Gençlerle Başbaşa Programında ilk konuşmacı; Ebru Sevim oldu

Gençlerle Başbaşa Programında ilk konuşmacı; Ebru Sevim oldu

 

Akça Koca Kültür Platformu Gençlerle Başbaşa Programının ilk konuşmacısı Ebru Sevim oldu.

Akça Koca Kültür Platformu Gençlerle Başbaşa Programın ilk konuşmacısı olan KOÜ Kimya Bölümü öğrencisi Ebru Sevim konuşmasının birinci bölümünde  www.akcakocakulturplatformu.org sitesi hakkında bilgi verdi verdi. 2011 yılında Kocaeli Üniversitesi Hereke Marshall Meslek Yüksekokulu'nda Kozmetik Teknolojisi bölümünü de bitiren Ebru Sevim konuşmasının ikinci bölümünde “Yaşamın içinde Kozmetik” başlığı ile sunum yaptı. Sevim; “Süs, güzellik demek olan cosmos kelimesinin karşılığı olan Kozmetik ürünleri insan vücudunun heryeri için hazırlanmakta, temizlenmek, koku vermek, korumak, görünümü değiştirmek için kullanılmaktadır. Yapılan kazılarda MÖ 4000 yıllarından kalma kozmetik ürünlerine rastlanılmıştır. Ürün alırken dikkatli olmak gerekmektedir. Bitkisel ürünlerden elde edilen insan sağlığına ve çevreye dost ürünleri kullanmaya da özen gösterelim.” dedi.

Büyük ilgi

Akça Koca Kültür Platformu Başkanı Hasan Uzunhasanoğlu’nun evsahiplği yaptığı Kocaeli  Emexotel’deki toplantıya; Çevre Yüksek Mühendisi Banu Çevikel, Kültür Okulları Kurucusu Ali Aydemir, Elektrik Elektronik Mühendisi Harun Reşit Kocagöz, Dr. Ayşe Zeynep Turan, Makine Mühendisi Çetin Mut, Kozmetik Mümessili Zahide Kanel, Körfez Karadenizliler Platformu Başkanı Mustafa Akın, Dr. Ali Değirmenci, Mali Müşavir Ahsen Okyar, İnşaat Yüksek Mühendisi Coşkun Karakadılar, Eğitimci Remzi Turan, Ecz. Merve Kabasakal, Koçsan Genel Müdürü Mücahit Kil, Dr. İsmail Çapçı ile Banu Sevim’in ailesi ve arkadaşları katıldı.

Sevim’e plaket

Site ve kozmetik konusunda çok sayıdaki soruyu cevaplayan Ebru Sevim’e; Elektrik Elektronik Mühendisi Harun Reşit Kocagöz özel hazırlattığı hediye, Akça Koca Kültür Platformu Başkanı Hasan Uzunhasanoğlu ve Yönetim Kurulu üyesi Dr. A. Zeynep Turan tarafından da plaket takdim edildi.

Ebru Sevim kimdir?

12.08.1991 tarihinde Körfez'de Emine ve Firar Sevim çiftinin 5 çocuğundan en küçüğü olarak dünyaya geldi.

İlk ve orta okulu Ahmet Taner Kışlalı İ.Ö. Okulunda tamamladı.

Hacer Demirören Çok Programlı Lisesi'nde Web Programcılığını okudu.

2011 yılında Kocaeli Üniversitesi Hereke Marshall Meslek Yüksekokulu'nda Kozmetik Teknolojisi bölümünü tamamlayıp dikey geçiş sınavı ile Kocaeli Üniversitesi Kimya Mühendisliği bölümüne geçiş yaptı.

Halen Kocaeli Üniversitesi Kimya Mühendisliği hazırlık sınıfında öğrenimine devam etmektedir.

Gençlerle Başbaşa Programında ilk konuşmacı; Ebru Sevim oldu
Gazete Kupürleri