Dr. Zülfikar ÖZKAN

Avukat - Yazar - NLP Trainer

zulfikarozkan@hotmail.com

Zayıf Noktalarımızı Güçlendirelim!

Tam dengeli insan bulmak çok zordur. Birçok insanın zayıf noktaları vardır. Bazen bu zayıf noktaların farkına varırız, bazen onları göremeyiz. İnsanlar en azından bir yönüyle zayıf noktalara sahiptirler.
Ana babalar ve eğitimciler çocuğun zayıf noktalarını fark edip o noktaların kuvvetlendirmeye çalışsalar, çocuklara en büyük hizmeti yapmış olurlar.
Bir bedenin yalnız kollarını hareket ettirmekle bütün organlarını geliştiremezsiniz. Bu akıl içinde geçerlidir. Kullanılmayan özellikler paslanır ve bozulur.
Sağlıklı olmayı arzu eden, sağlığı konuşmalı ve sağlığı düşünmeli, fakirlikten kurtulmak isteyen, zihnine bolluk düşüncelerini yerleştirmeli, her şeyi karanlık tarafından görmeye alışık karamsar bir kişi, melankolik düşüncelerinden kurtulmak için düşüncelerini şen, parlak, canlı ve neşeli şeylere doğru yoğunlaştırmalı.
İstemediğimiz bir duygudan, bir düşünceden, bir durumdan kurtulmak için zihnimizi tamamen zıt yöne çevirmeliyiz. Çekingenlik bir düşünce hastalığıdır. Bu hastalıktan kurtulmak için onun zıddını düşünmeliyiz. Bu tür hastalıklar zıddını düşünmek sistemiyle kolayca tedavi edilebilir. Bunun aksine zihnimiz bir fenalığa saplanırsa, o fenalığın büyümesine ve tesirinin artmasına sebep olur.
Düşünce gücünün başarının en büyük sebebi olduğunu, özellikle gençlerimizin beynine kazımalıyız. Bu inancı benimsersek hayatımızda olumlu yönde büyük değişiklikler olur. Istıraplarımızın büyük kısmı ortadan kalkar.
Zihninizdeki düşünceler bulaşıcıdır, temas ettiğimiz kimselere yapışır. Eğer zihnimizde uyum, barış, sabır, cesaret hüküm sürüyorsa gittiğimiz her yere bunları götürürüz.

 

Görüntünün olası içeriği: şunu diyen bir yazı 'Güçlü olunan noktalar nasıl değerlendirebilir ve kullanabilir? Zayıf olunan noktalar nasıl güçlendirilebilir ve eksikleri giderilerek eksiksiz hale getirilir? *Fırsatlar nasıl en iyi şekilde değerlendirilebilir? *Tehditlere karşı ne gibi önlemler alınabilir?'