Akdilek; Bilim Tarihi, İnsanlık tarihinin kendisidir

Akdilek; Bilim Tarihi, İnsanlık tarihinin kendisidir

Akça Koca Kültür Platformunun 8. Gençlerle Başbaşa programında İbrahim Akdilek Bilim Tarihini anlattı.

Ortadoğu Teknik Üniversitesi Eğitim Bilimleri Fakültesi Bilgisayar Öğretmenliği ve Teknolojileri Eğitimi 3. sınıf öğrencisi İbrahim Akdilek, Akça Koca Kültür Platformu Gençlerle Baş Başa Programının sekizinci konuşmacısı oldu ve “Bilim Tarihi” konusunda bilgi verdi.

Akça Koca Kültür Platformu Başkanı Hasan Uzunhasanoğlu; “Genç konuşmacımızı ve ailesini tebrik ediyor, toplantıya ilgi gösterenlere teşekkürlerimi sunuyorum dedi. İbrahim Akdilek’te; “Bilim Tarihi; Birkaç büyük adamın yaptıklarından ibaret değildir. Tek başına bir bilim dalının tarihi değildir. İnsanlık tarihinin kendisidir. Bilimin son üç yüz yıldaki hızlı gelişmesi, uygarlık tarihinde belki de en önemli olaydır. Bilim bir yandan teknolojik uygulaması yoluyla yaşam koşullarını değiştirirken, öte yandan düşünmemizi biçimlemekte, dünya görüşümüzü etkilemektedir.” dedi.

Büyük ilgi

Kocaeli  Emex Otel’deki toplantıya; Akça Koca Kültür Platformu Başkanı Hasan Uzunhasanoğlu, Dr. Ayşe Zeynep Turan, İnşaat Yüksek Mühendisi Coşkun Karakadılar, Kocaeli Kandıralılar Derneği Başkanı Prof. Dr. Mehmet Bayrak, Çukurovalılar Derneği Başkanı Erdoğan Davut, Av. Abdurrahman Kaymak, Körfez Karadenizliler Platformu Başkanı  Mustafa Akın, Elektrik Elektronik Mühendisi Harun Reşit Kocagöz, Teknorot Satış Müdürü Recep Girgin, Mali Müşavir Ahsen Okyar, Ulaşım AŞ Koordinatörü Muhammed Emin Çoban, İnşaat Mühendisi Adem Akdilek, Arkeolog Orhan Kaya, Aile Hekimi Dr. Ali Değirmenci, Eğitimci Tuğrul Doğan Karagöz, Arkeolog Sefa Yıldırım, Makine Mühendisi Arif Yavuz ile İbrahim Akdilek’in yakınları katıldı.

Akdilek’e Plaket

Toplantı sonunda soruları da cevaplayan İbrahim Akdilek’e, Akça Koca Kültür Platformunun özel hediyesini Av. Abdurrahman Kaymak, plaketini ise Teknorot Satış Müdürü Recep Girgin, Hasan Uzunhasanoğlu ile birlikte  takdim etti.

İbrahim Akdilek kimdir?

1988 yılında Kocaeli'nde doğdu. 3 kardeşin en büyüğü.  Küçük kardeşi Furkan, Kocaeli Üniversitesi’nde Makine Meslek Yüksekokulu’nu bitirdikten sonra başladığı  Karabük Üniversitesi’nde Metalürji ve Malzeme Mühendisliği bölümünde  2. Sınıf öğrencisidir. En küçük kardeşi Mehmet Berkay, Başiskele Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi’nde Uçak Elektroniği bölümünde 3. sınıf öğrencisi. Baba Fedai Akdilek, TCDD Derince Limanı’nda uzun yıllar kaptanlık yaptıktan sonra iki yıl önce emekli oldu. Anne Sevim Akdilek, bütün vaktini ailenin diğer dört üyesinin eksikliklerini kapatmakla harcamaktadır.

Depremden sonra bir kaç il değiştirdikten sonra yine Kocaeli’ye dönüp Merkez Bankası Derince Anadolu Lisesi'nde okudu. Lise hayatı boyunca basketbol ve hentbol oynadı. Lise 2. sınıfta TÜBİTAK fizik olimpiyatlarında milli takım eleme kampına çağrıldı.

2006 yılında liseden mezun oldu, aynı yıl ODTÜ Fizik bölümünü kazandı. 1 yıllık ingilizce hazırlık sınıfının ardından geçtiği bölümde çok istekli ve mutlu olmasına rağmen, 3. sınıfa başladığı 2009 yılında bir kaç özel sebepten dolayı okulu askıya aldı, 2011 yılında tamamen bıraktı. 

2009-2015 yıllarını girişimcilik yılları olarak tanımlıyor. Öğrencilik döneminde ek gelir için garson olarak çalıştığı restoranda sırasıyla aşçılık, kasiyerlik ve müdürlük yaptı. Başka bir restoranda daha müdürlük yaptıktan sonra, kendi restoranını açtı. 2.5 yıl çalıştırdığı restoranını güzel bir teklif sonucu sattıktan sonra çeşitli cafe ve restoranlarda müdürlük, koordinatörlük, iş ve etkinlik danışmanlıkları yaptı.

2015 yılında tekrar okul hayatına geri dönme kararı alıp, ODTÜ CEIT (Computer Education and Instructional Technologies) bölümüne başladı. Şu an 3. sınıfta ve okul hayatı dışında özel matematik ve fizik öğretmenliği yapıyor. Ayrıca üç arkadaşıyla kendi başkanlığında kurduğu ekip (www.eckertstudio.com) ODTÜ Teknokent ATOM' da kuluçka merkezinde VR (Sanal Gerçeklik) üzerine yazılım geliştirme yapıyor. 

Gazete Kupürleri
Gazete Kupürleri