Kıraathane…

Kıraathane, kelime anlamı itibariyle; ‘’Müşterilerinin okumaları için gazete ve dergi bulunduran, geniş, temiz ve iyi döşenmiş yer.’’ Anlamına gelmektedir .

24 Haziranın Dip Dalgaları Nelerdir?

24 Haziran seçimlerine az bir süre kaldı. Seçime girecek adaylar, partiler tüm imkânlarıyla seferber oldular halkımıza vaat üzerine vaatte bulunuyorlar.

24 Haziran Anketleri Ne Diyor?

24 Haziran seçimlerine az bir zaman kaldı. Ülkemizin her yanını seçim atmosferi kaplamış durumda. Cumhurbaşkanı adayları, seçimlere girecek parti genel başkanları, milletvekili adayları yoğun bir çalışma içinde, hemen her gün pek çok şehrimizde mitingler yapılıyor, liderlerin söylemlerini dinlemek adına binlerce vatandaşımız meydanları dolduruyor.

Cekli, Caklı Seçim Bildirgeleri…

Seçime katılan tüm partilerin liderleri, 24 Haziran’da yapılacak seçimi kazandıklarında neler yapacaklarını bir bir sıralayarak seçim bildirgelerinde açıkladılar…

19 Mayıs 1919 Bağımsızlığımıza Atılan İlk Adım

 ‘’Bandırma vapurunun yaşlı kaptanı; - Ne aksi, bu denizi pek tanımam, pusulamız da biraz bozuk, der. Mustafa Kemal Paşa’dan aldığı yanıt da o kadar çarpıcı olur!

Seçim Meydanlarında Değil; Yaşananlara, Yaşadıklarına Bir Bak!

24 Haziran Cumhurbaşkanlığı seçimine doğru yine meydanlar hareketlendi, ülkemizin her yanında mitingler var.

Kıbrıs’ın Sonu Girit Gibi Olur mu?

Türkiye doludizgin milletvekili seçimine giderken, ülkemizin gündemi bu önemli seçime kilitlenmişken; dış politikamıza yarım asırdan beri damgasını vuran Kıbrıs konusunda adada gündem bir hayli sıcak…

Seçimden Önce Sorulması Gereken Soru…

Adı ne olursa olsun; ister erken, ister baskın! Sonuç değişmeyecek. 24 Haziranda seçim var… Ama bu seçim, Cumhuriyet dönemindeki ülke yönetimimizin en önemli olanıdır.

Bitmeyen Dava…(Hatırlayamadığımız gerçekleriyle…)

Bir ada!  Tam da Akdeniz’in ortasında… Adı: Kıbrıs… Yazılışı altı harfli kısacık! Ama neredeyse 6 yüz yıldan bugüne bölgesinin en hassas noktası. Nice medeniyetlerin izi kalmış. Yüzyıllar boyunca değişik milletler hüküm sürmüş. Çoğu savaşlara sığınak, çoğu savaşların, merkezi olmuş.  

Suriyeli Mülteci Çocuklar…

“Belki küçük yüreklerimiz. Belki aklımız ermiyor, belki de anlamıyoruz bu dünya düzenini. Ama dedim ya küçük bizim yüreğimiz. Büyüklerin oynadığı zalimce oyunlardan zararlı çıkan, hayatı tanıyamadan ölüme giden yani hep ebe olan küçük bedenleriz biz.

Kıbrıs Türk Mücahidleri (Tarihten Bir Yaprak)

Onlar hem eş oldular, hem ana…  Onlar an geldi hamur açan elleri ile silah, an geldi yeminli bedenleri ile mevzi oldular.

‘’Ne İdim, Ne Oldum, Ne Olacağım? ’’

Yazıma başlık yaptığım cümle;  hayatım boyunca verdiği mesaja çok dikkat ettiğim bir atasözümüzdür. Aslında bu söz, hangi makamda olursa olsun, bulunduğu mevkiin öneminin, kendisinin kim olduğunun değerlendirmesini yapabilecek her fani için geçerlidir!

Yeniden Dönebilseydin Gençliğine…

‘’Hayat ya cüretkâr bir maceradır, ya da hiçbir şey…’’ Durdurabiliyorsan zamanı bir bak geriye! Neleri yaşadın, neyi yaşattı bu hayat sana?

Türkiye, Kıbrıs’tan Neden Vazgeçmez?

Öncelikle şu gerçeğin altına çizmek gerekirse; Kıbrıs konusuna, ‘’Milli Dava’’ niteliğini Türk Milleti vermiştir. Dolayısıyla bu tarihi gerçek, Türkiye’nin Kıbrıs’a olan ilgisinin temelini teşkil eder.

Vatan, Anavatan Sevgisi…

Hüseyin dayı’yı tanıdığımda 25 yaşındaydım. O ise; 60-65 yaşlarında bir mücahitti… 1974’deki Kıbrıs muharebelerinde en ön saflarda görev alan, genç mücahitlere örnek olan cesur yürekli bir Türk Mücahidiydi…

Ey Güzel İstanbul! Öyle mi Gerçekten?

‘’Ey Güzel İstanbul, Sen Bir Ömre Bedelsin’’ demişti;

Özgürlüğün Değeri…

An gelir yere göğe sığdıramazsın kendini! Düşüncelerin duygularına yenik düşer, uçar gidersin başka diyarlara…     İnsanın gönül sesi bir kez çağıldamaya görsün!

Çanakkale ‘’Kan Çanağında Yazılan Destan’’

‘’ Bu memleketin toprakları üstünde kanlarını döken kahramanlar! Burada bir dost vatanın toprağındasınız. Huzur ve sessizlik içinde uyuyunuz. Sizler Mehmetçikle yan yana, koyun koyunasınız. Uzak diyarlardan evlatlarını harbe gönderen analar! Gözyaşlarınızı dindiriniz. Evlatlarınız bizim bağrımızdadır. Huzur içindedirler ve huzur içinde rahat, rahat uyuyacaklardır. Onlar, bu toprakta canlarını verdikten sonra, artık bizim evlatlarımız olmuşlardır. (Gazi Mustafa Kemal ATATÜRK)’’

Kıbrıs’ta Rumlar Arıyor da, Biz Neden Aramayalım?

Kıbrıs adasının çevresinde mevcut ‘’Münhasır Ekonomik Bölgelerdeki’’ enerji yataklarında petrol-doğal gaz zenginlikleri bir türlü paylaşılamıyor!

Yitirilen Yılları, Kaybolan Umutları Geri İstiyorum…

‘’ An gelir, ömrünün hırsızıdır/her ölen pişman ölür/hep yanlış anlaşılmıştır/hayalleri yasaklanmış/ An gelir şimşek yalar/masmavi dehşetiyle siyaset meydanını/ direkler çatırdar yalnızlıktan/sehpada Pir Sultan ölür…’’  (Attila İlhan)