İsmail KAHRAMAN

Belgeselci - Gazeteci

belgeselciismail@gmail.com

İnsan, Eser ve Hizmetleri ile Yaşar

Baki kalan gök kubbede hoş bir sedadır.
Ölüm haberleri acı ve üzücüdür.
Kültür adamlarının ölümü çok daha acı.
Belgeselcilik hayatımda katkısı olan,
Dünyada Türk Vakıf medeniyeti belgeseli ile bizlere örnek olan biri rahatsızlığı ve yaşına rağmen  üretken ve kültür çalışmasına devam etti
Bulgaristan da Osmanlı medeniyeti belgeselimize değer verip destek oldu.
Son olarak Üsküdar da bir araya gelip uzun uzun Türk Dünyası Belgeselciliği üzerine konuşmuştuk.
Başkan vekili olduğum Türk Dünyası Gazeteciler Federasyonu tarafından  düzenlenen belgesel Filim Festivali etkinliklerine katılmayı ihmal etmiyordu
Belgeselcilik hayatımda örnek aldığım bir  çok Belgeselcilik anımın olduğu dostu ve hocayı  ebediyete uğurladık
TRT eski Genel Müdürü ve Kültür Adamı Şenol Demiröz  70 yaşın da vefat etti! Kendisine yüce Allah cc rahmet kederli ailesine başsağlığı diliyorum. Adapazarı’ndaki toprağa verilen Şenol Demiröz’le ilgili Belgeselcilik anılarımı sizlerle paylaşmak istiyorum.

Dünyada  Türk Vakıf Medeniyeti Belgeseli
TRT tarafında yapılan belgeseller içinde o günkü  zor şartlar altında  30 yıl önce 30 dan fazla ülkede çekilen Dünyada Türk vakıf medeniyeti belgeselinin teknik yönetmeni  arkadaşım Mesut Günebakanlı vasıtası ile tanışmış  1999 yılı Temmuz ayında 20 yıl önce çektiğim Bulgaristan’da Osmanlı medeniyeti belgesel çekimimize katkısı olmuştu. 
Son olarak Üsküdar’da görüştüğümüzde Dünyada Türk vakıf medeniyeti belgesel çekimlerinin kamera arkası anıları ve proje ile ilgili yaşadıklarını çekme isteğime sonra çekeriz diye ileriye ertelemişti  keşke bu çekimleri yapsaydık. 
Belgeselcilik hayatımda çok önemli yeri olan Dünyada Türk vakıf medeniyeti  Çok belgeselinin teknik yönetmeni belgeselci hocam Mesut Günebakan ve görüntü yönetmeni Kamil Ercüment Atak ile belgesel üzerine söyleşi yapmıştık.
İstanbul Kültür AŞ Genel Müdürü
Cumhurbaşkanı sn Erdoğan'ın, İBB Başkanlığı döneminde yakın mesai arkadaşları arasında bulunan, TRT Eski Genel Müdürü Şenol Demiröz bir süredir, kanser tedavisi görüyordu.
İBB Kültür İşleri Daire Başkanlığı yaptığı dönem içerisinde,  uzun yıllar İstanbullu sanatseverlerin istifadesine sunulan, çok yönlü kültür ve sanat faaliyetlerinin şekillenmesinde ve hayata geçirilmesinde emeği geçti.
Bende kendisini ilk kez belediyedeki Kültür AŞ de ziyaret etmiş görüşmüştüm.
Gerek Kültür AŞ ve gerekse TRT de Genel Müdür olduğu dönem Türk Cumhuriyetleri ve Balkanlardan, Kafkasya'ya kadar diğer Türk Toplulukları ile bir çok kültürel hizmetlere imza attı.
ŞENOL DEMİRÖZ KİMDİR?
23 Mayıs 1950, Adapazarı doğumlu. Sakarya Lisesinde okudu. 1971 yılında Ankara Üniversitesi Siyasal Bilgiler Fakültesi Basın - Yayın Yüksek Okulu'ndan mezun oldu. Maliye Bakanlığı Gelirler Müdürlüğü, Halkla İlişkiler Müdürlüğü'nde Halkla İlişkiler Uzmanı ve Başbakanlık Toprak ve Tarım Reformu Müsteşarlığı'nda Basın Müşavirliği görevlerinde bulundu. Şaban Karataş döneminde TRT'de Genel Müdür Program Uzmanı olarak 1976 yılında göreve başladı. TV Dairesi Yayın Planlama Müdürlüğü ve Yayın Planlama Dairesi Planlama Uzmanlığı görevlerinde bulundu.