Dilimde Tüy Bitse de Yine Yazacağım

Bilinç altımız olumsuzu olumluya çeviremez. Bulanıklığı sevmez. Netlik ister. Hafızasına henüz kaydolmayan (alışkanlıklar) durumlarda efendisi bilince tam itaat eder. Ama hafızasına kaydolan eylemlerde, bilinci pas geçerek kendi bildiğini okur.

Baba Olmak Böyle Birşey..!

Delikanlı 16 yaşında iken babası ile tartışmış ve evi terk etmişti. Buna çok öfkelenen baba, evde onun adı bile anılmayacak diye yasak koymuştu. Anne her gece evi terk eden oğlunun yatağına oturup yastığını koklayarak uyuyordu.

Binlerce Şükür

Sabah yürüyüşümü yaparken, uzaktan iki kişinin konuşmalarına şahit oldum. - Böyle de hayatın hiç tadı tuzu yok ki. - Her yer kapalı. Çay içecek yer bile yok.

Saygıya Bakar mısınız?

55 yaşlarındaki amca şehrin kalabalık bir caddesinde yürüyordu. Çaprazından 35 yaşlarında bir bayan geliyordu. Normalde yol bayanındı. Biraz hızlansa amcadan önce geçebilecekti.

Deşiyorum Sessizce

Hayat bir leb-i derya kargaşayla doludur Kimseye zararım yok yaşıyorum sessizce Yaşamdan zevk almayan sanki birer ölüdür Tüm engelleri bir bir aşıyorum sessizce

Duyarlılık Gerek

Rabbimiz, her yerleşim birimine nerdeyse nüfusu ile orantılı, zeka özürlü (doğuştan veya sonradan) ve engelli vatandaş vermiştir.

Otorite Değilim Ama, Dayanamıyorum Artık

Efendim, virüs öldürmüyormuş, hastaneler ve verilen  ilaçlar öldürüyormuş. Sirke, limon, turşu bu işi hallediyormuş... İlaçlar, beyne, akciğere, kalbe pıhtı atıyormuş...

Kaliteli Yaşamda Sorgulamak mı? Yoksa, Anlamak mı?

Eğitim sistemimizde birçok eğitimci, sorgulayıcı bir yaklaşımı öğretirler. Yani size sunulan bir bilgiye körü körüne inanmayın. Şüpheci yaklaşın, doğru olup olmadığını araştırın, inceleyin yani sorgulayın.

Yarının Güneşi ile Bugünün Çamaşırı Kurumaz mı?

Merhum Cumhurbaşkanımız Süleyman DEMİREL'in, hepimizin çok sevdiği bir sözü vardı ya; "Doğmamış çocuğa don biçilmez". Bazı zaman dilimleri vardır ki, çok uzundur. Bazıları da vardır ki, çok kısadır.  

Empati Yapmak, O Kadar da Kolay Değildir

İzmir depreminden 65 saat sonra kurtarılan 3 yaşındaki Elif yavrumuz. 91 saat sonra kurtarılan Ayda bebeğimiz.

Depremde Nerede Durmalı?

Adım Doug Copp. Dünyanın en tecrübeli kurtarma birimi Amerikan Uluslararası Kurtarma Ekibinin Kurtarma şefi ve afet olayları müdürüyüm. Bu makaledeki bilgiler bir deprem anında hayat kurtaracaktır.

Depremde Nerede Durmalı ?

Adım Doug Copp. Dünyanın en tecrübeli kurtarma birimi Amerikan Uluslar arası Kurtarma Ekibinin Kurtarma şefi ve afet olayları müdürüyüm. Bu makaledeki bilgiler bir deprem anında hayat kurtaracaktır.

Babanın Muhteşem Nasihati

Babası yeni evlenen oğlunun evine tebriğe gider... Oturunca bir beyaz kâğıt, bir kalem ve bir silgi getirmesini istedi. Genç: "Niçin?" dedi.

Mutlu Olmak Sanıldığı Kadar Kolay Değildir

Çünkü, mutlulukla ilgili beklentiler, dünya nüfusu kadar farklıdır. Herkesin mutluluk anlayışı farklı olduğu gibi; zamana, zemine, değişen ve etkileyen faktörlere göre değişiklik göstermektedir. - Hapisteki bir mahkum için mutluluk, özgürlüktür.

Yaşlanıyor muyuz, Deneyim mi Kazanıyoruz?

Hemen peşinen cevap vereyim: İkisi de doğru. Yani hem yaşlanıyoruz, hem de tecrübe kazanıyoruz. Yaşlanmak ömür yolculuğumuzun olmazsa olmazı.

Negatif Etiketleme Tehlikelidir

Normal bir insan olmamıza rağmen, hepimizin başına gelen çeşitli unutkanlıklarımızla karşı karşıya gelmişizdir. - Gözlüğü gözlerinde takılı iken gözlük arayanlar.

Yeğin At Yemini Kendi Artırır

Bütün ustalar çıraklıktan yetişmişlerdir. Hatalar yapa yapa, bozup tekrar yapa yapa. Çırağın kalfa ve usta olmasında kendisinin ilgi, beceri ve yeteneği kadar, ustanın çırağa yaklaşım tarzı da çok önemlidir.

Tercihlerimize Dikkat...!!!

Hayatımızı tercihlerimizle yaşarız. Tercih etmenin en önemli özelliği: Bir tercihte bulunduğumuz zaman, diğer alternatif tercihlerimizin tamamı gündemden düşer. - Evlenmek için bir bayanı tercih ettiğimiz zaman, diğer eş adaylarının tamamı gündemden düşer.

Doğal Afet Emir Dinlemez

- Menfeze iki tane bir metre çapında büz koyacaksın. Suya diyeceksin: "Buradan geçmek zorundasın". - Dereyi ıslah ediyorum diye, taşlarla daracık öreceksin ve diyeceksin ki: " Örülen yerde dışarı taşmadan akacaksın".

Fanusa Kapanmamalıyız

Sabah ve akşam serinliklerinde yürüyüşümü yaparken, bazen de öğlen Temmuz - Ağustos sıcağında yürüyüş yapıyorum.