Peşin Ödemediğiniz Her Alışverişte Satılan Ürün Sizsiniz

Bu COVID-19 virüs salgını insanlığın canını yaktıktan sonra bitecektir. Fakat sonrasında dünya asla dünkü dünya olmayacaktır. Bunun sonunda insanoğlu ya bağımsız kendi milli devletleri içinde üniter kimlik sahibi milletler halinde veya yenidünya düzeninin son safhasına geçilerek, adı konmamış fakat uzaktan güdülen tek tek köleler halinde yaşayacaktır. Bu anlamda keskin bir yol ayrımına girilecektir.

Bazı Zehirler Çare veya Kader Tasında İçilir

Dünyamız gerçekten büyük felaket içinde! Burada anlaşılması gereken en önemli konu ise bu virüsün insana nasıl bulaştığı ve ondan nasıl korunacağımızdır. Tabii ki uzun bir konu!

Kadermiş!

Dünyayı kasıp kavuran COVID-19 salgınının daha bir süre ciddiyetini koruyacağı anlaşılıyor.

İstiklal Marşı - Tıp Bayramı - Çanakkale

Çarlık döneminde Rusya’dan kaçıp, Trabzon’a gelen bir ailenin çocuğudur Tıbbiyeli Hikmet. 1901 Balıkesir doğumludur. 1919 yılında Mekteb-i Tıbbiye-i Adliye-i Şahane yani Askeri Tıbbiye’de 3. sınıf öğrencisidir.

Sen Hiç Bilemezsin

Sahi, sen İslam’ın ve Türk Milleti’nin dostu musun? Bütün İslam ülkeleri Hıristiyanlığın esiri iken, en güçlü Müslüman devlet (Osmanlı) payitahtıyla ve topraklarıyla işgal altında iken, bunların hepsinin kurtulmasına kapı açan muhteşem Başkumandanlık Zaferi’nden habersiz olamazsın!

Suriyelilerin Ülkemizde Kalmasını Kim İstiyor?

Türkiye’deki milyonlarca Suriyelinin ülkemizde kalmasını kimler istiyor? ABD istiyor. AB istiyor. İsrail istiyor. Sorosçular istiyor. PKK istiyor. HDP istiyor.

Bizim Gönül Dünyamız…

Türk Ocakları Genel Merkezi 2019 yılı “TÜRKMENELİ KURBAN KAMPANYASI” düzenledi.

Yanlış Bilgi Felâket Kaynağıdır

Kazım Karabekir Paşa "İstiklal Harbimizin Esasları" isimli kitabının ilk cümlesinde böyle yazıyor.

Şark Kurnazlığı Dedikleri!

Ömrü boyunca Azerbaycan'ımızın bağımsızlığı için mücadele eden Ebulfez Elçibey'in muhterem eşi Halime Elçibey hanımefendi İstanbul'da 13 Haziran'da vefat etti. Nahçıvan'ın Keleki köyünde defnedildi. Diyanet'ten bir demeç çıkmadı. Ruhuna bir fatiha okumadılar.  Ertesi günü Mısırlı siyasetçi Mursi öldü. Camilerimizden sala'lar verdirildi, gıyabi cenaze namazları kıldırdılar. 

Ortak Bilgiler

Değerli okurlarım, günlük hayata ait (bildiğimiz) sosyal bilgilerin yanında kendi tarihimizle ilgili, sosyal hayatımıza etki edecek olan bazı bilgileri kısa da olsa bulup öğrenmeliyiz diye düşünüyorum.

Karadeniz'de İsyan

Son zamanlarda birkaç oy daha fazla almak için yapılanları görmek gerçekten acı verici, kendileri için de yüz karası!

Heybeliada Ruhban Okulu Açılmış !!!

Siz halen kapalı olduğunu zannediyorsunuz değil mi?

Sonsuza Kadar 19 Mayıs

Sonsuza kadar Türkiye. 19 Mayıs Türk milletinin yeniden doğuş günüdür. Vatanın ikinci fethidir 19 Mayıs.

God Bless You

Anneler gününü yazacaktım. Hepsinin ellerinden öperim. Elbette hemşirelerimizin gününü de kutluyorum. Sırada; 18 Mayıs 1944 Kırım Sürgünü ve bugünkü Kırım felaketi var. “HAYTARMA” filmini internetten bulup seyrediniz lütfen.

Türkiye İttifakı

Türkiye İttifakı! Ne dersiniz, yeni icat mı? Kim bilir!

Bu Kafa Dert Çözemez, Dert Açar!

Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar, Yunanistan’ın Ege Denizi’ndeki adaların silahlandırmasıyla uluslararası hukuk ve antlaşmaları ihlal ettiğini belirterek, "Antlaşmalara aykırı olan, dostluk ve iyi komşuluk anlayışıyla bağdaşmayan ihlallere son verilmelidir.

22 Yıl

1996 Aralık ayının ortası idi. Başbuğ Alparslan Türkeş yüzlerce bilim ve siyaset adamını Bursa Uludağ’da toplamıştı. Uzun süren ön çalışmalarla ortaya çıkartılan yeni parti programına son şekli verilecekti.

Seçim Seviye Sınavıdır

Seçim, seçim dediler, geldi geçti, sonuçlarını göreceğiz. Hayırlı olsun. Seçim aslında herkesin toplu girdiği bir “Seviye Tespit Sınavı” dır.

Boyasını Kazıyınca

Bilen bilir! Yıllar önce Prof. Dr. Oktay Sinanoğlu bağıra bağıra uyarıyordu: “Tarımı bitirip Türk milletini açlıkla terbiye edecekler!” 

Bu Yazı Başlıksız Olsun!

Yeni Zelanda'nın Christchurch kentindeki iki camiye, Cuma namazı sırasında İskoç asıllı Avustralyalı bir teröristin yaptığı silahlı saldırıda masum 49 Müslüman şehit oldu, 48 Müslüman da yaralandı.