Şimdi Herkes İyi Anladı mı...

Aslında evimizin çok küçük olmadığını, yada çok soğuk olmadığını, yattığımız yatağın, üstümüzdeki yorganın markasının çokta önemli olmadığını, yada yediğimiz yemeğin tuzunun salçasının etinin sebzesinin az yada çok olmasının çok önemli olmadığını, yemeğimizi beş on dakika gecikmesinin önemsizliğini, ballandıra ballandıra anlattığınız telefonunuzun, arabanızın  markasının, yazlığınızın, zenginliğinizin çok önemli olmadığını.

Yaşlanmak Bir Dağa Tırmanmak Gibidir

Memleketin birinde bir töre varmış. Her şey töreye uygun yapılırmış.

Kaliteli Yaşamda "Hikmet" Analizi

Kaliteli yaşamaya çalışanların,  en büyük özelliklerinden birisi de,  çelik gibi bir imana sahip olmalarıdır.

Kaliteli Yaşamda "Başımıza Gelenler"

İnsanoğlunun yaşantısı boyunca, başına bin bir türlü hal gelir. Bunların yaklaşık yarısı pozitif olaylar, kalanı da negatif olaylardır. Kaliteli yaşayan insanlarda, başa gelen olayların büyük çoğunluğu pozitif iken;  Kalitesi düşük insanlarda ise, daha çok negatif olaylardır.

Pazarcı Esnaf Kardeşlerimize Değer Verelim Lütfen...!!!

İyi biliyorum ki, semt pazarlarımızdan Alış - veriş yapmayı çok seviyoruz. Üstelik, oralarda meyve, sebze, kuruyemiş, süt ürünleri, balık vb. gibi ürünleri tazecik bulabiliyoruz.

Kaliteli Yaşamda Aile Hayatı

Aile, bir toplumu oluşturan en önemli ve en küçük yapıdır. Bu yapı, evlilik çağına gelmiş gençlerin evlenmesi, yani yuva kurup aile olmalarıyla oluşur.

Çıkamayız...!!!

Düşersek bir kör kuyuya, tedbir almaksızın,  Çıkamayız kolay kolay... Ölçmeden önünü arkasını,  getirisini - götürüsünü, 

Nereye Gitti Birbirimize Olan Güvenimiz?

Yürürken yollarda, Selam vermek istiyorum,  Tanıdık- tanımadık her kula. Ama heyhaaatt. Çeviriyor kafasını son anda. 

Bebeği Olan Annelerin Dikkatine...!!!

Evde, bahçede, sokakta, caddede, AVM'lerde velhasılı her yerde, küçük çocukların elinde bir tablet veya cep telefonu. Çocuğunuza en büyük kötülüğü yapıyorsunuz...!!!

Hayatı 12'den Vurabilmek...!!!

Kalkabiliyorsak, Sabah gün doğmadan, Şükürle, duayla, tefekkürle... Bakarak penceremizden, Gökyüzüne, yeryüzüne, rızık arayan kedilere, kuşlara...

Kaliteli Yaşamda "Huzur" Faktörü

Kaliteli yaşamımızı tesis eden en önemli faktör huzurdur. Çoğunuzun, "hayır hocam, sağlık daha önce gelir" dediğinizi duyar gibiyim.

Yüksek Kaliteli Bir Öğretmenin Özellikleri

1. Yüzlerinde her zaman yüksek kaliteli tebessüm hâkim olmalıdır. 2. Her yönüyle öğrencilerine, güzel örnek olmalıdırlar.

İyi Niyet ve Pozitif Bakış Açısı

21 Ağustos 2017 tarihinde Ankara Koru hastanesinde Prostat ameliyatı olmuştum. Benden izinsiz prostatımın %10 unu işgal eden teröristler, değerli kardeşim Prof. Dr. Hasan Biri hocamın hünerli elleriyle opere edilerek hastanenin çöplüğüne atılmıştı. 40 yaşımdan itibaren her yıl Üroloji, Dahiliye ve Kalp hekimlerime rutin kontrollerimi yaptırırım.

Yönetimde Kızgın Soba Kuralı

Devlet yönetimi, fabrika yönetimi, dernek yönetimi, mahalle yönetimi, apartman yönetimi ve aile yönetimi vb. gibi tüm yönetim görevlerinin icrasını, yanan bir sobaya benzetebiliriz. Soba kurulurken mekânın büyüklüğü, baca sisteminin uygunluğu, sobanın şekli-büyüklüğü-cinsi, hangi yakıt çeşitleriyle yanacağı, sobanın sürekli yanmasında kimlerin görevli olacağı, vb. gibi bütün unsurlar önceden belirlenir.

Kaliteli Yaşamda “Süt” ün Esrarı

Süt, öncelikle tüm annelerin yavrularını beslemeleri için, sonra da insan hayatında çok önemli bir yeri olan, temel bir gıda maddesidir. İnsan olsun hayvan olsun tüm yavru doğuran memeliler, yavrularını kendi sütleriyle beslerler. Gebelik halinde hiç süt yok iken, yavru doğar doğmaz sütün memelere derhal inmesi, hikmetinden sual olunmayacak gerçeklerdendir.

Neyi Çok, Neyi Az Öğrenmeliyiz? Neyi Hiç Öğrenmemeliyiz?

Önce kolaydan başlayalım: Mesleğimiz ve branşımızla ilgili her bilgiyi; en ince ayrıntılarına kadar, kendimizi ve mesleğimizi geliştirerek, sürekli öğrenerek, daha ileri götürmeliyiz.  İkinci sıradaki öğrenmemiz gerekenlere bakalım:

Kaliteli Yaşamda "İltifat" Analizi

İltifat, bir insanı, övme, onore etme, yüreklendirme, motive etme, sevindirme, mutlu etmedir. 

Dr. Salih Selman Anlatıyor...

23 yaşlarında.. Ayakları doğuştan tutmamış değneklerle yürüyen bir genc geldi.. Kıl dönmesinden arka tarafı iltihap dolmuş... Yarasına iğne yaptım bir taraftan temizliyorum... Bir taraftan da gence manevi birşeyler vermek ve tebliğ yapmak istedim.. 

Kıymetli Dostlarım

Hayatım boyunca şu iki cümleyi rehber edindim:

Konuşmak mı? Yoksa Dinlemek mi?

Rabbimiz iki kulak, bir ağız vermiş.  Yani, bir konuş, iki dinle diyor. Atalarımız da, "konuşmak gümüşse, sükut altındır" demişler.