İsmail KAHRAMAN

Belgeselci - Gazeteci

belgeselciismail@gmail.com

Bakanlık, Hava ve Çevre Kirliliğini Önlemeli

Sanayinin yoğun olduğu bölgelerde hava ve çevre kirliliği sağlığımızı etkiliyor. Son günlerde şikayetlerin artması üzerine ulusal ve bölgesel basın, konuyu Türkiye gündemine taşıdı.

Kocaeli, hava kirliliğinden etkilenen illerin başında geliyor. Özellikle geceleri birçok sanayi kuruluşunun, baca gazlarını atmosfere bırakması yüzünden insanlar zehir soluyor.

Konuyu, Gebze Gazetesi olarak gündeme getirdik ve geniş bir haber hazırladık. Haberin linkini sizlerle paylaşıyor, haberi Çevre ve Şehircilik Bakanı Sayın Murat Kurum’un da dikkatine sunmak istiyoruz.

Kocaeli’deki Hava Kirliliği Öldürüyor

http://www.gebzegazetesi.com/m/?id=33815

***

Çevre ve Şehircilik Bakanı Sayın Murat Kurum’a, Çevre ve Hava kirliliği ile ilgili açık mektup

Acil önlem alınması gereken çevre ve hava kirliliği, ulusal medya gündeminde. Hava kirliliği ile ilgili ulusal televizyonlar haber yaparak, yetkilileri uyarıyor.

Kocaeli, Dilovası ve Gebze bölgesinde hava kirliliği sürekli artıyor.

Sabahları güneşin doğuşu ve akşamları batışında, hava kirliliği çok daha net görünüyor.

Geceleri ve sabah saatlerindeki hava kirliliği, ağır metal ve kimya kokusundan vatandaşlar şikayetçi.

Darıca, Tavşancıl ve Hereke halkı, Aslan Çimento ve Nuh Çimento’nun tozlarından şikâyet ediyorlar.

Gebze ve Dilovası bölgesindeki demir döküm ve kimya fabrikalarının bacasından çıkan zehirli gazlar yüzünden, akciğer hastalıklarında artış var.

Kocaeli Çevre ve Şehircilik Müdürlüğü, çevre ve hava kirliliğine karşı neden önlem almıyor?

Hava kirliliği ile ilgili çok önemli bir haber hazırlayıp yayınlayan CNN Türk TV’ye, Kocaeli halkı olarak teşekkür ediyor, söz konusu TV haberini sizlerle paylaşıyoruz.

https://www.facebook.com/gebzeningazetesi/videos/2755748211330312/?vh=e&extid=0&d=n

TGRT Haber TV’den önemli bir haber

TGRT ve İhlas Haber Ajansı, bölge ile ilgili çok önemli haberler yapıyor.

https://twitter.com/i/status/1306608856148049922

***

Çevre Bakanı’na Tarihi Görev

Çevre ve Şehircilik Bakanı Sayın Murat Kurum, Kocaeli Milletvekilleri ve Kocaeli Valisi Sayın Seddar Yavuz ve Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı Sayın Tahir Büyükakın’dan çevre ve hava kirliliğine karşı, Gebze Gazetesi www.gebzegazetesi.com olarak acil önlem almalarını, çevre ve havayı kirleten fabrikalara karşı soruşturma yapmalarını istiyoruz. (Kaynak: Gebze Gazetesi www.gebzegazetesi.com)

KOCAELİ'DE HAVA KİRLİLİĞİ

Sanayinin kalbi olan Kocaeli'de, hava kirliliği gün geçtikçe artmaya devam ediyor. Vatandaşlar özellikle Dilovası ve Gebze bölgesindeki hava kirliliğinin sürekli arttığını öne sürerken; Darıca, Tavşancıl ve Hereke halkı ise bazı fabrikaların tozlarından şikâyet ediyor. Sanayi tesislerinin yol açtığı hava kirliliği bölge halkını canından bezdirdi. Fabrikaların bacasından çıkan zehirli gazlar yüzünden orada yaşayan vatandaşlar, akciğer hastalıklarında artış gözüktüğünü iddia ediyor. Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, Kocaeli Milletvekilleri ve Kocaeli Vali Seddar Yavuz'a çağrıda bulunan vatandaşlar, önlem alınmasını ve havayı kirleten fabrikalara karşı soruşturma yapılmasını talep etti. (Kaynak: Kocaeli Fikir Gazetesi)

***

Bölgemizde, çevre ve hava kirliliği gerçekten sağlığımızı etkiliyor. Gece ve sabahları nefes almak imkânsız. Sabah güneş doğarken, kirlilik kendini gösteriyor. Kocaeli ve Gebze bölgesi üzerinde toz bulutu hâkim, vatandaşların şikayetini yetkililer duymalı ve bölgede çok ciddi denetim ve kontrol yapmalı.

Çevre ve hava kirliliğine karşı devlet ve millet olarak seferberlik ilan edip hep birlikte sağlıklı bir çevrede yaşamak için ortak mücadele etmeliyiz.

Çevre ve Şehircilik Bakanı Sayın Murat Kurum’un, vatandaşların şikayetini dikkate alacağına inanıyorum.