Dikenli Tellerin Ardındaki O Hayalet Şehir…

1974 Kıbrıs Barış Harekâtı sonrasında savaşın bıraktığı izleri adeta bir açık hava müzesi görüntüsünde bizlere yansıtan dikenli tellerin ardındaki o hayalet şehir Maraş’ın kamuya ait olan sahil şeridi, demokrasi caddesi ve iki kıyı bölgesi 46 yıl sonra sivil vatandaşlara açıldı.

Takke Düştü, Kel Göründü…

Sezona iyi başlangıç yapan Galatasaray daha ligin başında tüm spor yorumcuları tarafından favori ilan edildi. Geçen sezonun şampiyonu Başakşehir kötü bir başlangıç yaptı. Fenerbahçe yirmi futbolcu transfer etti, sıfırdan bir takım kurdu. Futbolcuların birbirine alışması, takımın oturması zaman alacak. Trabzonspor geçen sezonun moral bozukluğuyla sezona başladı. Novak, Sosa gibi önemli futbolcuları rakibi Fenerbahçe’ye gitti, geçen sezonun yıldızı Alexsander Sorloth takımdan ayrıldı. Beşiktaş ise transfer yasağı nedeniyle istediği kadroyu kuramadı.

Ey Oğul, Maskeyi Doğru Kullan, Ellerini Temiz Tut, Dokunma!!!

Şeyh Edebali günümüzde yaşasaydı Osman Gazi’ye yaptığı nasihate muhtemelen şunu da eklerdi. Ey oğul, maskeni tak, bilinçli kullan, elini temiz tut, etrafa dokunma, sakın elini yüzüne götürme!

Yetenek Yoksulun Servetidir

Yetenek Allah’ın insana verdiği kıymetli bir hazinedir. Kullanmasını bilen hayatta başarıya ulaşır. Sporcu, yeteneğini düzgün karakteri ile birleştirebiliyorsa kendi hayatının şampiyonu olabilir. Öncelikle kendi hayatının şampiyonu olan sporcu başkalarının zihninde de şampiyon olur.

Bumerang Korelasyonu…

Polisiye romanlarda çok kullanılan bir terimdir “ Bumerang Korelasyonu “ suçlu psikolojisinin, suç sonrası ruh halinin, temel davranış biçimi olarak tanımlanıyor. Yani herkesin bildiği “ Katil mutlaka cinayet mahalline geri döner “ Polisiye romanların klişeleşmiş bu söylemini komplo teorisyenleri de çok kullanır.

Madalya Metalden Değil Terden Yapılır

Baş olmak için arı gibi çalışmak gerekir! Şampiyon sözleri kitabının yazarı Mümin Sekman, yıllar önce bir çocuk kitabı yazarken “Başarı” kelimesinin “Baş” ve “ Arı “ dan oluştuğunu ve bundan nasıl bir anlam çıkarabileceğini düşünmüş. Baş + Arı: Baş olmak için arı gibi çalışmak gerek anlamı çıkarmış.

33. Ahilik Haftası Kutlamaları Kırşehir’de Başladı

Türkiye Cumhuriyeti Ticaret Bakanlığı Esnaf, Sanatkârlar ve Kooperatifçilik Genel Müdürlüğü 33. Ahilik haftasının bu yıl  14-20 Eylül 2020  tarihleri arasında yapılacağını duyurmuştu. Bu bağlamda; Ahilik haftası kutlamaları 14 Eylül Pazartesi günü Kırşehir’de düzenlenen etkinliklerle başladı. Ahilik haftası her yıl Eylül’deTicaret Bakanlığı'nın bünyesinde Kırşehir Valiliği, Kırşehir Belediyesi, Ahi Evran Üniversitesi, TOBB, TESK ve TESKOM'un desteğiyle gerçekleştiriliyor.

Korona Gölgesinde Futbol…

Türkiye Futbol Federasyonu korona virüs tedbirleri ile birlikte 11 Eylülde ligleri başlattı. Liglerin başlamasıyla birlikte korona vakası haberleri manşetlere çıktı. Süper lig ekiplerinden Gençlerbirliği takımında biri futbolcu iki kişinin Covid-19 testleri pozitif çıktı. Antalyaspor’da da genç takım oyuncularından bir futbolcuda Covid-19 virüsü tespit edildi.

Kontrollü Yaşam Biçimine Alışmalıyız…

Mart 2020’de hayatımıza giren Covid-19 kontrollü yaşam biçimini de beraberinde getirdi. Kontrollü hayata alışmak zorundayız, yaşam biçimi haline dönüştürmeliyiz. Çünkü bu virüsün ne zaman hayatımızdan çıkacağı konusunda net bir bilgi yok.

Futbol Heyecanı Başlıyor

Pandemi nedeniyle Temmuz sonunda biten Süper Lig'de 2020-21 sezonunun başlangıç tarihi  11 Eylül 2020  olarak açıklandı. İlk yarı  24 Ocak 2021 'de sona ererken, ikinci yarı  29 Ocak 2021 'de, yani ara vermeden hemen başlayaca k. Süper Lig'de 2020-21 sezonu  16 Mayıs Pazar  günü oynanacak 42. hafta maçıyla sona erecek.

Karantina Dönemi Yeniden Başlayacak mı?

10 Mart 2020 tarihinde Türkiye’de ilk Covid-19 vakasının görülmesiyle birlikte karantina dönemi başlamış evlerimize hapsolmuştuk. 1 Haziranda kontrollü bir şekilde hayat normale dönmeye başlamıştı. Ancak yaz mevsiminin getirmiş olduğu rehavet, virüsün sıcak havada bulaşma riskinin azalacağı söylemleri filmi başa sarmamıza neden oldu.

Türk At Yarışı Derbisinin Galibi “ Call to Victory “

30 Ağustos Pazar günü Zafer Bayramının 98. yıl dönümünü kutladık. Korona virüs nedeniyle kutlamalar kontrollü yapılsa da Türk Milleti olarak bu büyük zaferin coşkusunu, heyecanını kalbimizde hissettik. Baş Kumandan Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşlarını rahmet ve minnet ile yâd ettik. 

Okullar TSE Güvencesinde 21 Eylüle Hazırlanıyor…

Covid-19 pandemisi nedeniyle 16 Mart 2020 tarihinde eğitim öğretime ara verilmişti. Milli Eğitim Bakanlığı bu tarihten yaz dönemine kadar uzaktan eğitimle öğrencilerin derslerinden geri kalmaması için çaba gösterdi. Ancak ne yapılsa da uzaktan eğitim, okulda eğitimin yerini tutmuyor.

Boğazda Akıntıya Karşı Kıyasıya Mücadele…

Türkiye Milli Olimpiyat Komitesi tarafından bu yıl 32’incisi düzenlenen Boğaziçi Kıtalararası Yüzme yarışına Türk sporcular damgasını vurdu. Dünyanın Asya’dan Avrupa’ya yüzülen tek organizasyonu olan “Boğaziçi Kıtalararası Yüzme Yarışında” kadınlarda Hilal Zeynep Saraç 47 dakika 52 saniye, erkeklerde ise Mustafa Sevenay 46 dakika 1 saniye ile genel klasmanda boğazın şampiyonları oldular.

Sesimi Duyan Var mı?

Üzerinden 21 yıl geçmesine rağmen her 17 Ağustosta bu söz kulağımda çınlıyor. “Sesimi duyan var mı“ Ben Marmara depremini İstanbul’da yaşadım çok şükür ailemden ve yakınlarımdan ölen ya da yaralanan olmadı. Yalova’da ve Gölcükte göçük altında kalan vefat haberini aldığımız tanıdıklarımız vardı.

Düzenli Spor Yapmak Hayatı Nasıl Etkiler…

Düzenli spor yapmak, hayatımızda önemli bir zaman ve enerji istiyor. İş, okul, aile,  arkadaşlar ve sorumluluklar arasında düzenli spor yapmaya vakit bulmak zor olabiliyor. Spor benim hayatımın her zaman değişilmez bir parçası oldu. Ancak profesyonel sporcu olmadığım için son üç seneye kadar maalesef sporu düzenli yapamadım.

2020-2021 Eğitim ve Öğretim Yılı 21 Eylül’de Başlayacak

Türkiye’de son günlerde Kovit-19 vakaları artınca herkes bu soruyu sormaya başladı. Okullar açılsın mı, açılmasın mı? Geçen gün bir eğitimci arkadaşım sosyal medya üzerinden konuyla ilgili iki ayrı anket yayınlamış.

TFF Harcama Limitlerini Nasıl Belirliyor?

Türkiye Futbol Federasyonu ( TFF) Kulüp Lisans Kurulu, 2020-2021 Sezonu Süper Lig takım harcama limitlerini belirledi. TFF'den yapılan açıklamaya göre, Kulüp Lisans ve Finansal Fair Play talimatının 89. maddesi kapsamında belirlenen Süper Lig takım harcama limitleri hesaplandı.

O Maskeyi Koluna Değil, Ağzına Takacaksın!!!

Korona virüs salgınında vaka sayıları yeniden artmaya başladı. Yeni yasakların gelmesi bekleniyor. Özellikle Kurban Bayramı sonrası ortaya çıkan tablo salgının yayılmasına adeta davetiye çıkardı. Dört günlük bayram tatilinde memleketine, tatil beldelerine giden bazı vatandaşların sorumsuz davranışları endişeye neden oldu.

Okulum Temiz…

Koronavirüs sebebiyle 20 Mart 2020’de eğitime zorunlu ara veren okullar, 31 Ağustos 2020’de açılıyor. Milli Eğitim Bakanlığının 2020-2021 eğitim öğretim yılına dair 81 ile gönderdiği genelgeye göre, okullar 31 Ağustos 2020’de açılacak 18 Haziran 2021’de kapanacak.