Emine Vildan Çağlar ve 12 öğrenci sertifika aldı.

Emine Vildan Çağlar ve 12 öğrenci sertifika aldı.

Acıbadem Üniversitesi, ünlü sanatçı Uğur Mine Tamay ve öğrencilerinin eserlerinden oluşan karma resim sergisine ev sahipliği yaptı.

70’e yakın eserin bulunduğu serginin açılışını Acıbadem Üniversitesi Mütevelli Heyeti Başkanı Mehmet Ali Aydınlar, sergide kendi resimleri de bulunan Acıbadem Üniversitesi Mütevelli Heyeti Üyesi Seher Aydınlar, Emine Vildan Çağlar ile sanatçı Uğur Mine Tamay ve öğrencileri yaptı…

Ünlü sanatçı Uğur Mine Tamay sergiyle ilgili şunları söyledi: “Yıllar önce resimle buluşmak istemiş ancak bir nedenle bu hayalini gerçekleştirememiş insanlara bu fırsatı sunmak amacıyla böyle bir sergi düzenledik. Eğitimlerimiz belirli bir yaş grubuna hitap ediyor çünkü biz yıllar öncesinde resimle iç içe olmak istemiş ama buna fırsat yaratamamış insanlara olanak sunuyor ve bu isteği dışa vurmalarına yardımcı olmaya çalışıyoruz. Eğitimlerimizin temel amacı; rekreasyon. Öğrencilerimiz teknik eğitimi alırken ortaya çıkan sevgi, saygı ve dostluk ortamında eserlerini üretiyor ve paylaşıyorlar.”

Açılış töreninde eğitimlerini tamamlayan Emine Vildan Çağlar ve 12 öğrenciye sertifikaları verildi. Sergide 70’e yakın eser sergilendi.

Uğur Mine Tamay kimdir?

Uğur Mine Tamay, 1958 yılında Ankara’da doğdu. 1976 yılında Devlet Güzel Sanatlar Akademisi Resim, Heykel, İç Mimari bölümlerini ve uygulamalı Güzel Sanatlar Yüksekokulu İç Mimari bölümünü kazandı. Devlet Güzel Sanatlar Akademisi Y. Resim bölümünü tercih ederek Prof. A. Çoker Atölyesi’ne girdi. Yüksek lisansını tamamlayarak 1983 yılında iyi derece ile mezun oldu. Ayrıca Prof. Zekai Ormancı Halı Uygulama Atölyesi’ndeki eğitimini iyi dereceyle tamamladı. Tamay, T.C. Güzel Sanat Eserleri Meslek Birliği (GESAM) – Rekreasyon Derneği Yönetim kurulu üyesi olup, aynı zamanda derneğin eğitim koordinatörüdür.

Emine Vildan Çağlar ve 12 öğrenci sertifika aldı.