Anne Olma Sanatı - 2

“Bana okuduğum kitapların en güzelinin hangisi olduğunu sorarsanız, söyleyeyim: Annemdir.”              Abraham Lincoln

Anne Olma Sanatı - 1

“ Anne elinden tüm dünyaya tutunur insan, o eli bir bıraksa bir ömür yutkunur insan. “

Karneler

Okullar uzun bir eğitim öğretim maratonunun ardından yaz tatiline girdiler. Emeği geçen fedakâr ve değerli öğretmenlerimize ve geleceğimizin teminatı sevgili öğrencilerimize güzel, neşeli, dinlendirici, yararlı, mutluluk tattıran bir tatil diliyorum.

Ramazanı Uğurlarken

Güzel şeylere sahip olduğumuzda neden sevinmesini bilemiyoruz bilemiyorum. Fakat bu güzellikler elimizden gittiğinde hüzünlenmeyi hiç de ihmal etmemekteyiz.

Ramazân ve Oruç

İslam’ın beş şartından dördüncüsü, mübarek Ramazan ayında, her gün oruç tutmaktır.  Oruç, hicretten on sekiz ay sonra, Şaban ayının onuncu günü, Bedir gazâsından bir ay evvel farz oldu. Resûlullah “sallallahü aleyhi ve sellem” buyurdu ki: “Ramazan ayı gelince, Cennet kapıları açılır. Cehennem kapıları kapanır ve şeytanlar bağlanır.”

Dürüstlük Denen Şey

Dürüst olmak, özü sözü bir olup hile ve iki yüzlülükten uzak, erdemli davranışlar sergilemek demektir. Dürüstlük, insanî değerleri çürümemiş her toplum ve kültürde “adamlık nişanı” olmuştur.

Çocuk ve Sevgi

“Sevgi gelince tüm eksiklikler biter, bütün kötülükler yok olur.” Yunus Emre Bilim insanları, eğitimciler, uzmanlar, düşünürler, şair ve yazarlar sevgiyi, farklı şekillerde açıklamışlar ve tanımlarını yapmışlardır.

İnsan Niçin Değerlidir

"Wired Magazine" adlı bir dergi insanın değerini araştırmış. Kişilik veya huy olarak insan değerini ölçmenin mümkün olmadığını söyleyerek; " madem ruhsal değeri ölçmek mümkün değil, biz de bedensel değeri ölçelim" demişler.

Ramazanı İdrak Edebilmek

Şimdilerde, mübarek ve muhterem Ramazanı Şerif ayının manevi huzurunu huşu ile teneffüs etmekteyiz. Ailemize, akrabalarımıza, dostlarımıza şaşaalı iftarlar vermekte, devasa iftar davetlerine icabet etmekteyiz.

Eğitimde Taltif ve Cezanın Yeri

Öğretmenlerle ilgili özel yasalardaki cezalar kaldırılmıştır, bu olumlu ve isabetli bir yaklaşımdır.

Çocukların Yetişmesinde Ailenin Önemi

Çocuklar iyi ve fena huyları, anne babalarından alırlar. Türk Atasözü Çocukların nasihatten çok, iyi örneğe ihtiyaçları vardır. (Joseph Joubert)

Çocuk Deyip Geçmeyin

“Kim demiş ki çocuk küçük bir şeydir, Bir çocuk belki en büyük şeydir.”                                   Abdülhak Hamit Tarhan

Çocuk Eğitiminde Sevginin Yeri

Çocuk eğitiminde en önemli koşul sevgidir. Her zaman her koşulda sevildiğini bilen çocuğun duygusal gelişimi dengeli olur. Sevilen çocuk güven duygusu içinde çevre ile uyum sağlayarak kolaylıkla sosyalleşir.

Çocuk Eğitiminde Ödül ve Cezanın Yeri

“Temelinde sevgi olan hiçbir eğitim başarısızlığa uğramaz.” Johann Heinrich Pestalozzi

Öğrenmenin Önemi

Bilim baş döndürücü şekilde gelişmekte, öğrendiklerimizin bir kısmı, kısa zaman sonra güncelliğini yitirmektedir.

Sevgi Öğretmeni Olmak

Çocuk eğitiminde en önemli koşul sevgidir. Öğrenmelerin gerçekleşmesinde ve davranışların oluşmasında sevgi çok önemli bir itici güçtür.

Haklılar da Cesur Olmalı

Günlük yaşamda iş ve işlemlerin toplumsal kurallara göre, medenice yürümesini gönülden arzu etmişimdir hep. Fakat bu dileğim, karşılaştığım nahoş durumlar yüzünden, çoğu zaman hayal kırıklığına dönmüştür ne yazık ki.

Gönüllere Dokunanlar

Geçen gün, bir gönül insanın vefa gecesine katıldık. Ailesi, yakınları, arkadaşları, meslektaşları paylaştıkları güzellikleri dile getirdiler.

Çocuğumuz ve Biz

Çocuklar iyi ve fena huyları, anne babalarından alırlar. Türk Atasözü

Okullar Açılırken

18 Eylül 2017 Pazartesi günü, 2017-2018 eğitim öğretim yılı başladı. 18 milyon öğrenci ve 1 milyon öğretmen okullarına kavuştular. Öğrenciler cıvıl cıvıl, öğretmenler mutluydular. Ancak yine de onları birçok sorun beklemekte.