Kurtuluş Savaşı’nın 100. Yılında Kocaeli Gurup Komutanlığı

Kurtuluş Savaşı’nın başlangıcı olan Sakarya Meydan Muharebesi ile ilgili yıllar önce başlattığımız araştırma ve çalışmalarımız devam ediyor. 2021 yılı, Sakarya Zaferi ve Kurtuluş Savaşı’nın da 100. yılı yüzyıllar çok önemli, Sakarya Zaferi 13 Eylül 1921 yılında Ankara’nın Polatlı ve Haymana ilçelerinde kazanılmıştı.  www.sakaryazaferi.com

Türk Basın Tarihi’nin Canlı Şahidi

Gazeteci ve belgeselci olarak, 24 Temmuz Basın Bayramı’nın anlam önemini sizlerle paylaşmaya devam ediyorum…  

Gez Dünyayı Gör Konya’yı

Anadolu’nda su medeniyeti tarihi ile ilgili belgesel çekimlerimize Konya’da devam ediyoruz.

Kocaeli Turizm Şurası Büyük İlgi Gördü

Tarih, kültür, doğa, inanç ve turizm gibi konurda birçok değerlere sahip Kocaeli, kültür turizminde marka olmak istiyor.

Mafya Liderleri ve Gazetecilik Anılarım

Gazetecilik ve belgeselcilikte, 46 yıl geride kaldı. Yaşımız 60’ı geçti, artık anılarımızı yazma zamanı…

27 Mayıs Darbesi Yassıada ve Adnan Kahveci ile Bir Anım

Korona virüsü belası ile savaştığımız  bu günlerde gazeteci ve belgeselci olarak geleceğe ışık tutmak adına hatıra anı yazmanın ve belge, bilgi bırakmanın ne kadar önemli olduğunu bir kez daha anladım.

Mescid-i Aksa’ya Saldırı ve İslam Coğrafyasının Durumu

Ramazan-ı Şerif’in son cuması ve mübarek Kadir Gecesi arifesinde İsrail’in Mescid-i Aksa’ya saldırısı ve İslam’ın ilk kıblegahı Mescid-i Aksa’nın içinde, İsrail’in devlet terörü estirmesine tüm Müslümanların tavır ve tepki koyması gerekir.

Dünya Su Günü ve Suyun Önemi

Su medeniyettir, vakıftır ve tarihtir… Su hayattır ve insan yaşamının en değerli varlığıdır.

Dünya Kadınlar Günü ve Fadime Halam ile Çocukluk Anılarım

Geçtiğimiz gün, 8 Mart Dünya Kadınlar Günü’nü kutladık… Medya kuruluşları kötü örnekler veriyor. Keşke rol model ve kahraman kadınlar anlatılsa. Medya kuruluşları kadının değerini anlatsa…  

Atatürk’ün Gebze ve Hereke Ziyareti Filmi

Tarihi filmler ve fotoğraflar, tarihi geçmişimize ışık tutan en önemli belgedir. Tarih araştırmacılığı yapan ve arşiv toplayan değerli arkadaşım Özgür Sanal, Gebze ve Hereke tarihine ışık tutan tarihi bir filmi paylaştı.

Erbakan Hoca ile Gazetecilik Anılarım

Anılar hatıralar tarihin canlı şahitleridir… Gazetecilik ve belgeselcilik anılarımı sizlerle paylaşmayı sürdürüyorum. 28 Şubat darbesi olarak siyasi tarihimize geçen süreci, Gebze’de gazeteci ve belgeselci olarak yakından takip edip, yaşadım.

Yeni Akif’ler Yetiştirebiliyor Muyuz?

TBMM tarafından 2021 yılı, İstiklal Marşı yılı ilan edildi. Mehmet Akif Ersoy’un vefat yıl dönümü ve 12 Mart İstiklal Marşı'nın kabulü ile ilgili yıllardan beri anma toplantıları organize ediliyor.

İnsan Haklarının Temeli Adalettir

Adalet ve hukuk sadece Türkiye’de değil, bütün dünya ülkelerinde tartışılıyor. Mahkeme salonlarında  büyük harflerle 'Adalet Mülkün Temelidir' yazısı  çok anlam ifade eder. Adalet, her bakımdan çok önemlidir. Adalet, insan haklarının da temelidir.

Millî Mücadelede Kocaeli Bölgesi

Kurtuluş Savaşı ve Millî Mücadele yıllarında Kocaeli bölgesi çok önemli görevler yaptı. Kurtuluş Savaşı’na büyük katkısı olan Kocaeli bölgesinin kamuoyunda fazla yer almaması büyük eksiklik…

30 Yıldır Mezarlığa Bakan Ahmet Amca'nın Örnek Hayatı

Korona vebası nedeniyle neredeyse her gün yakınlarımızın vefat haberini alıyoruz. Geçtiğimiz günlerde ebediyete uğurladığımız Mehmet Tevfik Özmen'in cenazesi vesilesiyle bulunduğum Gebze Osman Yılmaz Mezarlığı'ndan notlar aktarmak istiyorum. Mezarlıklar, kültürümüzün vazgeçilmez bir parçasıdır ve atalarımızın, sevdiklerimizin anma yerleridir. Buralara sahip çıkıp, yakınlarımız ve sevdiklerimizden bize kalan son emaneti korumalıyız. 

Bakanlık, Hava ve Çevre Kirliliğini Önlemeli

Sanayinin yoğun olduğu bölgelerde hava ve çevre kirliliği sağlığımızı etkiliyor. Son günlerde şikayetlerin artması üzerine ulusal ve bölgesel basın, konuyu Türkiye gündemine taşıdı. Kocaeli, hava kirliliğinden etkilenen illerin başında geliyor. Özellikle geceleri birçok sanayi kuruluşunun, baca gazlarını atmosfere bırakması yüzünden insanlar zehir soluyor.

Kitap ve Kütüphanenin Önemi

Kitap; bilgi, ilim ve belgedir. Kitap en vefalı arkadaş ve dosttur. Kitap, dünya ve ahiret için yol göstericidir.

Camiler Haftası, Kültürümüzde Camilerin Yeri ve Önemi

Diyanet İşleri Başkanlığı tarafından, her yıl ekim ayının ilk haftası Camiler Haftası olarak kutlanmakta. Bu yıl Camiler Haftası dolayısı ile Ayasofya Camisi bahçesinde, ‘Camiler’ konulu bir sempozyum düzenlendi.

Vefa Unutmamak ve Hatırlamaktır

İlim öğrenip bilgisinden yararlandığımız hocalara vefa insanlık borcudur. Unutmak ve hatırlamamak en büyük vefasızlıktır. Vefalı olmak insan olmanın bir gereğidir ve insani görevdir.

Polatlı’da Kıyameti Yaşadık

Her şey bir anda oldu. Bir anda bir toz bulutu dalgalar halinde bize yaklaştı. Sonrası korkunç, uğultulu sesler, rüzgarla gelen toz ve kum fırtınası… Karanlık çöktü, göz gözü görmez oldu. Etrafı aydınlatan hayat kaynağımız Güneş, bir anda kaybolup gitti. Kendimizi karanlık bir gece de bulduk…