Şair ve Yazar Ahmet Mâhir Pekşen ile Üzerinde çok az durulan ‘Şiir ve İslam’ üzerine konuşmalar

Pekşen: Kur’an-ı Kerim tabii ki şiir üstü bir ilahî ifâdedir.  Şiir tadı gibi değil şiir tadının ötesinde bir lezzete sahip. 

Türk Dünyasında Misyoner Faaliyetleri

Hıristiyan batılılar, Müslüman Türklerin Anadolu’ya gelmelerinden tedirgin oldular.  Hazret-i İsa’nın ölümünden hemen sonra 12 havârinin, Hıristiyanlığın tanıtımı ve yaygınlaştırılması için başlattığı misyonerlik çalışmaları, Müslüman Türkler üzerinde yoğunlaştırıldı. Çalışmalar, günümüze kadar artarak devam etti. Özellikle Sovyet Sosyalist Cumhuriyetleri Birliği (SSCB)’nin dağılmasından sonra bağımsızlığına kavuşan Türk Cumhuriyetleri misyonerlerin en fazla çalıştıkları alanlar oldu. 

Prof. Dr. Hayrettin Karaman ‘Öz değerlerini kaybedenler, -kendileri olamayanlar- zavallı kuzular gibi, kurtlardan medet umar hâle düşerler.’

Prof. Dr. Hayrettin Karaman  ‘Öz değerlerini kaybedenler, -kendileri olamayanlar- zavallı kuzular gibi, kurtlardan medet umar hâle düşerler.’

Cumhuriyet

Devletler; monarşi, meşrutiyet, oligarşi ve cumhuriyet adı verilen sistemlerle yönetilirler.

Jeoloji-jeofizik Mühendisi Türköz Özbey ile hazırlayıp yayınladığı Kur’an-ı Kerim’de İslam’ın Ana Yapısı isimli kitabının ekseninde İslamiyet’i konuştuk

‘ İlim öğrenmek ve öğretmek, böylece ilâhî mesajı insanlara tebliğ etmek, müminin üzerinde bir yükümlülüktür .’

Kendisini Satan Yazar…

2010 yılında Robin Sharma’nın ‘ Ferrarisini Satan Bilge’ isimli kitabı; çok satmış, çok konuşulmuştu.

Selahattin Kaya ‘İslâmiyet’te Yardım’ Kavramını Açıklıyor

Selahattin Kaya: Yardım edecek olanın niyeti hâlis ise, karşısındaki kişi fakir olduğuna inandırmışsa, görünüşü de fakir ise… o kişiye yapılan yardım, Allah indinde, gerçek ihtiyaç sâhibine yapılmış gibi ecrini alır.

Türk Birliği

Türkiye Cumhuriyeti’nin Kurucusu Mustafa Kemal Atatürk; ‘ Bizim kimsenin toprağında gözümüz yoktur. Başkalarının da bizim topraklarımızda gözünün olmasına tahammül edemeyiz .’ Demişti.

Selahaddin Kaya Hocaefendi, sorularımızı cevaplandırdı.

20 yıl İstanbul İl Müftüsü olarak görev yaptıktan sonra emekli olan Selahaddin Kaya Hocaefendi, Sosyal Yardımlaşma kapsamındaki Zekât, Sadaka, Fıtır Sadakası ve Fidye ile İhsan ve İn’am konularındaki sorularımızı cevaplandırdı.

Türkçe Bilmeyen Türkler

Türk dünyasında Türkçe konuşmayan Türkler de vardır. Bunlardan en önemlileri şöylece belirlenebilir:

Prof. Dr. Salih Tuğ ile Söyleşi Devam ediyor

İslâm Hukuku ana bilim dalında Hocaların Hocası Prof. Dr. Salih Tuğ: ‘ Herkesin doğruluğunu kabul ettiği şeyi yapmak, yanlış kabul ettiği şeylerden kaçınmak, hatta kaçındırmak… Yâni başkasına da yaptırtmamak… imanın esaslarındandır .’

Tarih Boyunca Türk Dünyasında Kurulan Devletler

Büyük Hun İmparatorluğu: (M. Ö. 46-M.S. 48), Avrupa Hun İmparatorluğu: (M.S.374-M.S. 496), Ak Hun İmparatorluğu- Eftalitler (M.S. 390-M.S. 577), Göktürk Kağanlığı: (M.S. 552-M.S. 582),

Prof. Dr. Salih Tuğ; ‘İslâm, Selamet demektir. İslâm’a gelen selamete erer.’ Diyor ve ekliyor:

İslâm Hukuku ana bilim dalında Hocaların Hocası   Prof. Dr. Salih Tuğ; ‘ İslâm, Selamet demektir. İslâm’a gelen selamete erer .’ Diyor ve ekliyor: ‘ La ilahe illallah ’ Diyen Cenneti hak eder. Fakaaattt…

Edebiyatı-Müziği Bir, Devletleri Ayrı İnsanlar…

Anadolu’muzun diri ve diriltici kültür motifleri, Türk dünyasında, (74 yıllık Çarlık Rusya’sı da dâhil edilirse, 150 yıllık) ateist-kızıl komünist ve emperyalist baskılara rağmen, sizi gittiğiniz her yerde, sıcak samimi ve sevimli yüzüyle karşılar, size ev sâhipliği yapar.

Türk Dünyasının Sınırları

Kaba hatlarıyla Türk dünyasının sınırlarını şöylece belirleyebiliriz: Batıdaki uç nokta 21. doğu meridyeni sınırında yer alan Makedonya, doğudaki uç nokta ise yine Grennwich’e göre 98. doğu meridyeni üzerindeki Ötüken şehrine uzanır. Ötüken, Türk hâkimiyetinin sembol şehridir. Orkun Kitâbeleri bu şehirde bulunmaktadır.

İlk İnsandan Türklere…

İnsan denilen canlının M.Ö. 40.000 yılında yaratıldığı tahmin ediliyor. 40.000 yılından 12.000 yılına kadar geçen sürede dünya üzerinde üç ırkın varlığı biliniyor.

‘Türkçe İlgi İster, Saygı Bekler…’

Kendi tâbiri ile ‘ her konuya dalan …’ magazinimsi köşe yazarı; “ Dolar yakarak, telefon kırarak bizi el âleme güldürenlerin alayı FETÖ’cüdür .” Diye yazmış.

Farklılıklarımız, Zenginliğimizdir!

Türk Milleti târih boyunca farklı inanç kültürlerine, semavî dinlerin her üçüne ve bu üç dinin ayrı mezheplerine mezheplerin esasta bir detayda-teferruatta farklı yorumlarına mensup olmuşlardır. Bu farklılıklar, günümüzde de devam etmektedir.

Dilimize Dolanan Yanlışlar

  - Yalnızlık Allah’a mahsustur. Yanlış

Patrik Gregoryus’un Rus Çarı Aleksandr’a Yazdığı Mektup

Osmânlı devletinde Rus sefîri olarak uzun seneler çalışan Rus General İgnatiyef, hâtıralarında, Sultân İkinci Mahmûd Hân zamânında, Türkiye aleyhine casusluk yaptığı için Fener Patrikhânesinin kapısında 1821 yılında asılan, Rum isyânının baş plânlayıcısı, Patrik Gregoryosun Rus Çarı Aleksandra yazdığı mektûbu açıklamaktadır.