Kaliteli Yaşamda İzleme ve Takip Etme

Kaliteli yaşamın en önemli unsurlarından birisi de, hayatın birkaç yönüne değil, tüm yönlerine odaklanmasıdır. Geçmişine, geleceğine ve en önemlisi de bu gününe bakmasıdır

Kaliteli Yaşamda Stres ve Fırsat Analizi

Kaliteli yaşamın en önemli hırsızlarından birisi stres iken, en önemli polislerinden birisi de fırsattır. Stres, günümüzde bir çok bireylerin kıskacına girdiği çok önemli bir olumsuzluktur.

Kaliteli Yaşam Her Yiğidin Harcı Değildir

Biraz önce bir televizyonun haber kanalında ruh sağlığı yasa tasarısı ile ilgili görüş paylaşıyorlar. Biri erkek diğeri kadın iki Psikiyatri Profesörü konuk. İkisi de ülkemizin sahasında en kıymetli değerleri ve bütün toplumumuz tarafından tanınan değerli bilim insanları.

Hayatımız Merdiven Basamakları Gibidir

Merdiven basamakları yukarıya doğrudur. Doğumdan ölüme mümkün olduğunca, basamaklardan geri düşülmemeli, çok hızlı da çıkılmamalıdır.

“İş Kazası Diye Bir Şey Vardır”

Son günlerde bir çok televizyon kanalında, Aile,Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı’nca, “zorunlu yayın” adı altında bir uyarı kısa filmi gösterilmektedir. Filmde bir iş kazası gösteriliyor ve vurucu cümle söyleniyor: “İş kazası diye bir şey yoktur, tedbir alın” diyor.

Kaliteli Yaşamda Risk Analizi

Risk, en kapsamlı tanımı ile, hayatımızda kontrolümüzde olan ve olmayan, irili ufaklı tehlikelerle karşılaşmamızdır. Riski en basitinden, en tehlikelisine kadar kategorize edebiliriz.

O Dedecik Kim Baba?

Otuz beş yaşlarında üniversite mezunu bir devlet memuru olan Tamer bey, Pazar günü evinde çok canı sıkılmıştı. “Hanım hadi parka gezmeye gidelim dedi.” Eşi Necla hanım da memur olduğu için işler Pazar’a birikmişti. “Hayatım benim yarım kalan işlerimi bitirmem lazım, sen çocuklarımızla parka gider misin. Hem onlar da temiz hava alarak hareket etmiş olurlar.”

Yumurta Satıcısı!

Ona;  -"Yumurtaları ne kadara satıyorsun?" diye sordu."

Bir Öykü

25 senelik evlilikten sonra "aşk ışıltısını" canlı tutmanın yeni bir yolunu buldum. Bir süre önce, başka bir kadınla çıkmaya başladım ve bu aslında eşimin fikriydi.

Etli mi, Etsiz mi?

Vejeteryanları biliyorduk, et yemeyip sebze ağırlıklı beslenen insanlardı. Ama bunlar hiç olmazsa diğer hayvansal ürünlerden olan; süt, yumurta, peynir ve yoğurt yiyorlardı bildiğim kadarıyla. Şimdi bir de “vegan” türü beslenen ve kendilerini vegan diye adlandıran insanlar çıkmış. Bunlar ne et, ne de et ürünü yiyorlar.

*Dar Kafalılık*

*1964 yılında* ABD’de bir öğretmen dergisinde _Alexander Cassandra imzalı bir yazı yayınlanır: *Bir fizik hocası ile öğrencisi sınav sorusuna verilen cevap hakkında anlaşmazlığa düşerler* ve tecrübeli öğretmen Cassandra’nın hakemliğine başvururlar.

Başarısızlık Yoktur, Vazgeçme Vardır

Bir TV kanalında “Vapurda çay simit sohbet” programında Ezgi MOLA’yı bir müddet izledim. Dedi ki: “Saz çalmayı bir türlü öğrenemedim”. Peki, Ezgi Mola gerçekten saz çalmayı öğrenemez miydi? Elbette öğrenirdi. Öğrenenler ondan çok daha fazla zeki insanlar değil ki…

Kavala’lı Çolak Mümin (Molla – İmam)

Hiç yenilgi yüzü görmeyen Çolak Mümin, 1873 yılında Kavala’nın Zigos köyünde doğdu. Babası ve dedesi de o devrin çok ünlü pehlivanlarındandı.

Ben O Çocukları Çok Sevdim

Bir profesör, sosyoloji sınıfındaki öğrencilerini Baltimore şehrinin kenar mahallelerine göndererek o bölgede yaşayan 200 erkek çocuğunun durumlarını araştırmalarını ve her bir çocuğun geleceği hakkında bir değerlendirme yapmalarını ister.

Fabrikalarımız Neden Yanıyor? Köprülerimiz Neden Çöküyor?

Gün geçmiyor ki, Bursa’da, Kocaeli’nde, İstanbul’da, Çorlu’da, Gaziantep’te, bir fabrikamız yanmasın. Üzerine basarak söylüyorum ki, bu mesele es geçilecek kadar basit ve önemsiz değildir. Fabrika sahibi iki saatte herşeyini kaybediyor.

Eşinizi Üzmeyin Birgün Çok Pişman Olursunuz

Ayşe teyze elli yıldır aynı yastığa baş koyduğu kocasıyla iki haftada bir aile hekimine gelir ve oturur oturmaz doktora şikâyete başlardı.

Farklılık

BB (baby boomer)kuşağı dediğimiz 1944-1965 doğumlu insanların; – Delinen pantolonlarına yama vurmaları,

Yaşlılıktan ve Yaşlanmaktan Korkmamak Lazım...

ABD'li ünlü komedyen George Carlin'in ilginç önerileri var:

Karanlığa Kurşun Sıkılır mı?

Sıkıldığı yerler vardır, sıkılmadığı yerler vardır. Öncelikle kurşun hedefini vurmak üzere sıkılır. Hedefini vuramayan kurşunlar, kelimenin tam anlamıyla maddi ve manevi anlamda israftır.