Kasketliler Geri Döndü…

Karadeniz fırtınası 6 şampiyonluğunun 4’ünü onun döneminde yaşadı. Ayrıca 3 kez Türkiye kupası şampiyonluğu, 4 kez Cumhurbaşkanlığı kupası, 2 kez Başbakanlık kupası şampiyonluğu yaşadı. Saha kenarında eşofmanlı ve kafasında kasketiyle takımını yöneten efsane teknik direktör Ahmet Suat Özyazıcı’dan bahsediyorum. 

Ahmet Suat Özyazıcı Trabzonspor tarihine damga vurmuş bir futbol ustadır. Başarılı taktikleriyle takımını şampiyonluklara taşıyan efsane teknik direktöre futbol otoriteleri ve taraftarlar Brezilyalı benzetmesi yapmıştır.

Trabzonspor’un Başakşehir ile oynadığı süper kupa maçında teknik direktör Abdullah Avcı’yı saha kenarında kafasında kasketli görünce aklımıza efsane teknik direktör geldi. Trabzonspor Başakşehiri yenerek süper kupayı müzesine götürürken, akıllarda kalan Abdullah hocanın kafasındaki kasketti. Abdullah Avcı Vodafone Arena’da oynanan Beşiktaş maçına da aynı kasketle çıkınca bir mesaj mı veriliyor sorusu akıllara geldi.

Abdullah Avcı takımın başına geçtikten sonra önemli bir çıkış yakalayan Trabzonspor İstanbul’da Beşiktaş’ı da mağlup ederek zirveye biraz daha yaklaştı. Maç sonunda Abdullah Avcı’ya kafasındaki kasket sorulduğunda; özel bir yer var orada yaptırıyorum. Trabzonspor’a geldiğimde Ahmet Suat Özyazıcı hocanın eşofman üstüne kasket takmış fotoğrafını gördüm. Çok hoşuma gitti, bende yaptırdım Başakşehiri yenip kupayı kazananınca kupayı bu kasketle kaldırmak istedim dedi.

Abdullah hocanın kafasında kasketle kupayı kaldırması sonrasında şehirde kasket modası başladı. Trabzonspor taraftarları sosyal medyada kasketli görüntüler paylaşmaya başladı. Beşiktaş galibiyeti sonrasında Trabzonspor soyunma odasında futbolcular kafalarında kasketli poz verirken, “ Bu duruşu unutmayın, kasketliler geri döndü” mesajı paylaştı.

Abdullah Avcı Trabzonspor’u devraldığında 6 puanla 17’inci sıradaydı. Sahada birbirinden kopuk ne oynadığı belli olmayan bir takım varken, Abdullah hocanın gelmesiyle birlikte büyük çıkış yakalandı. Abdullah hoca yönetiminde çıktığı 13 maçta 9 galibiyet 3 beraberlik bir mağlubiyet alan Trabzonspor 30 puan toplayarak 21. hafta sonunda 36 puanla 5. sıraya yerleşti.

Lider Fenerbahçe ile arasındaki puan farkını 9’a indiren bordo mavililer bu sene 42 hafta oynanacak süper ligde zirve iddiasını sürdürdü. Ara transfer döneminde süper ligin en dikkat çeken başarılı forveti Alanyaspor’lu Yunan futbolcu Bakasetas’ı kadrosuna katan Trabzonspor ayrıca Bundesliga ekiplerinden Wolfsburg’ta forma giyen A Milli Futbolcumuz Yunus Mallı ile orta sahasını güçlendirdi.   

Abdullah hoca geldikten sonra Trabzonspor’da gözle görülür bir başarı söz konusu. Trabzonsporlu futbolcular kendine geldi, futbolu yeniden hatırladı. Sahada mücadele eden isteyen ve neticeye ulaşan bir takım ortaya çıktı. Bir takımın başarısında teknik direktörün payı çok önemlidir. Futbolcular hocayı severse onun içinde sahada mücadele verir. Abdullah hoca belli ki futbolcularına bu sevgiyi ve saygıyı vermiş. Abdullah Avcı sistem hocasıdır kafasındaki sistemi takımına oynatmaya başladı ve netice alıyor.

Süper kupa maçında eski takımı Başakşehir’i yenerek teknik direktörlük kariyerindeki ilk kupayı kazandı. Takımını ligin dibinden alarak zirveye yaklaştırdı. Trabzonspor’un efsane teknik direktörü Ahmet Suat Özyazıcının kasketini takıp kupayı kaldırması camiaya olan aidiyet duygusunu ortaya koydu. Beşiktaş galibiyeti sonrasında soyunma odasında futbolcuların kasketli görüntüleriyle verdiği mesaj Karadeniz fırtınasının geri döndüğünü gösteriyordu.