Bir Fotoğrafın Anlattıkları

‘’Ölüm bize ne uzak, bize ne yakın ölüm. Ölümsüzlüğü tattık. Bize ne yapsın ölüm’’ (Şehit Astsubay Abdullah Taha Koç)

Kıbrıs Konusunda Türk ve Rum Tezleri - 50'li Yıllar - 1

Aşağıda okuyacağınız gerçekler, Kıbrıs Türkünün adada ki var oluş mücadelesine önderlik yapan, 1960 Kıbrıs Cumhuriyeti’nin Cumhurbaşkanı Yardımcısı, Sn Dr. Küçük’ün bizzat kendi yazmış olduğu makalelerinden derlenmiş olan ‘ ’ Mücadelemizin Görkemli Günleri ‘’ isimli kitabından alınmıştır…

Samsun Kitap Fuarından Yansıyanlar…

Ülkemizin oldukça kritik bir süreç yaşadığı bu dönemde; Ulusal güvenliğimizi tehdit eden türlü terör odaklarını ortadan kaldırmaya yönelik operasyonumuz; Suriye sınırımızın ötesinde Mehmetçiklerimiz, ÖSO ve güvenlik güçlerimiz tarafından kararlılıkla uygulanmaya devam ediyor.

Vatan Uğruna Seve, Seve…

Kimimiz vatan için öldük, Gül bahçesine girercesine. Vurulduk kimimiz, Alçakçasına, kalleşçesine…

Mehmetçik ve Komutan

‘’Dünyanın hiçbir ordusunda yüreği seninkinden daha temiz, daha sağlam bir askere rast gelinmemiştir. Her zaferin en büyük payı senindir.’’(Gazi Mustafa Kemal Atatürk)

Kıbrıs Adası

Kıbrıs, vatan topraklarımızın ayrılmaz bir parçasıdır. Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti Devleti, kuruluş anayasasında da belirtildiği gibi; bağımsız ve egemen bir devlettir.

Hiç Düşündük mü?

 “Pasif direniş ya da şiddet içermeyen direniş (ahimsa), insanoğlunun sahip olduğu en büyük güçtür. İnsan yaratıcılığının tasarladığı en güçlü silahtan da daha güçlüdür.” (Mahatma K. Gandhi)

15 Temmuz 2016’da Yaşanan Darbe Teşebbüsü Süreci ve Sonrası

Alçak FETÖ hainleri; o salya sümüklü meczuptan aldıkları talimat doğrultusunda, 15 Temmuz 2016 tarihinde milletimizi sırtından bıçaklamıştır.

Kıbrıs’ta Neler Oluyor?

Yaklaşık yirmi günden beri devletimizin ulusal güvenliğini tehdit eden alçak terör örgütlerinin ortadan kaldırılmasına yönelik Suriye’de sınır ötesinde Mehmetçiklerimiz kahramanca mücadeleye devam ediyor.

Kahraman Türk Silahlı Kuvvetleri

Öncelikle şu sıralarda devletimizin ulusal güvenliği ve bekası için Suriye’de yuvalanmış tüm terör örgütlerine yönelik temizlik harekâtında görev alan.

Sevr’de Milletimiz Esir Alamayan, Bu Gazi Toprakları Ele Geçiremeyenler

Yaklaşık bir asırdan bu yana, türlü yöntemlerle hala vatanımızı ele geçirebilmenin çeşitli uygulamalarını yapmanın peşindeler! Bu uygulamalar illa ki savaşarak ülkemizin ele geçirilmesi anlamına gelmemelidir!

Büyük Türk Ulusu

Türk Milleti çok uzun tarih macerası içerisinde, yaşamını sürdürebilen iki ya da üç halktan birisidir.

Amerikan Emperyalizmi Budur!..

Çeşitli kaynaklar Emperyalizmi şöyle tanımlamaktadır: -Bir ulusun kontrolünü diğer halklar üzerinde genişletmesini sağlayan politika ve uygulamalar, -Bir devletin kendi sınırları ötesindeki halklar üzerinde, rızaları olmaksızın, kontrol kurma politikası ve uygulamalarıdır.

Vatan, Millet, Devlet, Bayrak

Ay Yıldızlı Al Bayrağımız altında yaşamaktan onur duyan, Büyük Türk Milletin ayrılmaz bir parçası olmanın gururunu taşıyan her yurttaş gibi; ‘vatan, millet, devlet, bayrak’ kavramları benim kutsalımdır, vazgeçilmezimdir.

K.K.T.C’deki Ayrık Otları..!

‘’Bilmez, bilemez ki onlar vatan nedir, vatan sevdası neye denir? Kimileri kafadan bacaklıdır! Kimileriyse dolar-avro beyinli…’’

Selam Olsun Sana Mehmetçik

‘’ Sana dar gelmeyecek Makber-i kimler kazsın ! “ Gömelim gel seni tarihe ”  desem , sığmazsın ’’                                                         (Mehmet Akif Ersoy)

‘’Babatürk’’ Denktaş

‘’Milli davalar uzun soluklu mücadeleler sonucunda, milli menfaatlerimizi koruyarak, dik durarak kazanılır. Hiçbir neden, bağımsızlığın ve özgürlüğün teslimiyeti için geçerli olamaz…’’(K.K.T.C Kurucu Cumhurbaşkanı Rauf Raif Denktaş)

Denktaş…

Ebediyete intikalinin 6’ncı yıldönümünde; o büyük  ‘Özgürlük Savaşçısının’ , Devlet Adamının, Türk Milletinden aldığı güç ve Kıbrıs Türk’üne olan sarsılmaz inancıyla vermiş olduğu mücadele sonucunda, ata yadigârı  ‘o gazi topraklarda’ , kan çanağından bir devlet çıkardığı gerçeğinin altını çizerek. Onu; minnet ve hasret duygularıyla anıyorum. 

Savaş ve Çocuklar…

”Savaş zorunlu ve hayati olmalıdır. Ulusun yaşamı tehlikeyle karşı karşıya kalmadıkça savaş bir cinayettir’’   (1923-Gazi Mustafa Kemal Atatürk)

Adı Kıbrıs Olan Milli Davamız..!

Ne de çabuk geçiyor zaman! Tam 43 yıl geçmiş Kıbrıs Barış Harekâtının ardından…