Dr. Nuri Çağlar Dualarla Anıldı

Dr. Nuri Çağlar Dualarla Anıldı

Kardiyolog Dr. Nuri Çağlar vefatının 40. gününde Maşukiye’deki evinin bahçesinde anıldı.

28 Mayıs 2021 Cuma günü vefat eden Dr. Nuri Çağlar, 1999 yılında Acıbadem Hastanesi Kardiyoloji Bölümünü kurmuş  ve 2011 yılına kadar hizmetini sürdürmüştü.

Dua Şerif Hüseyin Ayaz’dan

Dr. Nuri Çağlar için 40. gün anma toplantısına katılan; 2007 yılında İmam Hatip liseleri aralarında düzenlenen Güzel Kur’an-ı Kerim Okuma yarışmasında Türkiye birincisi olan Fevziye Camii Müezzini Hafız Hikmet Akça, Yenicuma Camii Müezzini Ali Gülmez ve Bağçeşme Camii İmamı Şerif Hüseyin Ayaz Kuran-ı Kerim, kaside, ilahi okudu ve dua yaptı.

Katılanlar                                                                                    
Amatör Ressam Emine Vildan Çağlar’ın ev sahipliğinde gerçekleşen anma toplantısına; oğulları Ömer ve İlhan Çağlar, gelinleri, torunları;
 Akça Koca Kültür Platformu Yönetim Kurulu Başkanı Hasan Uzunhasanoğlu, Yüksek İstişare Kurulu Başkanı Ahsen Okyar, İktisatçı-İşadamı Necati Pilavcı, Körfez Marmara Hastanesi Yönetim Kurulu Başkanı Esener Maçil, Yalova Üniversitesi Dr. Öğretim Üyesi Yunus Özen, Aile Hekimi Dr. İsmail Çapçı, Endüstri Mühendisi Mustafa Toka, İşadamı Şükrü Bayram, Makine Mühendisi Ömer Öztürk, Hematolog Dr. Hasan Dermenci ve eşleri ile çok sayıda Çağlar Ailesinin yakını katıldı.

 

Dr. Nuri ÇAĞLAR kimdir?

1951 yılında Antalya – Akseki’de doğdu. İlk ve orta tahsilini Akseki’de tamamladı.

Konya Erkek Lisesini bitirdikten sonra 1969 yılında Ankara Üniversitesi Tıp Fakültesinde tıp eğitimine başladı ve 1975 yılında mezun oldu.

Tıp fakültesini bitirdikten sonra kısa bir süre Edirne’de pratisyen hekim olarak çalıştı.

1975 yılı sonu askerlik görevine başladı. 1977 de Balıkesir ordu donatımda bu görevini tamamladı.

Askerlik sonrası Bolu – Düzce - Köprübaşı Sağlık Ocağında iki yıl süre ile sağlık ocağı hekimliği yaptı.

Sağlık Bakanlığı’nın açmış olduğu ihtisas sınavına Anestezi ve Reanimasyon dalında katıldı. 1979 da bu dalda bir yılı aşkın süre İstanbul Siyami Ersek hastanesinde çalıştı. Daha sonra tekrar sınava girdi ve iç hastalıkları dalında İstanbul Haydarpaşa Hastanesinde ihtisasa başladı ve bu dalda 1984 yılında iç hastalıkları uzmanı olarak mezun oldu.

İç hastalıkları uzmanı olarak 2 yıl süre ile Hakkari Devlet Hastanesi ve Ankara Zübeyde Hanım Doğumevinde çalıştı.

1986 yılında Ankara Yüksek İhtisas Hastanesi Kardiyoloji Kliniğinde yan dal ihtisası yaptı. 1988 yılında kardiyoloji uzmanı oldu ve aynı yıl İstanbul Koşuyolu Kalp ve Araştırma Hastanesine baş asistan olarak atandı. 1993 yılında aynı hastanenin klinik şef muavini oldu.

1999 yılında Acıbadem Hastanesi Kardiyoloji Bölümünü kurdu. 2011 yılına kadar burada çalışmaya devam etti. Koşuyolu Hastanesi ve Acıbadem Hastanesinde çalıştığı sürece özellikle girişimsel kardiyoloji ile ilgilendi.

Gene bu dönemde ulusal ve uluslararası kongrelerde çok sayıda bildiri sundu ve makaleleri yayınlandı.

2011 - 2020 yılları arası Dr. Rana Beşe Polikliniğinde aktif olarak çalıştı.

Evli, iki çocuklu, altı torunu var. İngilizce bilir.

Dr. Nuri Çağlar Dualarla Anıldı