Harekât Başlamıştır

Çarşamba günü öğleden sonra sosyal medyada binlerce kişi bu mesajı paylaştı. “ Harekat başlamıştır”Türk milleti asker bir millettir, o yüzden herkes kendisini başkomutan yerine koyarak harekâtın emrini verebiliyor. Bende sosyal medyadan bu mesajı paylaşmak istedim, başkomutan edasıyla operasyon başlamıştır diyecektim ancak sabrettim, Cuma günü köşemde söylerim diye düşündüm. Evet şimdi söylüyorum operasyon başlamıştır, vatana millete hayırlı olsun. Allah Türk milletini korusun, mehmetçiğimiz’in ayağına taş değdirmesin, teröristlere karşı askerimizi muzaffer eylesin. Adı üzerinde “Barış Pınarı Harekâtı” diyoruz. Bölgeyi teröristlerden temizlemek, sınırımızda güven tesis etmek, bölgede barışı ve huzuru hâkim kılmak amacıyla bu operasyonu gerçekleştiriyoruz. Bu bağlamda; “ Savaşa hayır” gibi sözde barış yanlılarına inat,“Barış Pınarı” harekâtını canı gönülden destekliyorum.

Çarşamba günü öğleden sonra Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın duyurduğu operasyonla önceden belirlenen 181 hedef ateş altına alındı. Saat 22.30’ u gösterdiğinde kara harekatı başladı. Tel Abyad’da teröristler ateş altına alınırken, Ayn İsa ilçesi çevresindeki Rami Hava Üssü ve cephaneliği ile Aluk, Mustel, Esadiye, Fender ve Huşan köylerindeki terör örgütü hedefleri ve Resulayn ilçesi ile bazı çevre köyler ile Derik ve Kamışlı ilçeleri kırsalındaki terörist unsurlar savaş uçaklarınca bombalandı. Ayrıca Milli Savunma Bakanlığından yapılan açıklamaya göre (MSB), Barış Pınarı Harekatı'na katılan komandoların Fırat'ın doğusunda ilerlemeye devam ettiği,Resulayn ve Tel Abyad bölgesine kara kuvvetlerimizin dört koldan girdiği bilgisi geldi.

Düğüne gidiyoruz.

1974 yılında Ecevit’in Başbakanlığında gerçekleştirdiğimiz Kıbrıs barış harekâtının amacı, Türk milletinin mensubu olan kardeşlerimizi, emperyalist güçlerin desteğini arkasına alan Rumların soykırımından kurtarmak, adaya barış ve huzuru getirmekti. Barış pınarı harekâtını da Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın başkomutanlığında sınırlarımızı teröristlerden temizlemek, bölgeye barış ve huzur getirmek için gerçekleştiriyoruz. Yani Türk milleti her zaman barışın ve huzurun yanında, vatan söz konusu ise gerisi teferruattır diyor. Milletinden güç alan kahraman Mehmetçiğimizde düğüne gidiyoruz. Allah'ın izniyle hepsini yok edeceğiz. Milletimizin duası olsun yeter diyor. Allah yâr ve yardımcınız olsun dualarımız sizinle…

Enflasyon tek haneli, zamlar çift haneli!

Bir taraftan operasyon devam ederken, Trump’ın, Brunson örneğini hatırlatarak ülkemizi tehdit etmesiyle döviz kurunda yukarıya doğru bir hareketlenme oldu. Trump’ın sınırı aşmayın diyerek bize parmak sallaması ve harekatın başlamasıyla birlikte dolar 5,88’leri gördü. Harekât öncesi Eylül ayı enflasyon rakamları açıklandı uzun bir aradan sonra enflasyonun tek haneye düşmesi tartışmaları da beraberinde getirdi. Çünkü enflasyon 9,26 olarak açıklanırken, eş zamanlı olarak otoyol ve köprü geçiş ücretlerine % 20 zam yapıldı. Enflasyonun tek haneye düşmesiyle sevindik, çift haneli zamları görünce sevincimiz kursağımızda kaldı. Peki nasıl oluyor elektriğe, akaryakıta, temel gıda ürünlerine, oto yollara, köprülere zam gelirken enflasyon tek haneye düşüyor?

Bu sorunun cevabını uzmanları versin biz hane halkına nasıl yansıyor onu değerlendirelim. Pazarda, markette fiyatlar pahalı nasıl olmasın akaryakıta, dövize, elektriğe, otoyola, köprüye zam gelince onlara da zam geliyor. Olanın cebindeki para eriyor, olmayan ne yapsın taş mı yesin!

Korkunun ecele faydası yok sizde yapın!

Kırmızı et sanayicileri ve üreticileri birliği derneği (Et-bir ) Başkanı ete % 20 zam yapmak istiyoruz ancak korkudan yapamıyoruz diyor. Korkunun ecele faydası yok bir siz eksiktiniz zaten sizde yapında tam olsun bari! Şu anda fiyatlardan dolayı kırmızı ete talep az, balık mevsimi açıldı vatandaş balığa yöneldi. Ancak balık mevsiminin sona ermesiyle kırmızı ete zam kapıda görünüyor.

Yaptım ama sor niye yaptım?

ABD Başkanı Donald Trump iç siyasette prim yapmak için önce bize parmak sallıyor sonra sırtımızı sıvazlıyor. Bu durum “ Banker Bilo “ filmindeki o sahneyi aklıma getirdi. Banker Yakup ( Şener Şen ) her defasında İlyas Salmanı ( Banker Bilo) kandırıyor sonra yaptım ama sor niye yaptım diyor. Yalnız filmin sonunda kazanan Banker Bilo oluyor umarım bu işin sonunda da kazanan biz oluruz. Bu durum aslında hayırlı bir işe de vesile oldu diye düşünüyorum. Âsi sarışın Trump’ın bu çıkışları milletimizi bir araya getirdi. Siyasette iktidarı, muhalefeti ortak noktada buluşurken, medyamızda ortak söylemde birleşti. Söz konusu vatansa gerisi teferruattır sözü yeniden ete, kemiğe büründü. Yılmaz Özdil Trump’ın bu dengesiz tavırları karşısında “ Başka Türkiye yok… dik dur, eğilme, yanındayız, Ecevit gibi dirayetli ol, canımı ye diye mesaj paylaştı. Ne diyelim bizim yapamadığımızı bu coni yapar belki! “ Tek millet, tek bayrak, tek vatan, tek devlet” hep birlikte güçlü Türkiye hayalimiz gerçek olur.