Allah (cc) ve Din

Bergson* diyor ki: ‘ Ben filozofların anlattığı Tanrı’ya değil, peygamberlerin inandığı Allah’a inanıyorum .’

Ermeni Yalanları

Osmanlı Devleti, cinâyet şebekesi gibi çalışan Ermeni Komitelerinin kapatılması  ile alakalı kararı  24 Nisan 1915 târihinde Ermeni Komiteleri kapatılarak, yöneticilerinden 2.345 kişi devlet aleyhine faaliyette bulunmak suçundan tevkif edilmiştir.

Üç Aylar ve Duâ

Rahmet Mevsimi Geldi İdrak etmekte olduğumuz Üç Aylar vesilesiyle Prof. Dr. İsmail Lütfi Çakan ile, Üç Aylar ve Duâ üzerine konuştuk.

Ermeni Yalanları

Bugün 24 Nisan; bütün dünyadaki Ermenilerin sözde Ermeni soykırımını anma günü. Daha doğrusu Avrupalı ve Amerikalı dostlarımız (!) sâyesinde milletlerarası platformda devamlı olarak önümüze çıkarılan kocaman bir yalanın yıldönümü. Çeşitli ülkelerdeki Ermeniler bugün tören düzenleyecekler. En acıklı törenin de sözde Ermeni soykırımını tanıyan ve anıt diktiren Fransa'da yapılacağı muhtemeldir.

Gelir Dağılımı

Türk toplumunda, kültürümüzden kaynaklanan özellikler sebebiyle paylaşma ve yardımlaşma alışkanlıkları yüksek seviyededir. Bu sebeple gelir dağılımındaki dengesizlikler, sosyal patlamalara yol açmıyor.

‘Şaban ayının 15’i geldiğinde Cenab-ı Hak, af dileyenleri affeder.’

Berat Gecesi, halk arasında, ‘ af ve bağışlanma gecesi ’ olarak da bilinir. Berat; ‘ iyilik, temizlik ve güzellik gibi niteliklerle bezenme ve üstün olma ’ anlamına da geliyor. Beratlarına vesile olması niyazı ile, okuyucularımın Berat Kandilini tebrik ederim.

Gelir Dağılımı

Gelir dağılımı ile ilgili rakamlar, bir ülkenin gelişmişlik ve kalkınmışlık seviyesi ile ekonomisinin yapısını ortaya koyan önemli verilerdir.

Rüşvet ve Yolsuzluk

Rüşvet; ‘ Bir görevlinin, görev ve yetkilerini kötüye kullanarak kendisine veya yakınlarına çıkar sağlaması ’   olarak târif edilebilir.

Sayın Başkan!

31 Mart 2019 târihinde mahallî idâreler seçimi yapıldı. Belediye başkanlarımızı seçtik. Tebrikler, başarılar…

‘Sıkıntılarımız var. Batı, daha büyük sıkıntılar yaşıyor. Biz onlardan daha iyi durumdayız.’

‘ Sıkıntılarımız var. Batı, daha büyük sıkıntılar yaşıyor. Biz onlardan daha iyi durumdayız .’

Büyük Şâirimiz Bâkî

Divan edebiyatımızın en büyük şâirlerinden Bâkî   07 Nisan 1600 târihinde İstanbul’da vefat etti. Doğumu: İstanbul, 1526.

‘Ahlak; Size Yapılmasını İstemediğiniz Bir Hareketi, Karşınızdakine Yapmamak’

Prof. Dr. Bekir Karlığa: Sâde bir Müslüman dinini öğrenmek isterse bana göre çevresinde güvendiği bir kişiye başvurmalı. Bu kişi, ilahiyatta hoca olabilir, camide hoca olabilir yahut aileden birisi olabilir. Onunla istişare ederek bilgilenmesi yararlı olur.

‘Din, İnsanoğlunun Tabiatından Kaynaklanan Bir İhtiyaçtır. İhtiyaçlardan Kaynaklanan Bir Sonuç Değildir.’

Üç ayların başlaması vesilesiyle, İslam Felsefesi Ana Bilim Dalı Öğretim Üyesi Prof. Dr. BEKİR KARLIĞA ile İslâmiyet’in huzur okyanusunu konuştuk.

Mî’rac Kandili

Müslümanlar arasında, bâzı gün ve geceler ‘ mübârek ’ olarak kabul edilmiştir. Bu gün ve gecelerde, her zamanki ibâdetlerin ve duaların dışında ve fazladan ibâdet ve duâlarla Müslümanlara yakışır davranışlara yönelinir.

Dünyada Türk Nüfusu

Türklük, ırk temeline dayalı bir kavram olmayıp kültür temeline, aidiyet duygusuna bağlı bir kavramdır. Zâten insanlarda saf ırk aramak boşunadır. Saf, bozulmamış ve yeryüzünde göründüğü günden bu yana ilk günkü durumunu koruyabilmiş insan bulmak mümkün değildir. Ancak çevre ile hiçbir irtibatı olmayan çok ilkel kabilelerde bu özelliğin bulunabileceği iddia edilmektedir.

Antepli Şâhin

Asıl adı’ Mehmed Sait Efendi’ idi. Düşmanın üzerine Şâhin gibi gittiği için Antepliler O’na ‘ Şâhin ’ adını verdi. ‘ Antepli Şâhin ’ oldu. 30 yaşındaydı. ‘ Düşman, benim cesedimi çiğnemeden Antep’e giremez ’ Diyordu.

Yeni Enerji Kaynakları

On yedinci yüzyılda, kömüre dayalı sanayi gelişince, kömürün yıldızı parlamıştı. Petrolün bulunmasından sonra kömürün yıldızı söndü. Petrolün de yıldızı sönecek. Kömür, atıklarıyla ve dumanıyla çevre ve hava kirliliğine sebebiyet veriyordu.

Âşık Veysel

Türk Halk Şairlerinden en önemlisi Âşık Veysel Şatıroğlu 21 Mart 1973 târihinde  Sivas’ın Şarkışla ilçesine  bağlı Sivrialan köyünde vefat etti.  Doğumu: Sivrialan, 25 Ekim 1894.  Şiirlerini:  Deyişler  (1944),  Sazımdan Sesler  (1950),  Dostlar Beni Hatırlasın  (1970)  isimli kitaplarda topladı.

Para Para Para!

Ekonominin temel malzemesi olan para; ‘ Malların alım ve satımında kullanılan değişim aracı ’ olarak târif edilir.

Tıp Bayramı Neden 14 Mart Günü?

14 Mart tarihinde Tıp Bayramı'nı kutlanıyor.  Ancak, Neden 14 Mart ? sorusu cevapsız kalıyor. Türkiye’de ve Türklerde, 1827'den beri tıp var, daha öncesi yok… mu ?