Annemin Vefat Yıl Dönümü ve Ana Olmak

Nedir anne olmak? Bu sorunun cevabı, sonsuz fedakârlık kavramını tam olarak karşılıyor bende. Yavrusu ne yaparsa yapsın bağrına basıp saçını okşayan, karşılıksız seven, sevgi ve merhamet için yavrusuna karşı koşul ve şart gözetmeyen fedakâr, cefakâr kadındır anne.

Kurtuluş Savaşı Şehidi Yahya Kaptan ve Tavşancıl’da Yok Olan Tarihi Binalar

  Vali, Milletvekili ve Belediye Başkanlarına Tarihi Görev Gazeteci ve belgeselci olarak 4 Temmuz 2020 günü bir kez daha Tavşancıl’da belgesel çekip araştırma yaptık. Tarihin canlı şahidi binaların perişan hali bizi üzdü.

Zaferler Ayı Ağustos ve Tarih Bilinci

Korona vebası salgınına rağmen dünyada çok önemli gelişmeler oluyor. Dünya yeniden dizayn ediliyor. Sıcak savaşının yerini ekonomik, soğuk ve vekaletname savaşları aldı. Dünyada adı konmamış üçüncü dünya savaşı yaşıyor.

Kurban Bayramı Coşkusu

Bayram; sevgi, mutluluk ve coşkudur. Bayram, birlik ve beraberliktir. Bayram, yardım ve dayanışmadır. Bayram; dostluk, vefa ve ziyarettir.

Yurtdışına İlk Kez 28 Yıl Önce Gittim

Zaman çok hızlı geçiyor. İlk kez yurt dışına 28 yıl önce gitmiştim. Dönemin Gebze Belediye Başkanı Mehmet Emin Akın’dan, kültür gezisi için yurtdışına davet almıştım. Gebze Belediyesi Kültür Sanat Merkezi (BEKSEM) ekibi, 31. Uluslararası Balkan Ülkeleri Festivaline katılmak üzere karayolu ile Bulgaristan üzerinden Makedonya’ya gidecek. 

Soykırım ve Hayatın Belgeseli

Daha önce Bosna’da yaptığımız araştırmalar ve Bosna ile ilgili bilgilerle sizleri baş başa bırakıyorum. Evladı Fatih Han diyarı Bosna’dan sizlere sesleniyoruz. Bosna’ya daha önce 3 kez uçakla gitmiştik. İgman Dağları üzerinden Sarayova’ya inmiştik bu kez dünyaca ünlü Drina Nehri’ndeki Tara Kanyonu’ndan karayolu ile Bosna’ya giriyoruz.

Yaşadığımız Kenti Tanıyarak Yaşayalım

İnsanlar mutluluğu ve huzuru arıyor… Mutlu ve huzurlu olmanın yolu sevgiden geçiyor. Sevmek için tanımak gerekiyor. Tanımak sevmektir, sevmek tanımakla başlar.

Baba Nasihati ve Gazetecilik Mesleği

Babalar Günü Baba; bilgi, nasihat ve öğüttür. Baba; öğretmen, okul ve ilimdir. Baba; güç, kuvvet ve başarıdır.  Baba ocaktır, evdir, yurt, yuvadır. 

Korona Vebası Günlerinde Arkadaşın Önemi

Arkadaş ve arkadaşlık üzerine çok şey söylenir. Çocukluk arkadaşı...Okul Arkadaşı ...Yol arkadaşı… Arkadaşını söyle sana kim olduğunu söyleyeyim…

İğne ile Hayatını Kazandı!

Hayırsever, Örnek İş İnsanı Muzaffer Altıntaş’ın Hayatı Korona vebası salgını, 80 yaşındaki hayırsever, örnek iş insanı Muzaffer Altıntaş’ın hayatında hiçbir şey değiştirmedi. Tıpkı eski günlerde olduğu gibi yasak kalktıktan sonra her gün işinin başında çalışmaya devam etti.  Dini ve milli anlamda hayır işleri yapmayı sürdürdü.

Camilerimiz ve Cuma Namazı

Korona vebası hayatımızı değiştirdi. 11 Mart 2020 yeni bir milat oldu. Aklımıza gelmeyenler başınıza geldi. Dünyada mahşer gününü yaşadık. Birbirimizden kaçarak evlere kapandık, bayram coşkularını birlikte yaşayamadık. Ramazan kültürüne hasret kaldık. Camilerde Cuma namazı kılınamadı.

Kardeş Özbekistan’da Büyük Felaket

Özbekistan deyince gönül telimiz titrer, atalar diyarı Ulu Türkistan’ı hatırlarız, Taşkent, Semerkant, Buhara ve Hive’yi düşünürüz, Amuderya ve Sirderya boylarını dile gelir, Maveraünnehir olarak sizlere çok şey söyler…

İnsan, Eser ve Hizmetleri ile Yaşar

Baki kalan gök kubbede hoş bir sedadır. Ölüm haberleri acı ve üzücüdür. Kültür adamlarının ölümü çok daha acı.

Özallı Yıllarda Gazeteci Olmak ve Özalla Gazetecilik Anılarım

Vefatının 27. Yıldönümünde Özal’ ı Rahmet ve Saygı ile Anıyorum.

Dünyada ve Türkiye’de Korona Virüsü Tehdidi ve Alınan Önlemler

Salgına karşı önlemlerimizi alalım, moralimizi bozmayalım.

Şehitlerimiz Gönlümüz ve Kalbimizde Yaşayacak

34 vatan evladı Mehmetçiğimiz, zalim Esad ve destekçisi Rusya tarafından yapılan saldırı ile şehit olmuşlardı. İdlib şehitlerimizi ebediyete uğurladık. Aziz şehitlerimizi bir kez daha rahmet, minnet ve şükranla anarken değerli arkadaşım, gönül insanı İbrahim Çiçek Bey’in şehitlerimizle ilgili yazdığı şiiri sizlerle paylaşıyorum. Şehitlerimiz kalp ve gönlümüzde yaşayacak, onları unutmayacağız. İdlib şehitlerimizin şahsında tüm şehitlerimizin aziz ruhu için hep birlikte bir Fatiha üç İhlas okuyalım.

Gazetecilik Hatıralarını Yazma Zamanı

Hafta başı Ankara’ya gitmek üzere tren bileti alırken Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanlığı’ndan verilen sürekli basın kartımı gösterdiğimde yetkili, ‘’gerek yok sizler 60 yaş indiriminden yararlanıyorsunuz,

Kudüs Düşerse Anadolu İşgal Edilir

Siyonistlerin Büyük İsrail Devleti Planını Unutmayalım Birinci Dünya Harbi, Osmanlı’yı yıkıp İsrail Devleti’nin önünü açmak için çıkartıldı. Milyonlarca insan öldü.

Sanayi Tarihimizde Kocaeli’nin Yeri ve Önemi

SEKA Kağıt Fabrikası’nın Canlı Şahidi Gazeteci ve belgeselci olarak ve Kocaeli’nin 42 yıllık geçmişine canlı şahitlik yapan birisi olarak sanayi tarihimizle ilgili bir müzenin kurulması için çalışma yaptım, yapmaya da devam ediyorum.

Sarıkamış Şehitliklerinin 20 Yıllık Canlı Şahidi Olmak

Gazetecilik ve belgeselcilik, olayların ve zamanın canlı şahidi olmak demektir. 20 yıldır Sarıkamış Şehitliklerine gidip, araştırma yapıp, belgesel çekimi yapmanın sorumluluğunu taşıyarak bu yazıyı yazıyorum.