Hürriyet, Dernekler Yerleşkesini Tanıtmaya Devam Ediyor

Hürriyet, Dernekler Yerleşkesini Tanıtmaya Devam Ediyor

İzmit Belediyesi Başkanı Fatma Kaplan Hürriyet, kentin 12 ilçesinde faaliyet gösteren derneklerin kullanımına sunduğu Dernekler Yerleşkesi'nin devam eden tanıtım programında Platformumuza da tanıttı.

Hemşehri dernekleri ile başlayan tanıtım geceleri meslek odaları, sendikalar, okul aile birlikleri, kamu yararına dernek ve sivil toplum kuruluşları ile devam ediyor. Programa, İzmit Belediye Başkanı Fatma Kaplan Hürriyet’in yanı sıra İzmit Kent Konseyi Başkanı Hüseyin Erol katıldı. Akça Koca Kültür Platformu Başkanı Hasan Uzunhasanoğlu, Ahsen Okyar, Dr. İsmail Çapçı, Gül Arslan, Ecz. Selçuk Arslan ve Dr. Yunus Özen’de tanıtım toplantısında hazır bulundu.

"PROJELER ÜRETİYORUZ"

Adaletli ve şeffaf yönetilen bir kent, kaynakları israf edilmeyen bir kent, engelli dostu, genç, yaşlı, çocuk ve kadın dostu bir kent gayesiyle yola çıktık. Bu yönde projelerimizi üretmeye devam ediyoruz.

"ÜCRETSİZ KULLANILACAK"

Bu yemek davetimizin amacı size bu yerleşkeyi tanıtmak. Burası tüm sivil toplum kuruluşlarının ücretsiz kullanabileceği bir yer. Bu alan 1.760 metrekarelik çok geniş bir alan.

11 TANE DERNEK OFİSİ

En alt katta ekonomik gücü fazla olmayan dernek ve sivil toplum örgütlerimizin yararlanabileceği posta kutusu uygulaması ve sekretarya hizmeti olacak. 11 tane dernek ofisi yaptık. Bu ofisler aktif çalışan derneklerimize önce dönüşümlü çok çok aktif çalışırsa sabit olacak şekilde derneklerimize, Sivil Toplum Örgütlerimize kullandıracağız. 

450 KİŞİLİK SALON

1 tanesi 100 kişilik bir tanesi de 10 kişilik 2 toplantı salonumuz var. Tüm sivil toplum örgütümüz herhangi bir semineri, eğitimi, genel kurulu ücretsiz bir şekilde yapılabilecek. İçinde bulunduğumuz salon çok geniş bir salon. 450 kişi kapasiteli çok genişçe bir salon bu salon. Üyelerinizle yapabileceğiniz her türlü etkinlikte bu salonu ücretsiz şekilde kullanabileceksiniz.

"MALİYETİNE YEMEK HİZMETİ"

Burada teknik bütün sistemler mevcut. Yemekli bir toplantı yapmak istediği takdirde de SARBAŞ şirketimiz maliyetine yemek hizmeti de sunabilir.  1 tabak yemeğe örneğin 10 lira vereceğinize 5 lira verebilirsiniz.

"ALTERNATİF ALANLARIMIZ DA VAR"

Burada proje üretin istiyoruz. Buraya ek olarak 2 alan daha kazandırdık. Biri Ayazma Kültür Merkezi’nde oluşturduğumu 150 kişilik toplantı salonu. Biri de Balkan Dernekleri Yerleşkesi. Burası şartlarınıza uymadığınızda bu alanları da ücretsiz olarak kullanabileceksiniz. Balkan Dernekleri Yerleşkemizde pazar günleri de yöresel kahvaltı hizmeti sunuyoruz.

TÜM DERNEKLERE AÇIK

Adı Balkan Dernekleri Yerleşkesi olsa da tüm derneklerimize açık bir alan orası. Orası da randevu sistemiyle çalışacak. Bizlere yapılacak faaliyetleri bildirirseniz buna göre size bu alanı tahsis edeceğiz. Kent Konseyi başkanımız ve STK ve Esnaf Masasında arkadaşlarımız sizlere hizmet sunacaklar. Burası için çalışan herkese teşekkürü borç bilirim. Tüm Başkanlarımıza davetimize icabet ettiğiniz için teşekkür ederim." dedi.

EROL: "GURUR DUYUYORUZ"

İzmit Kent Konseyi Başkanı Hüseyin Erol ise şöyle konuştu: "Bundan 5-6 ay önce çeşitli sivil toplum kuruluşlarıyla yaptığımız toplantıda kentimizin böyle bir dernekler yerleşkesine ihtiyacının olduğu ortaya çıktı. Bu talebimizi İzmit Belediye Başkanı Fatma Kaplan Hürriyet’e ilettiğimizde hiç tereddüt etmeden daha önce yapılmış fakat atıl halde duran, hiçbir şekilde kentin kullanımına verilmeyen Necati Gençoğlu Kültür Merkezi’ni 4 aylık bir çalışmayla bugün sunmaktan gurur duyuyoruz.” dedi.

Hürriyet, Dernekler Yerleşkesini Tanıtmaya Devam Ediyor