındaki önemleri oldukça büyüktür. Üstün yetenekli çocukların erken saptanması ve eğitimlerine erken başlanması büyük önem taşımaktadır. Aileler çocuklarının yetenekli olup olmadığı konusunda çok net yargılara sahip olmayabilirler. Bu konuda söylenecek çok önemli bir şey vardır, o da; her çocuğun en az bir alanda yetenekli olduğudur. Okul öncesi düzeyde hangi alanda olursa olsun en önemli görev aile ve öğretmene düşmektedir. Vakit geçirmeksizin üstün yetenekli çocukların erken tanılanmasına, onların doğasına uygun eğitim, model ve programların geliştirilmesine ve bunlara uygun özel eğitim kurumlarının açılmasına şiddetle ihtiyaç duyulmaktadır.” dedi.

Yoğun İlgi
TÜZDEV Genel Başkanı Dr. Kemal Tekden’in konferansına İstanbul’dan; Kardiyolog Dr. Nuri Çağlar, İş Adamı Necati Pilavcı, Arven İlaç Kadıköy Bölge Müdürü Süleyman Yıldırım ve Hematolog Dr. Hasan Dermenci, Sakarya'dan; Yrd. Doç. Dr. Mustafa Kemal Cerrahoğlu, Endüstri Mühendisi Mustafa Toka ve İnşaat Mühendisi Cengiz Arslan, Kocaeli’den; Körfez Kaymakamı Dr. Hasan Hüseyin Can, Kocaeli Kent Konseyi Başkanı Abdullah Köktürk, Tekstilci-İşadamı Serhat Duyar, son Kuruçeşme Belediye Başkanı Harita Mühendisi Ali Kahraman, Tuhafiyeciler Odası Başkanı İsmail Çevikel, Elektrik-Elektronik Mühendisi Harun Reşit Kocagöz, emekli SGK Müdürü Kamuran Öner, Avukat Naci Kara, Kocaeli Şair ve Yazarlar Birliği Başkanı Alptekin Cevherli, İzmit Orman İşletme Müdürü Yardımcısı İsmail Şan, Dr. Hasan Mücahit Bilecen, eski İSKİ Yönetim Kurulu üyesi Musa Ordu, KBB Park Bahçeler Şube Müdürü Ali Kemal Dilaver, Av. Bedrettin Maçil, Göğüs Hastalıkları Uzmanı Dr. Oktay Taşolar, Körfez Karadeniz Platformu Başkan'ı Mustafa Akın, Ekonomist Cihat Kaymas, Derince e. Milli Eğitim Müdürü Remzi Turan, Mali Müşavir Ahsen Okyar, Yunkes Bilgisayar Yöneticisi Mustafa Keskin, Dr. Mehmet Ayas, Çukurovalılar Derneği Başkanı Erdoğan Davut, Ulusoy Holding Operasyon Yönetmeni Ali İhsan Karaca, Sigortacı Erdal Baykara, Derince Atatürk Anaokulu Müdürü Zehra Genç, Teknik Ressam Sevcan Özdemir, Federal Mogul Emeklileri Platformu Başkanı Ahmet Güngör, Dr. Ali Değirmenci, Arkeolog Orhan Kaya, Eğitimçi Tuğrul Doğan Karagöz, Eğitimci Şule Demircioğlu, Marmara OSB Yöneticisi Mehmet Maçil, İşadamı Alparslan Şimşek, Elektrik Elektronik Mühendisi Şenol Akova, Fatih Okutan, Yunus Emre Anaokulu Müdürü Serap Şanal Kırbıyık, Kandıra Sağlık Daire Başkanlığından emekli Fevzi Genç, İnşaat Mühendisi Murat Akça, Eğitimci Cüneyt Uzunhasanoğlu, Psikolog Müge Cantürk, Genç Yeryüzü Doktorları Kocaeli Şube Başkanı Merve Yılmaz ve Belkıs Bakır, Teknorot Satış Müdürü Recep Girgin, Akıl Küpü Etüd Merkezi yöneticisi Metin Ömür, İnşaat Mühendisi Aydın Yurtçu, Kimya Mühendisi İlhami Tuluk, Çocuk Kasabası Genel Müdürü Ayşenur Kahraman Aytekin ve eşleri katıldı.

Dr. Tekden’e Plaket
Soruları cevaplayan Dr. Kemal Tekden’e, Körfez Kaymakamı Dr. Hasan Hüseyin Can tarafından plaket, Akça Koca Kültür Platformu yöneticileri Ziraat Mühendisi Hasan Uzunhasanoğlu, Çevre Mühendisi Banu Çevikel, Dr. İsmail Çapçı, İnşaat Yüksek Mühendisi Coşkun Karakadılar, Anestezi ve Reanimasyon Uzmanı Dr. Ayşe Zeynep Turan, Makine Mühendisi Çetin Mut ve Yalova Üniversitesi Öğretim Görevlisi Yunus Özen tarafından birlikte Platformun hediyesi saat takdim edildi.

Kocaeli Kent Konseyi Başkanı Abdullah Köktürk, Kocaeli’de de üstün zekalı çocuklarla ilgili yapılan çalışmaları anlatarak Dr. Tekden’e teşekkür etti ve Akça Koca Gazi tablosu hediye etti.

Emex Otelde gerçekleşen toplantı, Akça Koca Kültür Platformu Başkan'ı Hasan Uzunhasanoğlu'nun Dr. Tekden’e, TÜZDEV yöneticilerine ve misafirlere teşekkür konuşması ile sona erdi.

Op. Dr. Kemal TEKDEN kimdir?

1959’ da doğdu. İlk ve ortaöğrenimini Kayseri de tamamladıktan sonra, İstanbul Tıp Fakültesinde okudu ve 1982’de mezun oldu. Adalet bakanlığı bünyesinde Dalaman Açık Cezaevi’nde doktorluğa ilk adımını attı. Daha sonra Erciyes Üniversitesi Tıp Fakültesinde Kulak Burun Boğaz (KBB) bölümünde ihtisas yaptı. Kayseri Devlet Hastanesinde 4 yıl boyunca KBB uzmanı olarak görev yaptıktan sonra, 1993’ te memuriyetten ayrılarak Kayseri’nin ilk özel tıp merkezini hizmete açtı. Arkasından 1998’de ilk özel kalp hastanesi olan Kayseri Kalp Hastanesini, daha sonra Tekden Tıp Merkezini, Denizli Tekden Hastanesini ve son olarak da Mart 2007’de Kayseri ve İstanbul Bağcılar Tekden Hastanesini ortaklarıyla birlikte hizmete açtı. Eğitim alanında ise, 2006 yılında Kayseri’nin ilk akıllı okulu olan Tekden İlköğretim ve ortaöğretim okullarını Kayseri’ye, 2011’de ise İstanbul Küçükyalı’ya kazandırdı.

Op. Dr. Kemal Tekden, birçok vakıf ve sivil toplum kurucusu veya yönetici olarak görev yaptı. Bunlardan bazıları şunlardır: Erciyes Üniversitesi Tiyatro Kulübü, Erciyes Eğitim ve Hizmet Vakfı, Erciyes Üniversitesi Vakfı, Erciyes Feneri, Darülaceze Vakfı, Kayseri Aydınlar Ocağı, Selçuklu Vakfı, Gönüllerde Birlik Vakfı. Gözlem maksadıyla sık sık yurt dışı geziler yapan Dr. Kemal Tekden’in sağlık, eğitim ve sosyal alanlarda çalışmaları, dergi yazıları mevcut. Halen Eyvan Dergisinin sahipliğini yürütmekte, Kültür Eyvanı Derneğinin Başkanlığını ve Türkiye Üstün Zekâlı ve Dahi Çocukların Eğitimi Vakfı (TÜZDEV) Genel Başkanlığını yapmaktadır. DİRİLİŞ ‘ERTUĞRUL’ dizisinin yapımcısı olan TEKDEN FİLM şirketinin de Yönetim Kurulu  Başkanıdır. Çeşitli üniversite ve liselerde “Hayatın Manası ve Başarı”, “Girişimcilik”, “Üstün Zekâlı ve Deha Çaplı Çocuklar”, “İdeal Eğitimi”, “Eğitimle Diriliş” konularında konferanslar vermektedir. “İnsanın Sırrı” isimli kitabı vardır. Zaman zaman TV programları da yapmış olan Op. Dr. Kemal Tekden, 25. Dönem Ak Parti Kayseri Milletvekili olmuştur. Evli ve 3 çocuk babasıdır. 

Dr. Kemal Tekden; “Her çocuk en az bir alanda yeteneklidir.”