İyileştirilmiş ve Güçlendirilmiş Parlamenter Sistem Üzerine

Türk İstiklal Harbi, 23 Nisan 1920’de milletin temsilcilerinden oluşan Türkiye Büyük Millet Meclisi’nin kurulmasından sonra başlatılmış ve bu meclisin kararlarıyla yönetilmiştir. Ülkede bu meclisin seçtiği Meclis Hükümeti ile yönetilmiştir.

Öğretmen Eğitiminde Fabrika Ayarlarına Dönmek...

Ben anarşinin yoğun yaşandığı 1970'li yıllarda Eğitim Enstitüsünde yöneticilik ve öğretmenlik yaptım. Anarşi döneminde bile Öğretmen Liseleri, Eğitim Enstitüleri ve Yüksek Öğretmen Okullarında daha kaliteli öğretmen yetişiyordu.

2020-2021 Liselerin En Sıkıntılı Öğretim Yılı

Milli Eğitim Bakanlığı LGS (Liselere Giriş Sınavı) sonuçlarını açıkladı. Bu yıl liselerin en sıkıntılı yılı olacak. Fiziki kapasiteye ciddi bir katkı sağlanmazken, sisteme geçen yıla göre yüzde 43 oranında 443 bin fazla öğrenci girecek. Bu öğrenciler için 2020-2021 öğretim yılında, bir sınıfı 30 kişi düşünürsek 15 bin, 36 kişi olarak düşünürsek 12 bin yeni dersliğe ihtiyaç bulunmaktadır. 

Ayasofya'dan Sonra Sıra "Andımız" da

Sayın Cumhurbaşkanımızın hangi sebeple olursa olsun, Danıştay'ın Ayasofya'yı camiye dönüştürme kararını takdirle karşılıyor ve bir müslüman olarak memnuniyetimizi ifade ediyoruz.

Bir de İlahi Mahkeme Var

-Hakk'ı unutup nefsine tapanlara- Bugün her güç elinde keyfince kullan onu Unutma her yol gibi bu yolun da var sonu İnan ruz-ı mahşerde dökülecek her konu Günah sevap tartılan İLAHİ MAHKEME var

Türkiye'yi Türkoloji Merkezi Haline Getiren Alim: Mehmet Fuad Köprülü

Sadrazam Köprülü Mehmet Paşa'nın soyundan gelen Mehmet Fuad Köprülü 1890'da İstanbul'da doğdu. Ziya Gökalp'in etkisiyle Milli Edebiyat akımını benimsedi. 1913'te 23 yaşında  İstanbul Darülfünunda Türk Edebiyatı Tarihi Müderrisi oldu.

Mehmet Akif Ersoy'un Kur'an Meali Hakkında

Mustafa Kemal Atatürk ve TBMM 1925 yılında, temel İslami kültürün millete kendi diliyle öğretilmesi düşüncesiyle Kur'an' ın tercümesinin ve tefsirinin  yaptırılmasına karar verilmiştir.  Tercümesinin İstiklal Marşı Şairi Mehmet Akif Ersoy ve tefsirinin de Elmalı’lı Hamdi Yazır tarafından yapılması rica edilmiştir.

19 Mayıs, Türk'ün Esarete Başkaldırış Günüdür...

19 Mayıs 1919; Mustafa Kemal Atatürk'ün önderliğinde aziz milletimizin, emperyalist güçlerin dayattığı onursuzca esaret altında yaşamaya başkaldırdığı kutlu bir tarihtir.

TBMM’nin Açılışı, Cumhuriyet’in Ön Sözüdür

 18 Mart 1915’te kazanılan Çanakkale Zaferi, 19 Mayıs 1919’da Samsun’a çıkan “Ya istiklâl, ya ölüm!” iradesinin ön sözüdür. 19 Mayıs 1919’da ortaya konulan millî kurtuluş iradesi, 1921’de başlayan ve 9 Eylül 1922’de düşmanın denize dökülmesi ile sonuçlanan İstiklâl Harbi’nin ön sözüdür. 23 Nisan 1920’de Ankara’da millî egemenliğin temsil edildiği Türkiye Büyük Millet Meclisi’nin açılışı, 29 Ekim 1923’te kurulan Türkiye Cumhuriyeti devletinin ön sözüdür. 

Milliyetçilik Tarihimizin Milâdı 3 Mayıs 1944 Olayları

Tanzimat’la dil, edebiyat ve tarih alanlarında başlayan İlmî Türkçülük, 20. Yüzyılın başlarında yayınları ve teşkilatları ile toplum hayatımızda örgütlü ve etkili bir konuma gelmiştir. Devlet yönetiminin benimsediği siyasi akımlardan önce Osmanlıcılık ve ardından İslamcılık meydana gelen gelişmeler sonucu iflas edince Türkçülük, Türk aydınının önünde en önemli seçenek haline gelmişti.

Aramızdan Ayrılışının 80. Yılında Atatürk’ün Milliyetçilik Anlayışı

Aramızdan ayrılışının 80. yılında Türkiye Cumhuriyeti'nin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ü rahmet, minnet ve şükranla anıyoruz.