Merve Sarıkaya; Günümüzde en önemli sorun iletişimsizlik

Merve Sarıkaya; Günümüzde en önemli sorun iletişimsizlik

Akça Koca Kültür Platformu Gençlerle Baş Başa programının beşinci konuşmacısı olan Merve Sarıkaya “Birey ve Empati Temelli İletişim”  konusunda bilgi verdi.

Emex Otel’de gerçekleşen toplantıda konuşan İstanbul Üniversitesi Cerrahpaşa Tıp  Fakültesi 2. Sınıf öğrencisi Merve Sarıkaya, “Günümüzde en önemli sorun iletişimsizlik olarak kabul edilmektedir. Başkalarına kendimizi ifade edemiyor, kendimizi anlatamıyor, başkalarını dinleme tahammülümüzü git gide kaybediyoruz. Empatik tutum ve davranış geliştiremiyoruz. Teknolojinin çok hızlı gelişmesi sonucu, sosyal hayatımıza çok önemli yer alan TV, Bilgisayar, Internet yaygınlaşması artık iletişim şekillerimizi değiştirmiştir. İlişkilerimiz sertleşmekte, gülümseyerek konuşmuyor ve teşekkür de etmiyoruz.

Oysaki iletişim temelde anlam yaratmayı ve paylaşmayı amaçlamalıdır
Kendimize güven duymalı, inanmalı ve önemli hissetmeliyiz, olumsuz düşüncelerden uzaklaşmalı, çevremizi, iletişim içinde olduğumuz kişiyi kişileri izlemeli ve dinlemeliyiz.

İletişim bir paylaşma eylemidir. İletişim kurmada kişisel özelliklerimiz, kültürel yapımız, değer ve tutumlarımız etkilidir. Birbirimizi anlama çabasında empatik tutum ve davranışı, demokratik ilişkileri kurmak zorunluluk olmalıdır. Bir çok sorunumuzun iletişimsizlik den kaynaklanmaktadır. Sorunu tartışmanın zamanı gelmiştir.” dedi.

Yoğun ilgi

Ziraat Mühendisi Hasan Uzunhasanoğlu’nun ev sahipliğinde gerçekleşen toplantıya; KOÜ Öğretim üyesi Prof.Dr. Yusuf Bayraktutan, Mali Müşavir Ahsen Okyar, Kocaeli Kent Konseyi Başkanı Abdullah Köktürk, Yalova Üniversitesi Öğretim Görevlisi Yunus Özen, son Kuruçeşme Belediye Başkanı Ali Kahraman, Makine Mühendisi Çetin Mut, Mimar Tekin Orhan, Aile Hekimi Dr. İsmail Çapçı, Av. Hayrullah Doğan, Tekstilci İşadamı Serhat Duyar, e. Samsunlular Dernek Başkanı  Özay Yıldız, Çevre Yüksek Mühendisi Banu Çevikel,  eğitimci Tuğrul Doğan Karagöz, KOÜ İngilizce Dili ve Edebiyatı Öğrencisi Beyza Nur Karabulut, Tıp Fakültesi öğrencisi Dürdane Merve Yılmaz, Körfez Karadeniz Platformu Başkanı Mustafa Akın, İnşaat Yüksek Mühendisi Coşkun Karakadılar, KOÜ Arkeoloji Bölümü öğrencisi Orhan Kaya, Dr. Ali Değirmenci ile konuşmacının annesi Polis Memuru Dudu Sarıkaya, babası Ziraat Mühendisi Ercan Sarıkaya ile kardeşleri; Gizem ve Ecrin Sarıkaya da katıldı.

Sarıkaya’ya plaket

KOÜ Sosyal Bilimler Enstitüsü Müdürü Prof.Dr. Yusuf Bayraktutan “Birey ve Empati Temelli İletişim” ile ilgili çok sayıdaki soruyu cevaplayan Merve Sarıkaya’yı tebrik ederek plaketini, Platform Yönetim Kurulu üyesi İnşaat Yüksek Mühendisi Coşkun Karakadılar ile Tekstilci İşadamı Serhat Duyar da birlikte saat hediyesini takdim etti.

Merve Sarıkaya kimdir?

1996 yılında Denizli’nin Acıpayam ilçesinde dünyaya geldi. Polis memuru bir anne ile Ziraat Mühendisi bir babanın 3 kız evladından ilki. Kardeşleri; Gizem Sarıkaya Derince Merkez Bankası Anadolu Lisesi 3. Sınıf öğrencisi, Ecrin Sarıkaya da Körfez Hedise Evyap İlkokulu 1. Sınıf öğrencisidir.

İlköğretimini Körfez Petkim İlköğretim okulunda, Liseyi Körfez Fen Lisesinde tamamladı.

Lisesinin ardından İstanbul Üniversitesi Cerrahpaşa Tıp Fakültesi’ni kazandı. Şu an Cerrahpaşa Tıp Fakültesi 2. Sınıf öğrencisi olarak eğitimine devam etmektedir. 

Merve Sarıkaya; Günümüzde en önemli sorun iletişimsizlik