Bu Kafa Dert Çözemez, Dert Açar!

Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar, Yunanistan’ın Ege Denizi’ndeki adaların silahlandırmasıyla uluslararası hukuk ve antlaşmaları ihlal ettiğini belirterek, "Antlaşmalara aykırı olan, dostluk ve iyi komşuluk anlayışıyla bağdaşmayan ihlallere son verilmelidir. Değerli dostum Yunan meslektaşımdan samimi, yapıcı, iyi ilişkilerimiz çerçevesinde bu ve diğer konularda gerekli tedbirleri almasını bekliyorum" dedi.

Bu sözlerin cevabı çok açık değil mi?

- “Geçmiş olsun Sayın Bakan!”

- “Şimdiye kadar nerelerdeydin?”

- “Senin Başbakanın Yunan’ın işgal ettiği Aydın İlimize bağlı “Koyun Adası”na turist(!) olarak gidince pasaportuna Yunan gümrük mührü vurulmadı mı?

- “Belki de o antlaşmaları siz yeni duydunuz!”

- “Yapıcı, iyi ilişkileriniz neymiş acaba?”

Yunan, 15 yıldan beri, tek tek 18 adamızı fiilen askeri olarak işgal etti!

Ege Denizi’ndeki bu adalarımıza ağır silahlarını yerleştirdi.

Ahali getirdi.

Okullarını yaptı

Yeni kiliseler kurdu.

Yerleşti, yıllardır oturuyor.

Kendi anlayışına göre “zafer kutlaması” saydığı “mangalda kuzu kızartması” yaptı, yedi, içti.

Galiba ızgara kokusu Ankara’ya şimdi ulaştı!

Fakat, Bakan hala işgalin farkında değil!

Vaktiyle içeride vatan evlatlarına canavar gibi saldıran Kenan Evren vardı.

1954’te Türk Ordusu’nun Kıbrıs’ta tokadını yiyerek aptallaşan Yunan o sersemlikle NATO’nun askeri kanadından ayrılmıştı. Sonra pişman oldu tabi. Başladı yalvarmaya. Ege’de kıta sahanlığı vs, birçok konu vardı. NATO başkomutanı Org. A. Haig Ankara’ya geldi. Kenan efendiye sözde asker sözü verdiler. Hiçbir karşılık ve antlaşma yapmadan Türkiye Yunanistan’ın NATO’nun askeri kanadına tekrar girmesine razı oldu. Fakat Yunanistan halen problemli konularda NATO’yu aleyhimize kullanabiliyor!

Bugün de aynı şey oldu?

Yunan, o eski günlerden daha çok azgınlaştığı, saldırganlaştığı, üstüne üstlük 18 tane gül gibi vatan toprağı ADAMIZI fiilen işgal ve gasp ettiği halde siz hiçbir şey yapmadınız.

Üstüne üstlük Trabzon’da yeni bir Yunan Konsolosluğu işlevi görecek yer açtınız.

Kenan Evren’in hatasını tekrarladınız!

Madem ki, Trabzon’da böyle bir yer açacaktınız, şikâyetlerinizi gündeme getirip, şartlarınızı açılıştan önce Yunan'a kabul ettirseydiniz ya!

İkinci Kenan Evren olayı bile bile yaşanmış oldu!

Artık bu şikâyetlerinizi yunan dinler mi?

Bu sözlerinizin iç politikaya yönelik, çocuk kandırma lafları olduğu da ayan beyan ortada iken!

Size ciddi bir soru:

- Trabzon’da bu açılışı niçin yaptınız? Önceleri gizli gizli evlatlarımızı ülkesine götürüp, Türkiye aleyhine eğitirken, bu işe resmiyet kazandırmış olunmuyor mu? Üstelik beceriksiz ekonomik politikanız yüzünden işsiz genç sayısı eskiye göre 5-10 katı artmış iken, genç evlatlarımız bir öğün yemek için bir umut ışığı arar iken! Siz onları kimin kucağına ittiğinizin farkında mısınız?

Bir soru daha:

- 19 Mayıs 1919 ATATÜRK’ün Samsun’a çıkıp, Türk milletinin İstiklal Savaşı’nı başlattığı gündür. Yunanistan Hükümeti’nin bu günü ne olarak kanunlaştırdığını biliyor musunuz ve buna karşı bir hazırlığınız var mı?

Bu hususlar devlet bekası için önemlidir beyler!