Dr. Zülfikar ÖZKAN

Avukat - Yazar - NLP Trainer

zulfikarozkan@hotmail.com

"Öpeyim de Geçsin" Sözü Doğru mu?

Annelerin söylediği “ öpeyim de geçsin” sözünü çok seviyorum. Gerçekten öpücüğün iyileştirme gücü var mı?
Yıllar önce Marlo Morgan’ın “Bir Çift Yürek” diye bir kitap okumuştum. Bir Çift Yürek, Amerikalı bir kadının Avustralya'da yaşadığı ruhsal yolculuğun öyküsüdür. Kitapta göçebe kültürle yaşayan Aborijinlerin otlarla veya enerji çalışmalarıyla birçok hastalığa şifa bulduklarını anlatıyor. Parmağı kesilen kişinin yarası kendi kendine kapanıyor. Bedenin şifa verme ve onarma gücü anlatılıyor. Kanser gibi hastalıklar mucizevi şekilde iyileşiyor. 
Bunun gibi” öpeyim de geçsin” sözünün de doğru olduğunu Amerika Birleşik Devletlerinde yapılan son araştırmalar gözler önüne seriyor. Çocuklar düştüğünde ya da bir yeri ağrıdığında, ebeveynler "öpeyim de geçsin" diye teselli eder.
Düştüklerinde ya da bir yerleri ağrıdığında başta anne-babalar olmak üzere büyükler, çocuklara “öpeyim de geçsin” diyerek sevgileriyle acıyı dindirmek isterler.
Pittsburg Üniversitesi'nde yapılan bir araştırma, ebeveynlerin dokunuşunun bebeklerde farklı hastalıklardan kaynaklanan acıları azalttığını ortaya koydu.
Aslında ebeveynlerin çocuğun ağrıyan yerini öpmesi, çocuk için önemli bir mesaj içeriyor. Araştırmacılar, yarası annesi veya babası tarafından öpülen çocuğun öpülmeyene göre daha çabuk iyileştiğini belirtiyor. 
Araştırmalara göre, bir öpücük acıyı azaltmada morfinden 10 kat daha etkili olabilir. Çünkü öpüşmek vücutta bulunan doğal ağrı kesicileri devreye sokuyor. Erkeklerin %37 si öpüşürken gözlerini açık tutar. Kadınların ise % 97 si kapatmaktan yanadır. İki kişi öpüşürken vücuttaki tüm kasların çalıştığı araştırmalar tarafından kanıtlanmıştır.
Çocukken bir yerimiz acıdığında annemizin “Öpeyim de geçsin” sözü aslında gerçeği yansıtıyor.
İşte sevginin gücü… İşte annelerin gücü….

Kaynak:
https://www.trthaber.com/haber/yasam/abddeki-bir-arastirma-opeyim-de-gecsin-sozunu-dogruladi-367499.html8  (TRTHaber).