2023’te neyi konuşacağız?

Ülkeyi, 2002’den beri aynı zihniyet yönetmekte. Geldiğimiz  noktada endişelerimiz, her geçen gün biraz daha artmakta ve derinleşmektedir.

Ermeni Katliamı ve İşgalinin Hesabını Nasıl Soracağız?

Bütün dünya için varsa yoksa 1915 Ermeni katliamı geçerli. Bugün yaşayan insanların bizzat canlı şahit olduğu Hocalı katliamından bahseden yok. Sovyetlerin yıkılması sırasında önce Rus ordusu Türk şehir ve köylerinde halkın elinde silah cinsinden ne varsa topluyor.

İstanbul Rasathanesi Bir Gecede Niçin Yok Edilmişti?

Geçen hafta Diyanet İşleri Başkanlığının gençlik için yazdığı bir kitaptan söz etmiştik.  

Çok şey yaşadı, yaşıyor bu koca millet. Acaba neden?

Geçmişte Ocak aylarında yaşadığımız bazı önemli olayları birlikte düşünmeyi arzuladım.

ABD Suriye’den çekilemez, çünkü…

Eğer siz, yabancıların hazırladığı plan ve programlara (sonradan) katılırsanız; Programın ana hedeflerini ve işleyişini size açıkça söylemeyecekleri için devamlı olarak onların kurallarına uymak zorunda kalırsınız,

Zulüm Yanar Ateştir. Kanun Sudur, Akarsa Nimet Getirir

Bekliyoruz! Andımız geri gelecek... İlber Ortaylı hoca net konuşuyor: “Andımızın kalkması yanlıştı, küstahlıktı.”

Dikkatleri Poşete Koymak

Poş (Fransızca poche); cep, elbise cebi, büyük boşluk anlamlarındadır. Poşet (Fransızca pochette): Küçük cep, çakmak cebi, mendil cebi anlamlarına gelir. Buradaki “et” eki kelimenin anlamını küçültme ekidir.

Haydi Git, 2018!

Bugün gidiyor. Bize iyi olarak neyi hatırlatacak? Hiçbir şeyi! Ekonomik kargaşa, perişan olmuş eğitim, gittikçe daha da çökmüş insan sermayesi (karakteri bozulan sosyal sermaye), hemen her alanda adaletsizlik ve kurumların anlamını yitirmesinden gayri..!

Hiç Sesleri Çıkmıyor, Neden?

KONUŞSANA MÜSLÜMAN, HİÇ SESİN DUYULMUYOR... YOKSA MAZLUM TÜRK DİYE, ÜMMET Mİ SAYILMIYOR?!...

Türklerde Ulus Bilinci

ÖĞRENCİ ANDI hakkında Danıştay “Türkiye’de hukuk var” dedirten doğru bir karar aldı. Doğru olamayanlar bu kararla krize girdiler, köpürdüler! MEB anormal ifadelerle Danıştay’a itiraz etti.

Sahi, İngilizler kimse sevmez?

İngiliz tarihçi Arnold Toynbee, 100 yıl önce, kendi devletinin politikasını açıkça ifade ediyor:

Türkiye Bir Hukuk Devletidir

2010 yılı Eylül ayında Isparta ilimizde Mustafa YILDIZDOĞAN'ın "Irmağının akışına ölürüm Türkiyem" şarkısını söylemesini polis coplayarak engellemişti. Aradan sadece 5 yıl geçti, mel’un fetö darbe girişimi oldu.