Gıda Boyaları, Sağlığa Zararlı mı?

Gıda’nın içerisinde boya kulağa hiç hoş gelmiyor. Ama alımlı ve lezzetli görünümüyle hepimizi cezbediyor. Kimine göre kararında kullanılırsa bir zararı yok kimine göre fazla dozda kullanılırsa DNA hasarlarına, hatta kansere yol açabiliyor. Bütün bu tartışmalar içerisinde gıda boyaları sofralarımıza bir şekilde istesek te istemesek te giriyor.

Zam Değil Fiyat Güncellemesi!

Petrol ve doğalgazda dışa bağımlı bir ülkeyiz bu nedenle petrol ve doğalgaz fiyatları ABD doları cinsinden fiyatlanıyor. Doların iniş-çıkışları doğal olarak akaryakıt fiyatlarını etkiliyor.

Vicdanınızın Sesini Yükseltin…

Her şey bu anlamlı sözde gizli aslında “ Vicdanınızın sesini yükseltin” yükselen vicdanın sesi hayatın her anında kulağımızda çınlasın, kısmayalım o sesi varsın yükselsin. İyi bir eş olabilmek, iyi bir anne-baba olabilmek, iyi bir yönetici olabilmek kısacası iyi bir insan olabilmek için vicdanınızın sesini yükseltin.

Kazıma, Dokunma !!!

Türkiye son günlerde Kaz Dağlarında kesilen ağaçlar ve Kanadalı bir şirketin bu bölgede altın madeni kuracak olmasını tartışıyor. Öncelikle Kaz Dağları konusunun siyaset üstü bir konu olduğunu belirtmek isterim.

Matrix’teki O Sahne Gerçeğe Dönüşüyor

1999 yılında vizyona giren Matrix filmindeki bir sahnede insan beynine kablolar yerleştiriliyor, beyin ile bilgisayar arasında bağlantı kuruluyordu. İnsanların hayal dünyasının sınırlarını  zorlayan bu sahne Elon Musk tarafından gerçeğe dönüştürülüyor. Elon Musk 2020 yılında insan beynine çip yerleştirerek, bilgisayarlar ile bağlantı kurmaya hazırlanıyor. Farelerde ve maymunlarda denemeler yapılmış bilgisayarların beyin gücüyle kontrol edilmesini başarmışlar. 2020 yılında yani önümüzdeki sene insanlar üzerinde denemeler yapılacakmış.

Yerel Seçimler Sonrası Bir Araştırma Yazısı…

Uzun bir yerel seçim dönemi yaşadık. 31 Mart’ta yerel seçimler gerçekleşti ancak İstanbul başta olmak üzere birkaç ilde itirazlar neticesinde seçim tekrarları yapıldı. Türkiye’nin en büyük vilayeti İstanbul’da 23 Haziran’da yenileme seçimleri yapıldı ve 25 yıl sonra belediye yönetimi değişti. Millet ittifakının adayı Ekrem İmamoğlu İstanbul Büyükşehir Belediye başkanı oldu.

Varlıktan Değer Tahakkuk Ettiren Sistem “ ISO 55001 Varlık Yönetimi Sistemi “

Etkin bir varlık yönetimi sistemi; Varlıklardan ömrü boyunca en yüksek verim elde ederken, tüm yatırım ve işletme maliyetlerini en düşük seviyeye çekme mekanizması olarak tanımlanıyor.

BASB Genel Kurulu Tacikistan’da yapıldı

1991 yılında Türk Standartları Enstitüsü tarafından kurulan 28 yıldır başkanlığı ve sekretaryası TSE tarafından yürütülen Bölgelerarası Standardizasyon Birliği (BASB) 28’inci genel kurulu Tacikistan’ın başkenti Duşanbe’de gerçekleştirildi. Tacikistan Cumhuriyeti hükümeti altındaki standardizasyon, metroloji, belgelendirme ve ticari inceleme ajansının ( TAJIKSTANDARD ) ev sahipliğinde yapılan BASB genel kuruluna Türkiye’den TSE Başkanı Prof. Dr. Adem Şahin, TSE Genel Sekreteri Aykut Kırbaş ve TSE kuruluşu olan “Uluslararası Uygunluk Değerlendirme Servisi A.Ş ” (ICAS) Genel Müdürü Hakan Ergin katıldı.

Bugün Git Yarın Gel!

Bu söz kulağınıza çok tanıdık geliyor dimi “ Bugün git yarın gel” bir vatandaşın nüfus cüzdanını kaybetmesi üzerine yeni cüzdan çıkarmak için gittiği nüfus müdürlüğünde aldığı cevap üzerine uzun yıllardır dillere pelesenk olan bir cümledir. Bu söz toplumu o kadar etkilemiştir ki üzerine tiyatro senaryoları yazılıp sahnelenmiştir. Devlet bürokrasisinin adeta bir mottosu haline gelmiştir.

Küresel Ekonominin Nabzı Osaka’da Atıyor

Dünyanın en büyük ekonomileri ve Avrupa Birliği'nden (AB) oluşan G20'nin liderleri, bugün buluşuyor.

Büyüyen Sanayi “Demir- Çelik”

Türkiye’de demir-çelik sektörünün tarihi Cumhuriyetin kuruluş yıllarına dayanıyor. İlk demir-çelik tesisi 1930 yılında Kırıkkale’de kurulmuş. Ardından Türkiye’de ilk bütünleşmiş tesis olarak Karabük Demir Çelik fabrikaları faaliyete geçmiş.

Fırçalı Meczup!

A Milli Futbol Takımımız İzlanda havaalanına indiğinde 2 saat pasaport kontrolünde bekletildi. Oyuncularımızın sinirleri gerildi, Burak Yılmaz’ın sosyal medyada durumu paylaşmasıyla ortalık yıkıldı.

Hedefimiz Bilgiyi Üretmek, Standartları Belirlemek Olmalı…

“Bir kişiye iyilik yapmak istiyorsan ona balık verme, balık tutmayı öğret.” Konfüçyüs

Gölge Etme Başka İhsan İstemem

Büyük İskender ile Roman Diyojen’in meşhur diyaloğunu bilirsiniz. Büyük İskender yanındaki adamlarına, Diyojen’i göstererek bu adam kimdir diye sorar ve onun bir filozof olduğunu öğrenir.

İnsana Dost, Fikre Dost…

Rahmetli Fethi Gemuhluoğlu’nun “İnsana dost olmak, fikre dost olmak, komşuya dost olmak, coğrafyaya dost olmak, tarihe dost olmak, kendi vücuduna dost olmak, görünene ve görünmeyene dost olmak” sözünü hatırlatarak yazıma başlamak istedim. Bu bağlamda; yazımın başlığını da bu sözün içerisinden seçtim.

İSG Seçenek Değil Zorunluluktur

İş Sağlığı ve Güvenliği Haftasındayız, haberiniz var mıydı bilmiyorum ama yoksa da artık oldu. Ülkemizde 1987 yılından bu yana 32 yıldır 4-10 Mayıs tarihleri arasında iş sağlığı ve güvenliği haftası kutlanıyor ve etkinlikler düzenleniyor.

İnovasyon Hayata Değer Katar

İnovasyon, süreç olarak bir fikri pazarlanabilir bir ürün ya da hizmete, yeni ya da geliştirilmiş bir imalat ya da dağıtım yöntemine, ya da yeni bir toplumsal hizmet yöntemine dönüştürmeyi ifade etmektedir.

Uluslararası Organizasyonların Kentlerimize ve Ekonomimize Katkıları…

2005 yılında UEFA Şampiyonlar ligi finali Atatürk Olimpiyat Stadında oynandığında çok sevinmiştik. Bu futbol organizasyonunun bizim açımızdan birçok anlamı vardı.

Varlıktan Değere Giden Yol

ISO 55000 standardı, varlıktan maksimum değer elde edebilmek için varlıktan değere giden yolda bir rehberdir.

Dijital Dünyanın Kadrajından

Endüstri 4.0, nesnelerin interneti kavramları hayatımıza girdiğinden bu yana dijital dünyanın kadrajından dünyaya bakar olduk.