Korona Gölgesinde Futbol…

Türkiye Futbol Federasyonu korona virüs tedbirleri ile birlikte 11 Eylülde ligleri başlattı. Liglerin başlamasıyla birlikte korona vakası haberleri manşetlere çıktı. Süper lig ekiplerinden Gençlerbirliği takımında biri futbolcu iki kişinin Covid-19 testleri pozitif çıktı. Antalyaspor’da da genç takım oyuncularından bir futbolcuda Covid-19 virüsü tespit edildi.

Ayrıca Beşiktaş Teknik Direktörü Sergen Yalçın’ın Covid-19 testi de pozitif çıktı. Sergen Yalçın Trabzonspor deplasmanında takımının başında sahaya çıkamadı. 2020-2021 Futbol sezonu maalesef korona virüs gölgesinde seyircisiz, pozitif vakalar ile başladı.

Türk futbolunun son birkaç senedir kalite seviyesi oldukça düşük seyrediyordu. Dolayısıyla seyirci zevki olmayan, heyecansız maçlar stadyumları doldurmuyor, futbola olan ilgi her geçen gün azalıyordu. Korona virüs döneminden bu durum daha kötüye doğru seyir aldı.

Futbolcular Covid-19 korkusuyla futbola odaklanma problemi yaşıyor. Stadyumlarda seyirci olmadığından dolayı sahada motivasyon sıkıntısı görülüyor. Kulüpler taraftarların tezahürat ses kayıtlarını sonuna kadar açsalar da futbolcu o hissiyatı yakalayamıyor. Dolayısıyla 42 haftalık sıkıştırılmış lig maçları prosedür gereği oynanacak belki ama ne futbolcuyu sahada memnun edecek ne de taraftarı ekran başında heyecanlandıracak.

Süper ligin ilk haftası gollü başladı… 

Futbolseverler için seyir zevki olmasa da korona virüs gölgesinde olsa da Süper Lig maçları 11 Eylül Cuma günü başladı. Haftanın açılış maçında Fenerbahçe geriye düşmesine rağmen Çaykur Rizespor’u deplasmanda 1-2 yenmeyi başardı ve sezona üç puanla başladı.

Çaykur Rizespor Milan Skoda’nın karşılaşmanın 59. dakikasında attığı golle 1-0 öne geçti. Fenerbahçe yeni transferi Gökhan Gönül ile 76. dakikada eşitliği sağladı. 87. Fenerbahçe’nin bir diğer yeni transferi Jose Sosa penaltıdan galibiyeti getiren golü ağlara gönderdi.

Geçtiğimiz sezon gösterdikleri performans ile ligi üst sıralarda bitiren Sivaspor ve Aytemiz Alanyaspor yeni sezonun ilk haftasında karşı karşıya geldi. Aytemiz Alanyaspor deplasmanda bulduğu iki golle rakibini yenerek sezona iyi bir başlangıç yaptı.

Süper ligin yeni ekini Fatih Karagümrük kendi evinde BTC Türk Yeni Malatyaspor’u 3-0 ile geçerken, Göztepe ilk haftanın en farklı galibiyetine imza attı. İzmir temsilcisi evinde Yukatel Denizlispor’u 5-1 yendi. Cumartesi gününün son maçında Galatasaray Türk Telekom Arena’da Gaziantepsporu ağırladı. Radamel Falcao’un iki gol bir asistle yıldızlaştığı karşılaşma sarı kırmızılıların 3-1’lik galibiyeti ile sona erdi.

Pazar günü karşılaşmalarında Ankaragücü evinde ligin yeni takımlarından BB. Erzurumspor’a 1-2 yenildi. Kayserispor evinde Kasımpaşa’yı 1-0 ile geçti. Antalyaspor ile Gençlerbirliği arasında oynanan karşılaşmada Akdeniz ekibi 2-0 ile gülen taraf oldu. Günün son maçında Trabzonspor ile Beşiktaş Medical Park Stadyumunda karşı karşıya geldi. Maç öncesi Sergen Yalçın’ın Covid-19 testinin pozitif çıkması siyah beyazlı futbolcuların moralini bozsa da karşılaşmadan 1-3 galip ayrılmayı bildiler. 29. Dakikada Tyler Boyd ile 0-1 öne geçen Beşiktaş, Bernard Mensah’ın penaltısıyla durumu 0-2’ye taşıdı. 74. dakikada Jeremain Lens ile 0-3 bulan Kara Kartal rakibini demoralize etti ve sahadan 1-3 galip ayrıldı. Trabzonspor’un tek sayısı 86. Dakikada Abdulkadir Ömür’den geldi.

2020-2021 sezonu korona virüs gölgesinde başladı. Covid-19 virüsünün verdiği zarar kulüpleri zor durumda bırakıyor. Maçların seyircisiz oynanması ve vaka sayılarının artması ciddi tehdit oluşturuyor. Bu durumun seyir zevkini azaltmasıyla birlikte yayıncı kuruluşta gerekli ilgiyi göremiyor. Dolayısıyla bütün bunlar birleşince zaten mali krizde olan kulüplerimizi zor günler bekliyor.

Her şeye rağmen yeni sezon başladı. Tüm kulüplerimize 42 hafta sürecek bu zorlu maratonda başarılar diliyorum. Umarım hakem hatalarının en az olduğu, hak edenin kazandığı, sakatlıkların yaşanmadığı, korona vakalarının olmadığı bir sezon olur.