Dikensiz Gül Yok ve Olmayacak

Bazı insanlar, güzel, sorunsuz ve zevkle yaşanılabilir bir dünya istiyorlar. Sosyal medyada kafalarına uymayan arkadaşlarını silerek, " oh be rahatladım, ne güzelmiş sadelik" diyorlar. Arkasından da, nasıl arkadaşları olmalı konusunda sipariş veriyorlar.

Kimin Kimle İmtihan Edileceği Belli Olmaz

Togan bey, bu Pazar biraz keyifsizdi. Üst düzey bir kamu yöneticiliğinden emekli olalı 10 yıl olmuştu. Emekliliğinin ilk yılları boşluğa düşmemek için, Türk sanat müziği kurslarına gitmiş, bir de ud öğrenmek istemişti. Sesi çok güzel olmadığı için, korolarda bir varlık gösterememişti. Ud öğrenmek ise onu çok yoruyordu. 

Eşler Arası Şiddet Neden Artarak Devam Ediyor

Gün geçmiyor ki, eş cinayeti haberi duymayalım ne yazık ki. Daha çok erkekler eşlerine karşı şiddet ve cinayet suçu işlerken, son zamanlarda az da olsa kadınlar da, eş cinayeti işlemeye başladı. Sorsak, herkes kendine göre çok haklıdır. Ancak, aile çadırının orta direği parçalanıp, yıkıldıktan sonra bütün haklar senin olsa ne yazar...!!!

Şimdi Çobanlık Yapmak Çok Kolay

- Çoban evlerine kadar araba yolu var. - Elektriğe ulaşabiliyorlar. - Tüplü ocak ve fırınları var.

Hedefinden Cayanların Kaybetmesi Garantidir

En basit şekliyle, "emeksiz yemek yok" söylemini hepimiz çok iyi biliriz. Çalışmanın ne kadar değerli ve gerekli olduğunu Ulu önderimiz ATATÜRK, "Tek bir şeye ihtiyacımız var: Çalışmak, çalışmak, çalışmak" diyerek, emek ve gayretin önemini beynimize çakmıştır.  

Yatarak Mutlu Olunmaz

Her iyi, güzel ve yüksek kaliteli eylem için, nasıl yüksek kaliteli  bir emeğe ihtiyaç varsa, mutlu olmak için de, yüksek kaliteli eylem ve ter akıtmaya ihtiyaç vardır. Mutluluk kendiliğinden gelmez. Her iyi, güzel ve yüksek kaliteli eylem için, nasıl yüksek kaliteli  bir emeğe ihtiyaç varsa, mutlu olmak için de, yüksek kaliteli eylem ve ter akıtmaya ihtiyaç vardır. Mutluluk kendiliğinden gelmez.

Bakara - 216

"Savaşmak, üzerinize farz kılındı. Gerçi o size hoş gelmez. Fakat, olur ki, siz bir şeyden hoşlanmazsınız. Ama hakkınızda o bir hayırdır. Ve olur ki, bir şeyi seversiniz, fakat hakkınızda o bir şerdir.

..... Mı Acaba?

"CAMDAN EVİN VARSA, KOMŞUNUN CAMINA TAŞ ATMA" diye bir Rus Atasözü var. Bu günlerde sosyal medyada da, sıkça kullananlar var. Buradan anlaşılan, sen birinin (komşu veya başkası) camına  taş  atarsan, senin camın da taşlanacak, yani karşıdaki kişi mutlaka bir şekilde intikamını alacak.

Ticaret Ahlakı – Söz Namustur

Rüstem bey, uluslararası bir şirketin genel merkezinde finansman müdürüdür. Makam odasında çalışırken, masa telefonu çalar. Arayan muhasebe ve finansmandan sorumlu genel müdür yardımcısı Ziya beydir.

Dünya ve Ahiret Hayatı

Bazı kimseler diyorlar ki, "Dünya hayatı bir ağacın gölgesinde dinlenme kadardır". Bazıları da: "Yolculuk esnasında bir handa konaklama süresi kadardır". Elbette bu sözleri söyleyenlerin bir ard niyetleri yoktur. İyi niyetle dünya hayatının geçici olduğunu, asıl önemli olan hayatın ahiret hayatı olduğunu vurgulamak maksadıyla söylediklerini varsayarız.

Yalnızlık

Sosyoloji kürsüsü başkanı Profesör, yüksek lisans öğrencilerine, "yalnızlık" konusunu uygulamalı işlemek üzere, bir dönem ödevi verdi. İki öğrenci bir ödev hazırlayıp, yazılı ve görsel olarak dönem sonunda sınıfa sunulacaktı.

Ne Güzeldir Yaşamak

Hayat ne güzel bir nimet aşk olsun anlayana Sevgi ile bakarsan ne güzeldir yaşamak Arifler sohbetine katılıp da dinleyene Saygı ile akarsan ne güzeldir yaşamak

Çivi

Bir zamanlar oldukça kırıcı karaktere sahip bir çocuk vardı. Bir gün babası çocuğa bir çuval dolusu çivi vererek, her sinirlendiğinde ya da birisiyle münakaşa etmek durumuna geldiğinde bahçe çitine bir çivi çakmasını söyledi.

Teskere Nedir Bilir misiniz?

Herhangi bir pusula veya askerlik bitirme belgesiyle karıştırmayalım sakın. Onların adı: TEZKERE El arabasının icat edilmediği veya bizlere ulaşmadığı yıllarda (1968-70) özellikle  inşaatlarda taş, kum, çimento, çamurdan briket taşımak için kullanılan, ağaçtan yapılmış, dört kollu, iki kişi tarafından taşınan bir aparattır.

Haklı Olmak mı Yoksa Mutlu Olmak mı?

Bir gün Antalya şehir trafiğinde aracımla gidiyordum. Bir müddet sonra kırmızı ışıkta durduk. Sağıma duran araç sürücüsü ile göz göze gelince, camını açmaya başladı. Bir şey soracak zannettim ve ben de sağ camımı açtım.

Çok Düşündüm...

Yaptığım bir paylaşımın altındaki yorumlarda; "AĞBEY ÇOKTA KÖTÜ DEĞİL MHP' NİN AKP'Yİ DESTEKLEMESİ, POLİS UZMAN CAVUŞ ASKERLER BAK ŞEHİT OLAN GENÇLER HEP BOZKURT YAPANLAR ÜLKÜCÜLERDEN SEÇİLİYOR İYİ ŞEYLER DE OLUYOR " diye yorum yapması üzerine...

Büyüklerimiz Başımızın Tacıdır

Padişah Emridir. Tüm diyardaki 50 yaş üstündekiler toplanacak ve infaz edilecektir. Gençlerden biri, babasını  samanlıkların altına özel yaptırdıkları sığınağa saklar. Diyardaki tüm 50 Yaş üstündekiler toplatılır ve infaz edilir.

Hastalıklar Akşamdan Sabaha Oluşmazlar

Ne çeşit olursa olsun, sebepsiz hiç bir hastalık yoktur: - Genetik yapımız , - Beslenme şeklimiz , - Egzersiz alışkanlığımız , - Şu içme alışkanlığız ,

Dilimde Tüy Bitse de Yine Yazacağım

Bilinç altımız olumsuzu olumluya çeviremez. Bulanıklığı sevmez. Netlik ister. Hafızasına henüz kaydolmayan (alışkanlıklar) durumlarda efendisi bilince tam itaat eder. Ama hafızasına kaydolan eylemlerde, bilinci pas geçerek kendi bildiğini okur.

Baba Olmak Böyle Birşey..!

Delikanlı 16 yaşında iken babası ile tartışmış ve evi terk etmişti. Buna çok öfkelenen baba, evde onun adı bile anılmayacak diye yasak koymuştu. Anne her gece evi terk eden oğlunun yatağına oturup yastığını koklayarak uyuyordu.