İzmitliler Prof.Dr. Nevzat Yalçıntaş’ın iftarında

İzmitliler Prof.Dr. Nevzat Yalçıntaş’ın iftarında

Hocaların Hocası Prof. Dr. Nevzat Yalçıntaş’ın geleneksel iftarına bu yılda ilgi büyük oldu. İftar orucu yurt dışından da gelen misafirler ile birlikte açıldı.

Prof. Dr. Nevzat Yalçıntaş’ın iftar davetine İzmit’ten; Akça Koca Kültür Platformu Başkanı Hasan Uzunhasanoğlu, Kocaeli Aydınlar Ocağı eski Başkanları Dr. Halil İbrahim Kahraman ve Bağımsız Denetçi Ahsen Okyar, İnşaat Yüksek Mühendisi Coşkun Karakadılar ve Ekonomist Cihat Kaymas katıldı.

Büyük ilgi

Eyüp Sultan’daki Türkiye Milli Kültür Vakfı salonlarında gerçekleşen iftara; Akademisyen, siyasetçi, İşadamı ve STK temsilcileri büyük ilgi gösterdi. Türkiye Barolar Birliği Başkanı Prof. Dr. Metin Feyzioğlu, TMKV Başkanı Prof. Dr. Salih Tuğ, e. Devlet Bakanı Kazım Oksay, e. Avrupa Birliği Bakan Yardımcısı Dr. Alaattin Büyükkaya, Prof. Dr. Ergin Kısakürek, e. Müsteşar Prof. Dr. Ahmet Gökçen, 21. Dönem Sivas Milletvekili Mehmet Ceylan, Doç. Dr. Murat Yalçıntaş, DUMA’nın Rusya-Türkiye Koordinatörlerinden Malik Kerimov, e. Diyarbakır Milletvekili Prof. Dr. Aziz Akgül, Prof. Dr. Yahya Doğan, e. İstanbul Ticaret Odası Başkanı Dr. Murat Yalçıntaş, Uygur Haber ve Araştırma Merkezi Genel Yayın Yönetmeni Hamit Göktürk, Mehmet Akif Ersoy Fikir ve Sanat Vakfı Genel Başkanı Mehmet Cemal Çiftçigüzeli, işadamı Mehmet Yalçıntaş ve kalabalık bir davetli topluluğu katıldı.

Prof. Dr. Salih Tuğ’dan Türkmen Duası

Ahmet Öz Hocanın yaptığı İftar duasından sonra söz alan TMKV Genel Başkanı Prof. Dr. Salih Tuğ Türkmen duasını okudu. 

Eyüp Sultan’da

Namazlarını Eyüp Sultan Camiinde eda eden İzmitliler Eyüp Sultan Camii İmam Hatibi Hafız Erhan Mete, Hafız Fatih Okumuş, TRT Sahur Bereketi Programı Yapım ve Sunucusu Halil Yıldırım ile de sohbet etme imkanı buldular.

Sultanzade de Zerde

Türkiye Milli Kültür Vakfındaki program sonrası İzmitliler Eyüp Sultan Camii ve bahçesindeki Eyüp Sultan’ın kabrini ziyaret etti. Şenlik alanını gezen İzmitlilere Ekonomist Cihat Kaymas Sultanzade Sofrasında Ramazan tatlısı Zerde ikram etti.

Şair Dursun Ali Erzincanlı ile

İzmit’e dönme hazırlığı yapan gurup Şair Dursun Ali Erzincanlı ile karşılaştı. Cihat Kaymas ve İzmit Kafilesi Şair Dursun Ali Erzincanlı ile selamlaşıp hal hatır sorduktan sonra fotoğraf çektirmeyi de ihmal etmediler.

İzmitliler Prof.Dr. Nevzat Yalçıntaş’ın iftarında