Haydi 12 Dev Adam Kalpler Sende Bir Kez Daha…

A Milli Basketbol Takımımız 1-18 Eylül 2022 tarihleri arasında Çekya, Gürcistan, Almanya ve İtalya’nın ev sahipliğinde düzenlenecek Avrupa Basketbol şampiyonasına katılmaya hak kazandı. İsveç’i 88-80 mağlup eden Ay-yıldızlılar, grubun diğer maçında Hollanda’nın Hırvatistan’ı yenmesiyle Avrupa Şampiyonası’na katılmayı garantiledi.

Milli Takım İsveç karşısına 13 sayı farkla kazanmak hedefiyle çıktı. Milliler mücadeleyi 88-80 kazandı. Gruptan çıkma şansını son maça taşıyan ay-yıldızlılara, Hırvatistan-Hollanda karşılaşmasından sevindirici haber geldi. Hollanda grup lideri Hırvatistan’ı 65-57 mağlup etti. Bu sonuçla Türkiye’nin grubu ilk 3 sırada bitirmesi kesinleşti.

12 dev adamı tebrik ediyor, Euro 2022’de başarılar diliyorum. A Milli Basketbolcularımız daha önce katıldıkları uluslararası turnuvalarda gösterdikleri mücadele ve başarılarıyla bizleri gururlandırmıştı. 2022 Eylül’ünde de iddialı, heyecan veren mücadeleci bir takımı sahada göreceğimizden şüphe duymuyorum.

Türkiye Basketbol Federasyonu Başkanı Hidayet Türkoğlu’nun forma giydiği jenerasyon 2001’de Avrupa ikinciliği, 2010 yılında ise Dünya ikinciliği başarısı yakalamıştı. Her iki turnuvaya da Türkiye ev sahipliği yapmış müthiş heyecanlı maçlar izlemiştik. Euro- Basket 2022’de 12 dev adamın aynı heyecanı bizlere yaşatacağını düşünüyorum. 

Hidayet, Türkiye’de oynadığı dönemde, NBA kariyerinde kişiliği, karakteri ile her zaman örnek bir sporcu oldu. Profesyonel Basketbol kariyerinde önemli başarılara imza attı. Şuanda Türkiye Basketbol Federasyonu Başkanı olarak başarılarına devam ediyor.

Yeni hedef Olimpiyatlar…

2020 Tokyo Olimpiyatları dünyayı etkisi altına alan Korona virüs salgını nedeniyle 23 Temmuz – 8 Ağustos 2021 tarihine ertelenmişti. Bu bağlamda; dev organizasyon öncesinde Basketbolda kura çekimi gerçekleştirildi. Olimpiyatlar öncesi A Milli Basketbol Takımımız 29 Haziran – 4 Temmuz tarihleri arasında eleme maçlarına çıkacak. Eğer ay yıldızlılar zorlu elemelerden zaferle ayrılmayı başarırsa Tokyo Olimpiyatlarında mücadele etmeye hak kazanacak. Türkiye’nin olimpiyatlara katılması halinde rakipleri ABD, İran ve Fransa olacak.

12 dev adamın eleme turlarını geçerek Olimpiyatlarda mücadele edeceğine inanıyorum. ABD, İran ve Fransa’nın bulunacağı grupta başarılı olacağını düşünüyorum. 2019 yılında ABD’de düzenlenen dünya kupasında ABD’yi yenmeye çok yaklaşmıştık. İki kez uzatmaya giden maçı 93-92 kaybetmiştik. Bu anlamda elemeleri geçip olimpiyatlarda ABD karşısında alacağımız bir galibiyet tarihe altın harflerle yazılacaktır.

2021 Olimpiyatları yolunda 12 dev adama başarılar diliyorum. Olimpiyatlarda alacağımız başarı Euro-Basket 2022 şampiyonasında bizi zirveye çıkarabilir. Haydi 12 dev adam kalpler sende bir kez daha…