VAR’daki Fetöcü

Fenerbahçe Kadıköy’de Gençlerbirliği’ne 1-2 yenilince ortalık karıştı. Maç sonrası ekranların karşısına geçen Fenerbahçe’nin iki yöneticisi VAR odasında ofsayt çizgisini çeken kişinin fetöcü olduğunu iddia etti. Gaziantepspor, Galatasaray ve Gençlerbirliği maçlarında ofsayt çizgisini çeken kişinin aynı kişi olduğunu söyleyen yöneticiler, bu kişiyi tespit ettiklerini ve gereğini yapacaklarını söylediler.

Maçın VAR operatörünün aile ilişkilerinin ve geçmişinin açıklanmasını isteyen Fenerbahçe yöneticisi Selahattin BAKİ, açıklanmazsa zaten biz açıklayacağız dedi. Fenerbahçeli yöneticilerin bu iddiası bir anda gözleri TFF’ye (Türkiye Futbol Federasyonu) çevirdi. Bu çok ciddi bir iddia kim bu fetöcü? Fenerbahçeli yöneticiler TFF’yi ve şampiyonluk yarışı içerisinde olan diğer takımları töhmet altında bıraktı. Türkiye Futbol Federasyonu bu sözlere nasıl cevap verecek merakla bekliyoruz.

Fenerbahçeli yönetici Selahattin BAKİ, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a seslenerek, futboldan fetönün temizlenmesi gerektiğini söyledi. Fetöcü zihniyet bilerek Fenerbahçe taraftarının sinir uçlarıyla oynayıp, insanları sokağa döküp kaos yaratmak istiyor diyerek çok ciddi bir iddiayı dile getirdi.

Ankaragücü maçının ardından Galatasaray ikinci başkanı Abdurrahim Albayrak, Gençlerbirliği maçının ardından Fenerbahçeli iki yönetici çok ağır konuşarak TFF’yi ve MHK’yi hedef aldılar. Şampiyonluk yarışındaki takımlar puan kaybedince saldıracak adresler belli. Her takımın lehine ve aleyhine hakem hataları oluyor. Hakem performansları iyi değil. VAR sistemi yapılan hataları sıfırlayacak diye getirildi ancak VAR hakemleri orta hakemlerin önüne geçti.

VAR hakemleri maç neticesini belirliyor, kimse memnun değil. Peki ne olacak, bu hatalar her takımın lehine ve aleyhine oluyor. Ancak her takım sadece kendi canı yanınca konuşuyor. FETÖ’nün girmediği bir VAR kalmıştı oraya da fetöyü soktular. Fenerbahçeli yöneticilerin bildiği bir şey varsa çıksın açıklasınlar ve herkesi ikna etsinler. Aksi halde bu yaptıkları suçtur, bu yaptıkları FETÖyü güçlendirir. Somut delilleri ortaya koyamazlarsa bu durum Fetönün işine yarar.

Fetöcü zihniyet Fenerbahçe taraftarlarının sinir uçlarıyla oynayıp, insanları sokağa döküp kaos çıkarmak istiyor iddiasının altı doldurulmalıdır. Fetö zihniyetinin ülkede kaos çıkarma niyetinin olduğunu biz zaten geçmişte ve günümüzde yaptıkları hainliklerden biliyoruz. Ama ortaya bir söz atıp altını dolduramazsanız, fetö zihniyetine hizmet edersiniz. Fenerbahçe taraftarı bu söylemi ciddiye alır sokağa çıkarsa bunun hesabını kimseye veremezsiniz. Ülke zaten karpuz gibi ikiye ayrılmış, kutuplaşma zirve yapmış birde futbol üzerinden ayrılıkçı söylem yapmayın.

Kulüp yöneticileri sözlerine dikkat etmelidir. Maç sonrası sinirle ağızlarından ne çıktığını bilmeden konuşuyorlar. Hakem hataları her takımın lehine ve aleyhine oluyor. VAR sistemi ülkemizde maalesef hakkaniyetli uygulanmıyor. TFF üzerine düşeni yapmalıdır. Türk futbolu her geçen gün kötüye gidiyor. Futbol izlenme oranları düşüyor. Şampiyonluk yarışı içerisinde olan yada düşme hattında olan takım yöneticileri konuşmalarına dikkat etmelidir. Futbolda kaosu bizzat kendileri oluşturuyor.

Fenerbahçe yöneticileri puan kaybettikleri bir maçın sonrasında basın önünde böyle konuşmak yerine bildiklerini kanıtlarıyla birlikte devletin gerekli mercilerine anlatmaları gerekirdi. Ama onlar maç sonrası siniriyle haklarının yenildiğini düşünerek basın önünde konuşmayı tercih ettiler. Maalesef her yönetici tribünlere oynuyor, taraftarı sokağa dökmek sözleri çok tehlikeli. Herkes aklını başına almalıdır. Biz bu sahneyi daha önce yaşadık. Kadıköy’de kaybedilen şampiyonluk sonrası yaşananları hatırlamak dahi istemiyoruz.