Çocuklara Neden Tuzak Kuruyorsunuz?

Benim hergün gördüklerimi mutlaka sizler de görüyorsunuzdur. Bahçeli bütün evlerin giriş kapılarının ve duvarlarının üzerinde, adeta kılıç gibi uçları sipsivri metaller veya camlar var.

Kalaydın Ya Sevdiğim

Açmıştım kollarımı ak güvercin misali Tereddütün niye ki dalaydın ya sevdiğim Arş-ı Alem üstünden Kaf Dağları masalı Sundum altın tepside alaydın ya sevdiğim

İstanbul Sözleşmesine Birde Bu Pencereden Bakalım...

Üsküdar Üniversitesi Kurucu Rektörü Prof. Dr. Tarhan, kaleme aldığı yazıda İstanbul sözleşmesinin satır aralarını okuyalım tavsiyesinde bulundu. İşte Tarhan’ın kaleme aldığı yazı;

İtalya'nın En Yaşlı Öğrencisi 96 Yaşında Üniversiteden Mezun Oldu

"Bu yaştan sonra, ne yapacak üniversite diplomasını" dediğinizi duyar gibiyim. Diplomanın hiç bir önemi yok elbette.

El Alem Ne Der Öyle mi?

El alem çok şey söyler. Hem olumlu, hem de olumsuz. Çünkü, el alem, toplumun ta kendisidir. Kamu oyudur, psikolojik ve sosyolojik baskı unsurudur. Hak, hukuk, adalet, sosyal denge, gelenek ve göreneklerimizin koruma kalkanıdır.

Hayatın Tam Ortasından

Önceki gün, Bucak Barbaros mahallemizde akşam yürüyüşü yapıyordum. Yol üzeri komşumuzun evinin önünde üç komşu ve benim tanıyamadığım bir vatandaş sohbet ediyorlardı. Selamlaştıktan sonra beni tanıyıp tanımadıklarını sordular yabancı olana.

Lezzetli İletişim

Muhatabımız ile konuşurken, iletişim dilinin hassasiyeti çok önemlidir. - Beni anlamadın ile, - Anlatamadım galiba, Arasında çok büyük farklar vardır.

Ne Olduğun Değil, Ne Olacağın Önemli!

Simit almak için sıraya girdim. Sıra çok kalabalıktı. 20 dakika kadar sırada kaldım.

Ev Köpeği ile Sokak Köpeğinin Karşılaşması

Cevahir bey bir pazar sabahı, evinde beslediği ve canı gibi sevdiği kurt köpeğini gezdirmeye çıkmıştı. Eğitimli olduğu için gezinti sırasında tasmasını salıyordu. Kurt köpeği Asil, gezinirken sokakta yaşayan kendi boylarında bir arkadaşa rastladı ve başladılar konuşmaya:

Sukunet - Sabır mı, Öfke ve Dominantlık mı?

Hanım efendi mutfakta yemek telaşı ile uğraşıyordu: Salonda tv seyreden kocasına kibar bir şekilde seslendi: "Hayatııım, salata yapmaya yardım edebilir misin? Yemeğim yanacak...

Babalar Günümüz Kutlu Olsun

Yaşlı Bir Baba… Yaşlı bir baba… Kuzu etinden imal edilmiş yaprak döneri çok severmiş…

Öfke Seli ve Sonrası....!!!

Duran bey bir kamu kuruluşu üst yönetiminden emekli olalı 5 yıl olmuştu. Emeklilik sonrası özlediği bir sahil kentine yerleşmişti. Zaman zaman eşi Tülay hanımla tartışmalarını rasyonel bir şekilde yönetmekte zorlanıyordu.

Saç Gönüle Bağlanır mı Ulen? Abdurrahim Karakoç

Yıl 1993 idi. Yrd. Doç. Dr. olarak Gazi Üniversitesi Teknik Eğitim Fakültesinde öğretim üyeliği yapmaktaydım. Bir gün öğrencilerim Mihriban türkülerinin güftekarı şair Abdurrahman KARAKOÇ’un fakültemize çağrıldığını söylediler. Öğrencilerimle birlikte karşıladık ve salonun en önüne birlikte oturduk.

“Kambur Çarıkçının Savunması”

Eski Yunanistan’ın Teb şehrinde bir sabah insanları isyan ettiren bir cinayet işlenmiş. Şehrin soylu ailelerinden birinin yakışıklı, iyi eğitim almış genç oğlu, avam sınıftan çirkin, yaşlı bir kambur tarafından şehir meydanında nedensizce ve vahşice kafasına çekiçle vurularak öldürülmüş. Maktul, şehirde çok sevilen, geleceği parlak, yakışıklı, kısacası tanınan bir delikanlı imiş.

Yüreklere Hitap Eden Bir Öykü

Duygu dolu bu paylaşımı okurken gözyaşlarıma hakim olamadım. Gülümsemenin yararları yadsınamaz! Böylesine anlamlı ve değerli anıyı ağlaya ağlaya okuyarak büyük gurur yaşayacaksınız...

Yönetici ile Lider Farkı

Emreder                                                                 Rica eder, lütfen der Takip eder                                                              Ona güvenir Azarlar                                                                   Tebessüm eder Çabuk getir der                                                     Lütfen getirir misin der Problemi çözer                                                     Nasıl çözüldüğünün yolunu                                                                                  gösterir 

Rızkı Veren Allah

"Belh’in meşhur velisi Hatim-i Esam, hacca gidiyordu. Hanımına sordu: - Hanım, ne kadar nafaka bırakayım sana, ben gelinceye kadar? Tevekkül ve teslimiyet timsali hanımın cevabı ibretliydi: - Ne kadar yaşayacaksam o kadar!

Koronavirüsün Götürdükleri ve Getirdikleri

Koronovirüs, birkaç aylık bir sürede küresel bir salgın haline geldi ve tüm dünyaya hızla yayılarak, yaklaşık 200  bin insanın canını aldı. İlk defa ortaya çıkarak ve de mutasyona uğrayıp kovit 19 halini alarak, en yetkin bilim adamlarını dahi ters köşeye yatırdı. En büyük tehlike bilinmez olmasıydı.

Evde Ne mi Yapıyorum

1. 2 Saat kitap okuma. 2. 2 saat evde yürüyüş. 3. 2 saat balkonda hem güneşlen, hem de doğayı seyret.

Bilinç Altımızın Üstün Gücü

Birkaç arkadaş gezerken birinin tuvaleti gelir. "Arkadaşlar en yakın tuvalete doğru yürüyelim" der. Tuvalete yaklaşınca sıkışan arkadaş lavaboya gidince, hiç sıkışığı olmayan diğer arkadaşların hepsinin de tuvaletleri gelir. İlk giren çıkınca bakar kimse yok. Beklemeye başlar.