Eczacılar, 4. Hasret Buluşmasında

Eczacılar, 4. Hasret Buluşmasında

Ecz. Selçuk Arslan, Ankara Gazi Üniversitesi Eczacılık Fakültesi’nden mezun 30 eczacı arkadaşını Yeniköy’de topladı.

1970-1982  yılları arasında,  o  dönemdeki ismi A.İ.T.İ.A. Eczacılık Yüksek Okulu olan,  Ankara Gazi Üniversitesi Eczacılık Fakültesi’nden mezun olup ülkemizin değişik şehirlerinde eczacılık faaliyetlerini sürdüren 30 eczacı Başiskele İlçemizdeki The Ness Hotel’de,Yeniköy Beldesinde faaliyet gösteren Vatan Eczanesi sahibi ve mesul müdürü Ecz. Selçuk Arslan’ın yaptığı organizasyon ile biraraya geldi.

Eczacıların eşleri, çocukları ve hatta torunları ile birlikte 75 kişinin katıldığı ve 4. HASRET BULUŞMASI olarak adlandırılan organizasyon, katılımcıların otele gelişlerinde Ecz. Selçuk Arslan, eşi Gül Arslan, kızları Özlem Arslan ve Özge Elif Arslan tarafındankarşılanarak,kendileri için hazırlanan ve Kocaeli’nin tanıtımına yönelik olarak , başta pişmaniye olmak üzere, muhtelif kitap ve broşürlerin olduğu çantaların hediye edilmesi ve otele yerleşmeleriyle başladı.

Uzun yıllardır birbirlerine hasret duyan eczacıların buluşmalarında duygusal anlar da yaşandı. Otelin lobisinde küçük gruplar halinde toplanan eczacılar ve aileleri yaklaşık 45 yıllık hatıralarını ve heyecanlarını paylaşarak uzun sohbetlere daldılar. Aynı akşam birlikte yenilen akşam yemeği sonrasında oteldeki bir salonda eczacılar için düzenlenen“TÜRKÜ GECESİ” ‘ne katılıp,  Kocaeli Üniversitesi, Devlet Konservatuvarı Türk Halk Müziği bölümü öğretim görevlisi Kenan Serhat İnce’yi ve saz arkadaşlarını  dinleyerek ve zaman zaman da eşlik ederek neşeli saatler geçirdiler. Türkü Gecesine Akçakoca Kültür Platformu Başkanı Hasan Uzunhasanoğlu, Kocaeli Aydınlar Ocağı Eski Başkanı Ahsen Okyar ve Yalova Üniversitesi Öğretim Üyesi Dr. Yunus Özen’de katılarak misafirlere eşlik ettiler. Gecenin geç saatlerine dek süren konserin bitiminden sonra lobide gruplar sabahın ilk ışıklarına kadar sohbet ettiler.

İKİNCİ GÜN

Sabah kahvaltısından sonra saat 11.oo ‘de otelden otobüslerle ayrılan kafile,  günübirlik Kültür ve Tarih Turu kapsamında,  İzmit Arkeoloji ve Etnoğrafya Müzesi ile  Kültür Tepesi’ndeki, Kasr-ı Hümayun,  Atatürk ve Redif Müzesi, Saat Kulesi ve Atatürk Heykeli’ni ziyaret edip bu programı tamamladıktan sonra  öğle yemeğinde SEKA PARK içindeki Maide Restoran’da biraraya geldiler. Grup,  yemek sonrasında Seka Kağıt Müzesi ve Bilim Merkezi’ni de rehberler eşliğinde gezip,  çok ilginç ve değerli bilgilerle dolu olarak otele döndü.Aynı akşam otelin Lilyum Salonu’nda düzenlenen Vuslat Toplantısı’na katılan grup, bütün eczacıların katılımcılara hitap etmesi ile, okul dönemindeki ilginç hatıralarını dinleme fırsatı buldu. Ecz. Selçuk Arslan’ın hazırladığı barkovizyon ve Uzm. Ecz. Ahmet Nezih Pekcan’ın hazırladığı video gösterimi de ilgi ile izlendi. Eczacıların eşlerinin, çocuklarının ve de torunlarının da  yaptıkları konuşmalar büyük beğeni kazandı. Toplantı arasında Türkiye’nin değişik şehirlerinden gelen eczacıların getirdikleri ve  kendi şehirlerine has muhtelif yiyecekler katılımcılara ikram edildi. Ayrıca salonda 1999 Büyük Marmara Depremi’nde çekilmiş olan fotoğrafların bulunduğu  fotoğraf sergisi de açıldı. Gece geç vakitlere kadar süren toplantı sonrası otel lobisinde sohbetler devam etti.

ÜÇÜNCÜ GÜN

Öğleye kadar ki serbest zaman sonrası günübirlik Tabiat ve Turistik gezi programı çerçevesinde Maşukiye’deki Alabalık Vadisine gidilerek, grubun bölgede yaptığı geziler, yürüyüşler ve alışverişler sonrasında, Yazıcılar Otel ve Restoran Tesisleri’nde öğle yemeğinde bir araya gelindi. Yemek sonrasında Erzurumlular Kalkınma Vakfı (ER-VAK) Başkanı Ecz. Erdal Güzel’in,  Erzurum’dan getirdiği meşhur Kadayıf Dolması da grup tarafından iştahla tüketildi. Bu program sonrası Sapanca İlçe merkezine hareketeden grup,  göl kenarında, serbest programla yaklaşık 2 saat geçirerek, Sapanca Gölü ve çevresinin güzelliklerini de keşfetme imkanı buldu.

Aynı akşam Uzm. Ecz. Ahmet Nezih Pekcan, otelin Lilyum Salonu’nda, Majistral İlaçlar’la ilgili olarak hazırladığı sunumunu gerçekleştirdi. Ardından katılımcı eczacıların okul dönemindeki hallerini yansıtan fotoğrafların gösterildiği bir de slayt gösterisi yapıldı.İlgi ve kahkahalarla dolu bu gösterinin sona ermesi ile gün tamamlanmış oldu.

SON GÜN

Eczacıların 4. HASRET BULUŞMASI’nın sona erdiği dördüncü günde sabahtan itibaren, katılımcıların  ayrılıp memleketlerine dönmeye başlamaları grup üyelerinde buruk bir hava estirdi. Grup üyeleri bütün program esnasında bol bol fotoğraf çekerek Kocaeli hatıralarını albümlerine koymak üzere kayda aldılar.

Eczacılar, 4. Hasret Buluşmasında