Vefa İbrahim Aracı; Kocaeli, Kırım’ı yalnız bırakmadı

Vefa İbrahim Aracı; Kocaeli, Kırım’ı yalnız bırakmadı

Pusula Düşünce Derneği tarafından Kocaeli Ticaret Odası’nda (KOTO) düzenlenen programda Vefa İbrahim Aracı Kırım’daki son gelişmeleri değerlendirdi.

Kırım Dernekler Federasyonu Başkanı Vefa İbrahim Aracı’nın konuşmacı olduğu ve Pusula Dernek Başkanı Volkan Şenel’in ev sahipliği yaptığı programa Vali Yardımcısı Şükrü Çakır ve çok sayıda Dernek yöneticisi ile davetliler katıldı.

YAVUZ DÖNEMİNİ HATIRLAYIN

Kırım ile ilgili ses getiren eylemler yapan başarılı işadamı Vefa İbrahim Aracı, “Kırım’ı karıştırıyorlar. Kırım’ın ne kadar önemli olduğunu anlamak için Yavuz Sultan Selim dönemini okumamız gerekiyor. 1944 yılında Kırım Tatarlarının sürgün yediğini kimse bilmiyordu. Bu ülkede bunlar gösterilmedi. Aynı şekilde bugün de Kırım’da neler olduğunu göstermiyor. Türkiye Cumhuriyeti bu kadar duyarsız olmamalı. Kırım işgal edildiği günlerde Türkiye’den bu kadar ses çıkarılması beklenmiyordu. Diğer illerden Kocaeli’den gelen sesin yüzde 10’u bile gelmedi. Kocaeli, bu eylemlerde bizi yalnız bırakmadı. Teşekkür ediyorum.” dedi.

ARACI’NIN YANINDAYIZ

Dernek Başkanı Volkan Şenel de başarılı işadamı Vefa İbrahim Aracı’ya teşekkür ederek, “Özellikle son aylarda Ukrayna’da yaşanan gelişmelerin Kırım’da yaşayan soydaşlarımızı olumsuz etkilediğini gözlemliyoruz. Biz anayurtlarında huzurluca yaşamak isteyen soydaşlarımızın haklı davalarına destek vermek ve Kırım’daki gelişmelerle ilgili dikkat çekmek amacıyla şehrimizdeki birçok sivil toplum kuruluşunun da desteğiyle bu programı düzenledik. Bu konuda gösterdiği hassasiyet ve ortaya koyduğu mücadeleyle dikkat çeken Kırım Dernekler Federasyonu Başkanı Sayın Vefa İbrahim Aracı’nın daima yanındayız” diye konuştu.

Vefa İbrahim Aracı; Kocaeli, Kırım’ı yalnız bırakmadı