Bugün Git Yarın Gel!

Bu söz kulağınıza çok tanıdık geliyor dimi “ Bugün git yarın gel” bir vatandaşın nüfus cüzdanını kaybetmesi üzerine yeni cüzdan çıkarmak için gittiği nüfus müdürlüğünde aldığı cevap üzerine uzun yıllardır dillere pelesenk olan bir cümledir. Bu söz toplumu o kadar etkilemiştir ki üzerine tiyatro senaryoları yazılıp sahnelenmiştir. Devlet bürokrasisinin adeta bir mottosu haline gelmiştir.

Vatandaşlar doğal olarak devlet dairesine girdiğinde işinin çabuk halledilmesini bekliyor. Devlete vergi öderken, askere giderken, nüfus kağıdı veya ehliyet çıkarırken, iş yeri açarken, işe girerken, ithalat, ihracat yaparken bitmeyen bürokrasi sürecini anlatan bu söz hep kulağımızda çınlıyor. Teknolojinin ilerlemesi ile birlikte olumlu gelişmeler olsa da bürokrasinin hantal yapısını hala iliklerimizde hissediyoruz diyebilirim.

Bürokratik hantallığa pratik çözümler…

Zamanla yarıştığımız teknoloji çağında işlerimizin ışın hızında olmasını beklememiz doğal karşılanmalı. Bu bağlamda; Çok eksiklerimiz olmasına rağmen devletimizin bazı kurumlarının vatandaşa daha hızlı hizmet sunabilmek adına çalışmalar yaptığını biliyorum. Örneğin İstanbul Büyükşehir Belediyesinin, vatandaşın şikayetlerini, taleplerini dinleyip değerlendirmeye aldığı ve çözüm odaklı hareket ettiği “Beyaz Masa” hizmetini söyleyebilirim. İBB Beyaz Masa birimi 1994 yılından günümüze teknolojik gelişimlere uyumlu hareket ederek olabildiğince hızlı bir şekilde vatandaşa hizmet veriyor. Dijital ortamdan veya Beyaz masa ofislerine gelen talepleri ilgili birimlere hızlı bir şekilde aktararak vatandaşa hızlı geri dönüş yapılmasını sağlıyor. Bu bağlamda; yapılan anketlerde İstanbulluların büyük çoğunluğunun “Beyaz Masa” biriminden memnun oldukları ortaya çıkıyor.

TSE sizi dinliyor…

Ticari faaliyetlerde az maliyetle yüksek kaliteli mal üretmek ve ortaya çıkan ürünü sürdürülebilir üretim kapasitesi ve iyi bir pazarlama faaliyeti ile küresel piyasalara satmak önemlidir. Bununla birlikte uluslararası normlara uygun ticaret yapmak kurallara uymakta önem arz etmektedir. Bürokratik işlemler devreye girdiğinde ticari faaliyetlerin yavaşlamaması adına sistemin hızlı çalışması gerekir.

Bu bağlamda; Türk Standardları Enstitüsü (TSE), sanayicimizin ve hizmet erbabımızın daha az maliyetle yüksek kaliteli üretim yapmasının, inovasyon faaliyetlerini etkin bir şekilde sürdürmesinin, uluslararası standartlara uygun ürün ve hizmet sağlamasının anahtarı konumundadır.

TSE; standardizasyon ve uygunluk değerlendirme alanlarında üstlendiği bu önemli görevleri icra ederken, kamu kurumu kimliğinin verdiği sorumluluk ile vatandaşın memnuniyetini en üst seviyede tutmaya, en iyi ve en hızlı şekilde hizmet sunmaya yönelik çözüm odaklı çalışmaktadır.

Bu bağlamda; Kamusal alanda hizmet alan vatandaşların işlerini kolaylaştırmak, kamu hizmetlerinde bürokrasinin azaltılmasını sağlamak adına başlatılan TSE sizi dinliyor hizmeti hem vatandaşın işini kolaylaştırmakta hem de sanayi ve ticaretimize dinamizm getirmektedir.

TSE; vatandaşla, paydaşlarıyla, kurumdan hizmet alan tüm firmalarla hızlı bir iletişim ağı oluşturulabilmesi ve süreçlerle ilgili öneri, soru, sorunların en kısa sürede cevaplandırılabilmesi adına, tüm müşterilerinin kullanımına açılan “ Müşteri bilgilendirme merkezi” kurdu. Müşteri bilgilendirme merkezine www.tse.org.tr adresinden erişim sağlanabiliyor.

Buradan gerçekleştirilecek talepler bizzat TSE Genel Sekreterlik makamının kontrolü altında takip ediliyor. Türk Standardları Enstitüsü paydaşlarıyla arasındaki koordinasyonu en üst seviyeye çıkarabilmek ve vatandaşa daha hızlı hizmet sunabilmek için bu hizmeti başlatmış tebrik ediyoruz.

Ben uzun yıllardan beri dillerimize pelesenk olan “bugün git yarın gel” cümlesinin devlet bürokrasinin adeta bir mottusu haline gelmesinden rahatsız olanlardanım. Bu rahatsızlığımı dile getirirken, yapılan olumlu işleri de anlatmaya çalıştım. Bir vatandaş olarak bizzat şahit olduğum iki örneği sizlere aktardım. Devlet bürokrasisinde bu anlamda hizmet veren başka kurumlarımız varsa onları da tebrik ediyor “bugün git, yarın gel” mantığında olan diğer kurumlarımızdan da bu duyarlılığı beklediğimi ifade etmek istiyorum. Çünkü zaman hepimiz için değerli, kalın sağlıcakla…