Kaliteli Yaşamın "İnziva"ya Bakış Açısı

Sosyal medyada son zamanlarda inzivaya çekildiğini ilan eden, birçok paydaş görmekteyiz. Bu kişilerin gerekçeleri özetle şöyle: - İyi insan kalmamış, herkes menfaatçi olmuş. - Elini verince kolunu kaptırıyorsun.

Kaygı, Ama Ne Kadar?

Her insanda mutlaka kaygı duygusu vardır ve olmalıdır da. Sıfır kaygı, sorumsuzluk, ilgisizlik ve vurdumduymazlığa işaret eder. Aşırı ve kontrol edilemeyen kaygı ise,

Rahmetli Anacığım Derdi ki

"Gün günden kötü gelir".

Kaliteli Yaşamda "Düşünce" Analizi

Rabbimizin insanoğluna bahşettiği en değerli yeteneklerden birisi de, düşünme yeteneğidir.  Hayal kurmak ve karar vermek eylemlerinin başlangıç havuzu düşünmedir.  Zira feylesof DESCARTES "düşünüyorum, öyleyse varım" diye boşuna dememiştir. Düşünme yeteneğini kaybedenler, deli sınıfına girerler ve temyiz yetenekleri yok kabul edilir. Allah korusun...

Güzel Deyişler

# Kamış, ses verince; NEY oldum sanır # Abdal, ata binince; BEY oldum sanır, # Kupa, sarhoş elinde; MEY oldum sanır # Cebir, zorba emrinde; REY oldum sanır.

İnsanın Bir Bahçesi Olmalı

Bir dönüm iki evlek falan. Ayağı toprağa basmalı.

Her Gün Üç Kişiye İltifat Et

• Yılda en az bir kez güneşin doğuşunu seyret. • İnsanların doğum günlerini hatırla. • Yaşlılarla özellikle nazik ve sabırlı ol.

Tercih Yaparken Çok Ama Çok Dikkat...!!!

Sevgili gençler, 27 Temmuz- 5 Ağustos tarihleri arasında Yüksek öğrenimli olabilmek için tercihlerinizi yapacaksınız. Belki de hayatınızın çok önemli bir dönüm noktası olacak. Hepinize şimdiden hayırlı olsun.

Kaliteli Yaşamda "Kavga" Analizi

Kavga, kaliteli yaşamın en azılı hırsızlarından biridir. Hiç olmaması gerekiyor gibi algılasak da, gerçek hayatta durum hiç de öyle değildir. Kavganın en yakın halay arkadaşları, kin, nefret ve öfkedir. Bilmeliyiz ki, kavgasız, gürültüsüz ve öfkesiz bir dünya yoktur.

"Ölümüne Kadar"

"Ölümüne Kadar"   Diye söz verilerek,  evlenen çiftlerin çoğunu,  ne yazık ki, Ölüm değil,  hakim ayırmaktadır. 

Kaliteli Yaşamda Mutlu Aile Nasıl Olur?

1. Eşler birbirlerini karşılıksız ve Allah rızası için sevmeliler. 2. Birbirlerine karşı saygılı olmalılar. 3. Her konuda birbirlerine yardımcı olmalılar.

Kaliteli İnsanın Özellikleri

1.  Sevgi ve saygı yüklüdürler 2.  Arkadaş ve dost canlısıdırlar 3.  Bardağın dolu tarafına bakarlar ve çoğaltmaya çalışırlar 4.  Pozitif ve proaktiftirler

Tebessüm Ne Der, Biliyor muyuz?

Ben seni seviyorum. Seninle muhabbet etmek istiyorum. Benden sana asla zarar gelmeyecek. Senin dertlerine ortak olmak istiyorum. Senin mutluluğun ile benim mutluluğumu birleştirerek, sinerji ve enerji üretip günümüzü daha da güzelleştirmek istiyorum.

Ön Yargının Ettiği

Adam eşiyle birlikte eksik gedik almak için, çarşıya gitmeye hazırlanırlar.  Erkek daha erken hazırlanır ve eşinin de hemen hemen hazır olduğunu görünce, aşağı iner ve arabayı çalıştırır.

İnsanın Çok Sayıda Dostu ve Arkadaşı Olması Ne Güzel

Para ile satın alınamayan güzelliklerin başında DOSTLUK VE ARKADAŞLIK gelir. Birçok yerden çağırılmak, aranmak ve aramak dostluğun en güzel tarafıdır.  Tek dezavantajı,  Hepsine de yetişememek Ve zamanı yetirememektir.

Bebekli Ebeveynler'in Dikkatine...!!!

Yeni moda oldu galiba.  Bebekler mama içerken, ellerinde bir oyun tableti veya cep telefonu. Arabalarıyla yollarda gezerken, Ellerinde aynı cihazlar.

Bir Başarı Hikâyesi

Genç çocuk öğretmeninin de ısrarıyla İstanbul’a eczacılık okumaya gelir. Sirkeci’de bir otel bulur aylığı 100 lira, fakat çok para. Bir yandan okumaya çalışır bir yandan masraflarını karşılamaya.

Kalabalıklar İçinde "Yalnızlık"

Sosyoloji kürsüsünün yüksek lisans öğrencileri, dönem ödevi yapmaya devam ediyorlar. Birinci bölümde bir köyde tek başına, hayvanlarıyla birlikte huzurla yaşayan bir nine, öğrencileri ters köşe yapmıştı.

Biz Gerek

Güzel yaşamak sanat hakkıyla bilinmeli Martavalla olmuyor yüreğinde köz gerek Yürüdüğümüz yolun tozları silinmeli Maya temiz olmalı sinesinde öz gerek

Panik ve Korku Yönetimi

İnsanoğlunun hayatı inişli çıkışlıdır. Her gün her şey aynı minval üzere yürümez. Sürekli bir hareketlilik, dinamizm ve esneklik içerisinde yaşamaktadır.  Söz konusu yaşamın içerisinde acısı da vardır tatlısı da. Acılar ve bedeller insanı olgunlaştırır, pişirir, tecrübe kazandırır ve geleceği daha iyi ve anlamlı kucaklamaya zemin hazırlar. Gerçekte hareketli hayat, olması gerekendir.