Masalsı Düşlerim

Markete gittim ko ş a ko ş a Sokakta türküler ta ş tı pencerelerden Co ş tum bende birden

Misafirin Böylesi

Bir varmış bir yokmuş çakma kralın sarayı çokmuş. Bize ne el kesesinden zengin parası fakirin çenesi imiş. Bunları bırakalım biz masalımıza bakalım. Mutluluk ormanı dışındaki başka bir ormanda tilki Cezmi ve Ayı Rıfkı'nın hikâyesi.

Pespaye Zamanlar

Dolu bir ömür sürdüm Kendimden b aşk asına olmadı Zararım Bende beni kaybettim Pespaye  zaman larda Kendimi aradım

Masal İçinde Masal (Matruşka)

Mutluluk ormanındaki çocuklar paydos zili çalınca okuldan çıktılar. Evlerine gitmek için yola koyuldular. Ormanda asılı afişleri gördüler. Durup okudukları zaman çok şaşırdılar. Afişlerde ormanda bir masal yarışması olacağından bahsediyordu. Ertesi gün okula gidenler öğretmenlerine, 

Porselen mi Tahta mı?

Bir varmış iki varmış, üç saklanmış yokmuş. Sayı arkadaşları onu ararken biz de masalımıza başlayalım. Mutluluk ülkesinde anlatılan masallardan birini dinleyelim.

Sonbaharın Tasviri

Yılın dört mevsiminden biri olan sonbahar duyguları zirve noktasına getiren medcezir gibidir.

Hayvan Dostlarımız Bölüm 2

-Şimdi bana söz ver, yarın gelirken kedi bakımı ile ilgili bir kitap alacaksın ve hayvanları koruma gününde hepimiz hayvanlar için ne yapmamız gerektiğini düşüneceğiz dedi.

Harcamak

Seni bulduğumu sandım Tam elimi uzattım ki Birden uyandım Her şeyin yalan olduğunu

Hayvan Dostlarımız (Bölüm 1)

Bir varmış bir yokmuş, deve tellal pire berber iken mutluluk ülkesinde dolaşalım. Bakalım size ne masal anlatacağım. Şenköy’de yaşayan Şen ailesinin çocukları olan Kibar ile Şenol ikizmiş. Yüzleri çok benzemesine rağmen huyları hiç benzemezmiş. Bu iki kardeşten Kibar, çok sakin iyi kalpli ve sevgi dolu imiş.

Yolumu Bilmez Oldum

Ben bir garip kuş oldum Kendimi çölde buldum Bu hayattan yoruldum Yolumu bilmez oldum Henüz gonca gül idim Çabuk sarardım soldum

Zaman (Çelişki)

Ruhum bozkırda bir yılkı atı Dolu dizgin giden sınırsızca İçime sığmayan duygular Birinden diğerine gelir gider

Karga Şükrü ile Martı Dilber

Evvel zaman içinde kalbur saman içinde deve tellal pire berber iken küçük kız dedesinin beşiğini tıngır mıngır sallar iken; biz bitmeyen masallar ülkesindeki mutluluk ormanına gidiyoruz.

Tatil

Tatil bir ihtiyaçtır, Ruhumuzu dinlendiren, Besleyen, Yeni ümitler vadeden

Çoban Ali

Çoban Ali, masal ülkesindeki köylerden birinde yaşarmış. Dağ yamacındaki kulübesinde  yaşar, köye nadiren inermiş. Hava yağışlı olunca, şömineyi yakar keyif yaparmış. İyi kalpli  çoban, kuzularını otlatırken onlara kaval çalarmış. Kaval dinleyerek, otlayan kuzuların,  koyunların iştahları daha da açılırmış.

Nurbala

Bir varmış bir yokmuş. Mutluluk ormanı ortasında hüzün varmış. Çünkü kralın kızı Nurbala çok hastaymış. Hangi doktor muayene ederse doktor da hastalandığı için kız da iyileşemiyormuş.

Yedi Keçi Yavrusu

Mutluluk ormanında ormanın kuytusunda bir keçi ailesi yasamaktaymış. Derken günlerden bir gün keçi doğum yapmış O da ne keçi Sakin saymakla bitirememiş. Birkaç kez saydıktan sonra karısına seslenmiş, 

İki Arkadaş

Mutluluk ormanında yaşayan iki arkadaş seyahate çıkmaya karar verdiler. Aynı zamanda komşu da olan tavşan teyze bayan HOP-HOP la, zıplayamayan Kaplumbağa bayan YAVAŞ yola çıkmak üzerelerken hop -hop teyzenin torunu ZIP    ZIP    da onlara katıldı.

Nohutlar (Masal)

Mutluluk ormanının güvenlik görevlisi Saint Bernard Cinsi köpek Uyanık orman çocuklarına masal anlatmak istediğini söylemiş. Kulaktan kulağa bu haber yayılmış ormanda yaşayan hayvanlar buna çok sevinmişler.

Kar Taneleri

Pamuk şeker gibi yağdın üstüme Tarifsiz bir sevinç doldu özüme İçim aydınlandı gönlüm coştu. Mutluluğum oldun kar taneleri

Dostluk

Sevgili çocuklar, bugün anlatacağım masalı mutluluk ormanında yaşayan sevgili hayvan arkadaşlarınız ile birlikte onların size ikram yapacağı ormanın serin bir köşesinde dinleyeceksiniz. Dikkat şimdi bizi ormana götürecek olan balon geliyor. Hemen sıra olun ve bekleyin.