Eşref Saat ve Bakış Açısı

Sorunlar baş gösterdiğinde, genellikle sorunlara bakış açımız  daralmaktadır. Tüm dikkatimiz, bu sorunlar hakkında endişelenmeye yönelir ve  bu tür zorlukların sadece bizim başımıza geldiğini  düşünürüz. Bu durum kişiyi,  sorunu daha da zorlaştıran bir tür kendini yıpratmaya götürmektedir.

En İyi Halinize Ne Zaman Ulaşabilirsiniz?

Gerçek uzmanlık için sihirli sayı 10 bin saattir. Bu 10 bin saat yaklaşık 10 yıl alıyor.  Beynimiz ancak 10 bin saatlik sürede bilmesi gerekenlerle kaynaşabiliyor.

Mutluluk Hormonlarını Nasıl Salgılayabiliriz?

Mutlu olabilmemiz için mutluluk hormonları olarak bilinen serotonin, dopamin, oksitosin ve erdorfin  hormonlarını iyi yönetebilmemiz gerekir. Mutluluk bu dört  hormondan geliyor. Bu mutluluk hormonlarını doğal yöntemlerle  salgılayabilir ve stres hormonu olarak  bilinen kortizolü en alt seviyeye çekebiliriz.     

Düşündürücü Güçlü Sözler

• Zihinsel ve duygusal acılar yalnızca bütünün bir parçasına sabitlendiğinde olur. İç dünyana bakışını ne kadar genişletirsen, gördüğün şeyden o kadar az rahatsız olursun.

Tekâmül Yolculuğu

İnsanlık büyük  bir tekâmül baskısı  altında bulunmaktadır. Tekâmül,  insan ırkı olarak varlığımızı sürdürmenin en önemli yollarından biridir. İnsanlık olarak gelişmek, olgunlaşmak, ilerlemek zorundayız.

Şu Anda İçinizde Ne Oluyor?

İnsanlar genel olarak  dışarda(dış dünyada) ne olduğuyla ilgileniyor. İçinde olan bitenlerle gereği kadar ilgilenmiyorlar. Bu  süreçte kendilerini ihmal ediyorlar. Bu sebeple pek çok insan sorunlar altında eziliyor.

”Şefkat Âhlakın Temelidir“

Şefkatli olmak,  bağışıklık sistemi üzerinde  olumlu etki yapar ve  serotonin salgılanmasını harekete geçirir.  Yapılan bir iyilik, bir şefkat  gösterisi, bir sevecenlik bağışıklık sistemini  işler hale getirir.

Olan mı Önemli, Olması Gereken mi?

Pek çok insan konuşmasında “olanı” değil “olması isteneni” anlatıyor.

“Benim İçin Ne Gül Ne de Ağla, Beni Anla!”

“Yanlış ve doğru davranmayla ilgili fikirlerin ötesinde bir yer var. Seninle orada buluşacağım” diyor Mevlana Celaleddin Rumi.

İlişkilerde Bağımlılık mı, Bağlılık mı?

Eşler, kardeşler,  ebeveynler, arkadaşlar, patronlar ve işçiler arasındaki ilişkilerde bağımlılık mı, yoksa bağlılık mı önemlidir?

Dünyaya Geliş Sebebimiz Ne Olabilir?

Biz bu dünyaya bilincimizi yükseltmek, başka bir ifadeyle ruhsal tekâmül için gelmiş bulunuyoruz.  Ayrıca diğer insanların da tekâmül düzeyini yükseltmek için elimizden gelenin en iyisini yapma gayreti içinde olmalıyız.

Duygularımızın Verdiği Mesajı Alıyor muyuz?

Hissettiğimiz her duygunun kaslarımız üzerinde etkisi vardır. Öfke ve korku gibi olumsuz duygular beraberinde gerilim oluşturur. Mutluluk ve sevgi gibi duygular ise gerilimin boşalmasına sebep olur. 

Şükretmek Neden Çok Önemlidir?

Sağlıklı olmanın yolu şükretmekten geçer? Neden? İzah edelim: 

Kimin Yanında Kendinizi İyi Hissediyorsunuz?

Başkalarına mutluluk veren insanlar bir daha unutulmuyor. Gerçekten bir insanı unutabilirsiniz, bir insanın size neler yaptığını da unutabilirsin, ama o insanın SİZE NE HİSSETTİRDİĞİNİ asla unutamazsınız.

Farkındalık Çok İyi Bir İlaçtır

İnsanlar, kendilerinin ve başkalarının davranışlarının altında yatan sebebi görebilseler, pek çok sorun kendiliğinden çözüme ulaşır. Gerçekten farkındalık çok iyi bir ilaçtır.

Konuşmalarımızda “Evet, Ama…” yı mı, Yoksa “Evet, Ayrıca…” yı mı Kullanmalıyız?

Terapi seanslarında veya toplantılarda “EVET, AMA….” demek olumsuz duygular doğurur.  Konuşmaları da çıkmaz bir duruma sürükler. Ancak çoğumuz bu küçük ayrıntının farkında değilizdir.

Evliliklerde Bir Kötü Söz, Beş İyi Söze Bedel

Washington Üniversitesi psikoloji profesörlerinden John Gottman’ın liderlik ettiği bir araştırmaya göre, pozitif davranışların, negatif davranışlara oranına bakarak evliliğin geleceğini tahmin edebiliriz. 

Farkındalık Çok İyi Bir İlaçtır

İnsanlar, kendilerinin ve başkalarının davranışlarının altında yatan sebebi görebilseler, pek çok sorun kendiliğinden çözüme ulaşır. Gerçekten farkındalık çok iyi bir ilaçtır.

Sebepsiz Gülme Sağlığa İyi Gelir mi?

Kişi sebepsiz ve mekanik gülse bile, beyni onu gerçek sanıyor. Bilinçaltı sen ne dersen ona inanır. Kahkaha atıp “iyiyim” diyen kişinin bilinçaltı buna inanır. “İyiymiş” der. “Kötüyüm” dediğinde de bilinçaltı “kötüymüşüz” der. 

Stresin Kanser Üzerinde Etkisi Var mıdır?

Kanser çok boyutlu bir hastalıktır. Kanserle başa çıkmak için birkaç açıdan müdahale etmek gerekir.