İnsana Dost, Fikre Dost…

Rahmetli Fethi Gemuhluoğlu’nun “İnsana dost olmak, fikre dost olmak, komşuya dost olmak, coğrafyaya dost olmak, tarihe dost olmak, kendi vücuduna dost olmak, görünene ve görünmeyene dost olmak” sözünü hatırlatarak yazıma başlamak istedim. Bu bağlamda; yazımın başlığını da bu sözün içerisinden seçtim.

11 Mayıs 2019 Cumartesi günü yani geçtiğimiz hafta sonu Kocaeli Akça Koca Kültür Platformunun düzenlemiş olduğu iftar programına katıldım. Program sonrası dernek yöneticileri http://www.akcakocakulturplatformu.org adresinde “1000’inci makaleyi” yazmam münasebetiyle bana plaket takdim ettiler. Öncelikle kendilerine çok teşekkür ediyor şükranlarımı sunuyorum. Kocaeli Akça Koca Kültür Platformunun etkinliklerine vakit buldukça katılıyorum. Hepsi alanında uzman, bu ülkenin geleceği için derdi olan fikir üreten değerli insanlar. Bende bu değerli ve kaliteli insanların oluşturduğu platformda olmaktan çok mutluyum ve yazılarımla katkı sağlamaya gayret gösteriyorum.

Platformun dijital yüzü olan http://www.akcakocakulturplatformu.org sitesinde 1000’inci makaleyi yazmak bana nasip olmuş bu durum beni ayrıca mutlu etti ve onurlandırdı. Plaketi alırken yaptığım konuşmamda şunları söyledim; Kendimi ünlü bir futbolcu gibi hissettim. Meslek hayatıma başladığım ilk yıllarda TGRT Spor servisinde İstanbul’un üç büyük kulübünden biri olan Galatasaray’ın muhabirliği yaptım. Yüzyılı devirmiş bu kulüplerin 1000’inci golünü atan futbolcular ödüllendirilirdi bana da 1000’inci makaleyi yazmak nasip oldu. Bu değerli hediyeniz beni çok mutlu etti, Akça Koca Kültür Platformu Başkanı Sayın Hasan Uzunhasanoğlu ve yönetim kurulu üyeleri ile birlikte tüm web-sitesi takipçilerine teşekkür ediyorum.   

Kocaeli Akça Koca Kültür Platformu rahmetli Fethi Gemuhluoğlu’nun sözünde geçen “İnsana dost, fikre dost “ sloganını kullanıyor. Gerçekten günümüzde çok ihtiyaç duyduğumuz, her geçen gün daha fazla anlam kazanan bir slogan “ İnsana dost, fikre dost.” Çünkü insana tahammülsüzlük, fikre tahammülsüzlük kutuplaştırdı milletimizi. Ne küçüğün büyüğe saygısı kaldı, ne de büyüğün küçüğe sevgisi. Burada bir genelleme yapmıyorum ancak maalesef ülkemizdeki son durum bunu gösteriyor.

Siyasette, sanatta, sporda hatta islami ilimlerde seviye çok düştü toplumun rol model olarak gördüğü insanlar maalesef rollerini iyi yapamıyorlar. Bu durum toplumun bölünmesine, kültür yozlaşmasına ve maalesef dinden uzaklaşmasına kadar gidiyor. Bir milleti, millet yapan unsurlardan maalesef uzaklaşıyoruz siyasetçisine, sanatçısına, sporcusuna ve din adamına güvenmeyen millet dağılmaya mahkumdur. Benim sözlerim herhangi bir kişiye, zümreye karşı değil başta kendim olmak üzere herkesi öz eleştiri yapmaya davet ediyorum. Hepimizin bu konuda hataları var. Millet olarak artık kendimize bir çeki düzen vermenin zamanı geldi.

İşte bu yüzden Akça Koca Kültür Platformu vb. sivil toplum örgütlerinin yaptıkları faaliyetleri çok önemsiyorum. Rahmetli Fethi Gemuhluoğlu’nun söylediği gibi, insana dost olalım, fikre dost olalım, komşuya dost olalım, coğrafyaya dost olalım, tarihe dost olalım, kendimize dost olalım, görünene ve görünmeyene dost olalım ki kutuplaşma yerine dostluk kazansın.

Türk milleti olarak bir olursak, iri olursak, diri olursak hep birlikte güçlü Türkiye oluruz. Dilde, fikirde, işte birlik olmak dileğiyle kalın sağlıcakla…