Doç. Dr. Murat Yalçıntaş; “Endüstri 4.0 Türkiye için büyük fırsat”

Doç. Dr. Murat Yalçıntaş; “Endüstri 4.0 Türkiye için büyük fırsat”

İstanbul Ticaret Üniversitesi Öğretim Üyesi - Dış Ticaret Enstitüsü Müdürü Doç. Dr. Murat Yalçıntaş, Akça Koca Kültür Platformunda "Türkiye’nin Ekonomik Kalkınması ve Endüstri 4.0” konusunda İzmitlilere bilgi verdi.

Türkiyenin ekonomik gücü

Türkiye’nin Ekonomik Kalkınması ve Endüstri 4.0 konusunda geniş açıklamlarda bulunan Doç.Dr. Murat Yalçıntaş; “Borsa İstanbul'da Aralık 2016 itibarıyla şirketlerin (yaklaşık 600 şirket) toplam piyasa değeri yaklaşık 160 milyar dolar olarak hesaplandı. Borsanın en değerli şirketi Koç Holding (8.8 milyar dolar). Amerika’da: sadece Google 398 milyar, Apple 609 milyar dolardır.

Eğer biz Türkiye olarak bu yeni dünyanın teknolojilerine yatırım yapmazsak rekabetçi olmamıza, ekonomik olarak diğer ülkeleri yakalamamıza imkan yoktur. Bu nedenle: Toplumdaki güven seviyesini yükseltmek ve sosyal barışı sağlamak, Doğru kurumları oluşturmak, Doğru bir eğitim modeli, geliştirmek, Dürüst, samimi ve çok çalışkan olmak mecburiyetindeyiz.” dedi.

Yoğun İlgi

İzmit Emex Otel’deki yılın son yemekli toplantısına; Akça Koca Kültür Platformu Başkanı Hasan Uzunhasanoğlu, Yüksek İstişare Kurulu Başkanı Ahsen Okyar, Yönetim Kurulu üyeleri; Yalova Üniversitesi Öğretim Üyesi Dr. Yunus Özen, İnşaat Yüksek Mühendisi Coşkun Karakadılar, Dr. Ayşe Zeynep Turan, Makine Mühendisi Çetin Mut ile Aile Hekimi Dr. İsmail Çapçı ve e. Avrupa Birliği Bakan Yardımcısı Dr. Alaattin Büyükkaya, e. Derince Belediye Başkanı ve İstanbul Cibali Sağlık Sosyal Güvenlik Merkez Müdürü Dr. Aziz Alemdar, SAÜ Öğretim üyesi Prof. Dr. Mehmet Bayrak, son Bekirpaşa Belediye Başkanı Abdullah Köktürk, Kültür Okulları Kurucusu Ali Aydemir, son Hereke Belediye Başkanı ve Özel Marmara Hastanesi Yönetim Kurulu Başkanı Esener Maçil, Kocaeli Kandıralılar Derneği Başkanı Av. Abdurrahman Kaymak, son Kuruçeşme Belediye Başkanı Ali Kahraman, Ekonomist Cihat Kaymas, Av. Zeki Hacıibrahimoğlu, e. Kocaeli Kent Konseyi Başkanı Dr. Halil İbrahim Kahraman, Körfez Trabzonlular Derneği Başkan Yardımcısı Mustafa Akın, Makine Mühendisi Kafiye Nur Yıldız, Endüstri Mühendisi Mustafa Toka, Bankacı Recep Tungu, İşadamı Sinan Mollaoğulları, Dr. Yüksel Aksoy, Av. Kemal Döner, E. İSKİ Yönetim Kurulu üyesi Musa Ordu, Kardiyolog Dr. Nuri Çağlar, e. İller Bankası Bölge Müdürü Hasan Mısır, Av. Naci Kara, Diş Hekimi Abdullah Özdemir, İş Adamı Necati Pilavcı, Makine Mühendisi Yüksel Özbay, Turan Kaya, Sağlıkçı Zefide Tek, Nevzat Gökalp, Elektrik Mühendisi Kazım Bozkurt, Dr. Ali Değirmenci, Elektrik-Elektronik Mühendisi Harun Reşit Kocagöz ve eşleri katıldı.

 

Doç. Dr. Murat Yalçıntaş’a Plaket

Akça Koca Kültür Platformunun hediyelerini, Platform Yönetim Kurulu üyelesi Dr. Ayşe Zeynep Turan, Necati Pilavcı ve Ali Kahraman ile birlikte Av. Zeki Hacıibrahimoğlu’na, Dr. Aziz Alemdar, Vildan Çağlar ve Dr. Yunus Özen de, Ayşe Yalçıntaş’a takdim etti.

Platform Yönetim Kurulu Başkanı Hasan Uzunhasanoğlu, e. Avrupa Birliği Bakan Yardımcısı  Dr. Alaattin Büyükkaya ve Dr. İsmail Çapçı birlikte, Doç. Dr. Murat Yalçıntaş’a plaketini takdim etti.

Toplantı Doç. Dr. Murat Yalçıntaş’ın çok sayıdaki soruyu cevaplaması ile sona erdi.

Doç. Dr. Murat Yalçıntaş; “Endüstri 4.0 Türkiye için büyük fırsat”
Gazete Kupürleri