Akdeniz Fırtınası Avokado ile Çoşuyor…

Alanyaspor hafta sonu Beşiktaş’ı evinde 2-1 mağlup ederek haftayı lider tamamladı. Akdeniz ekibi evinde kaybetmiyor. Alanyaspor havasından mı suyundan mı bilinmez ama kendi evindeki maçlarda bir başka oynuyor. Bir takımın başarısında kazanma alışkanlığı elde etmesi çok önemli. 2020-2021 sezonunun 12. haftası geride kaldı Alanyaspor kendi evinde oynadığı 6 maçın 5’ini kazandı bir tek Trabzonspor ile 1-1 berabere kaldı.

Alanyaspor’un bu başarısının sırrı nedir diye düşünürken, Alanya Avokado Üreticileri birliğinden beklenen açıklama geldi. Alanya Avokado Üreticileri Birliği Başkanı Hilmi Sevilgen, portakal ve avokadoyu Alanyaspor ile bağdaştırdı.

Sevilgen, sosyal medyadan yaptığı paylaşımda, Süper Lig lideri Aytemiz Alanyaspor’un renklerini portakalın turuncusundan, avokadonun yeşilinden aldığını hatırlatarak başarının sırrını açıkladı. Hilmi Sevilgen’e göre Alanyasporlu futbolcular portakaldan aldıkları C vitamini ile çok sağlam bir dirence sahip oluyor ve kalesinde rakip takımlara gol fırsatı vermiyor. Avokadodan aldığı enerji sayesinde ise takım tamamen bir ejderhaya dönüşüyor ve önüne geleni devirerek bileği bükülmez bir şekilde zirvede yer alıyor.

Başarı gelince beraberinde marka değeri de artıyor. Avokado Üreticileri Birliği Başkanı da bunu fırsata çevirmek için sosyal medyadan güzel bir paylaşım yapmış. Alanyaspor’un başarısının sırrını verirken, Başkan Hasan Çavuşoğlu ve yönetim kurulunu, teknik kadro ve futbolcuları da unutmamış hakkını yemeyelim.

2016-2017 sezonundan itibaren Süper Ligde mücadele eden Alanyaspor her sezon üzerine koyarak emin adımlarla ilerliyor. Hasan Çavuşoğlu Başkanlığındaki Akdeniz ekibinin başarısı doğru teknik ekip ve doğru transfer politikasından kaynaklanıyor. Alanyaspor’u Süper Ligde çalıştıran Sergen Yalçın şuanda Beşiktaş’ın başında Erol Bulut ise Fenerbahçe’yi çalıştırıyor. Her iki hocanın da Alanyaspor’un başarılı gidişatında katkısı unutulmaz.

Alanyaspor’da giden hocanın yerine gelen üzerine koyarak devam ediyor. Sergen Yalçın’ın yardımcı antrenörlüğünü yapan Çağdaş Atan Erol Bulut’tan devraldığı takımı bu sezon zirveye oynatıyor. Alanyaspor kazanıyor, kazanmak her şeyi çözer önemli olan bunu alışkanlık haline getirebilmek.

Kazanma alışkanlığını elde etmek takımı iyi hazırlamakla, motivasyon ile takıma cesaret vermekle geliyor. Çağdaş Atan ve ekibi bunu sağlamayı başarmış görünüyor. Çağdaş hoca oyuncularını iyi anlıyor, onları her koşulda destekliyor ve yüreğini ortaya koyuyor ve neticesinde başarılı sonuçlar geliyor.   

Alanyaspor şampiyon olur mu?

Kazanma alışkanlığı elde eden Alanyaspor büyük maçları da kazanıyor. İstanbul’da Galatasaray’ı yenmeyi başardılar. Beşiktaş’ı Alanya’da yendiler, Trabzonspor’a yenilmediler. Akdeniz derbisinde Antalyaspor’u 2-0 ile geçtiler. 17. hafta Kadıköy’de Fenerbahçe karşısına çıkacak Akdeniz ekibi bu formunu devam ettirirse başarılı bir netice alabilir.

Lig çok uzun bir maraton Alanyaspor şampiyon olur demek için daha çok erken. Özellikle bu sezon 42 haftalık yoğun maç trafiğinde kadro zenginliği olan ipi göğüsleyecek gibi duruyor. Alanyaspor’un mevcut kadrosu şimdilik iyi gidiyor, devre arasında yapılacak takviyelerle kadrosunu genişletebilir. Ama uzun maratonda ipi göğüsler mi şimdiden bir şey söylemek zor. Ama ben Alanyaspor’un sezonu ilk üçte bitireceğini düşünüyorum.