Yüzümüzü Güldürdü Bizim Çocuklar…

Katar’da düzenlenecek 2022 Dünya Kupası eleme grubu maçlarına çok iyi bir başlangıç yaptık. Avrupa futbol ekolünün önde gelen ülkesi Hollanda’yı 4-2 mağlup ettik. Ardından İspanya’nın Malaga şehrinde oynanan Norveç karşılaşmasını (3-0) net bir skor ile geçmeyi başardık. Bizim çocuklar doludizgin gidiyor. Pandemi döneminde millet olarak böyle bir morale ihtiyacımız vardı. Yüzümüzü güldürdü bizim çocuklar.

EURO 2020 eleme maçlarında müthiş bir performans sergileyerek finallere kalan bizim çocuklar, 2022 Dünya Kupası elemelerine grubun iki favori takımını yenerek başladı. Hollanda karşısında çok baskılı bir oyun ortaya koyamasak ta bulduğumuz pozisyonları gole çevirdik. Savunmada yaptığımız iki hata golle sonuçlansa da genel anlamda rakibi oynatmayarak galip gelmeyi başardık.

Norveç deplasmanından çekiniyordum açıkçası. Özellikle hücum hattında Haaland – Sörloth ikilisi bizi oldukça zorlayacak diye düşünüyordum. Ancak bizim çocuklar çok akıllı bir oyun sergileyerek sahadan (3-0) net skorla ayrılmayı başardılar. Çağlar Söyüncü, şuanda Avrupa’nın en formda golcüsü olan Haaland’ı adeta sahadan sildi diyebilirim.

Karşılaşma sonrasında Norveç basını attığı manşetlerde Dortmund’lu yıldızı yerden yere vururken, Çağlar’a övgüler dizdi.  Norveç'in eski kaptanlarından ve unutulmaz sol beklerden biri olan John Arne Riise; Onun gollerine alışkınız ama milli takım performansı vasatı aşamadı. Dortmund’da sergilediği performansı maalesef burada göremedik diye konuştu.

Norveç liginde çeşitli takımlarda oynayan Hollandalı Forvet Bernt Hulsker, VGTV kanalında yaptığı değerlendirmede, Haaland, o bildiğimiz özgüveniyle oynayamıyor, Dortmund'da bu tür pasları kaçırmış olsaydı kendisine çok kızardı. Yüzüne tokat atardı. Türkiye maçında teslimiyeti kabul etmiş gibiydi" ifadelerini kullandı. 

Haaland’ın bu kötü performansı sergilemesinde bizim çocukların etkisini de unutmamak lazım. Ayrıca Türkiye ligini iyi tanıyan diğer formda golcü Sürloth’unda savunmamızı geçemediğini belirtmek isterim. A Milli futbol takımımız deplasmanda nasıl oynanır bunun iyi bir örneğini sergiledi. Takım halinde hücuma çıkıp takım halinde defans yapan bizim çocuklar, kontra ataklarla neticeye gitmeyi başardılar.

A Milli Takım Teknik Direktörü Şenol Güneş çok iyi bir jenerasyon yakaladı. Tecrübeli hoca bu jenerasyonu doğru kullanıyor. İzleyenlere keyif veren bir takım ortaya çıkardı. Hollanda maçı öncesinde kaptan Burak Yılmaz’ın 3 maçı da aslanlar gibi oynayıp kazanacağız diyerek özgüveni ile takım arkadaşlarını motive etmesi. Ardından sahaya çıkıp hattrick yapması başarının bir habercisiydi.

Norveç maçı sonrasında Yusuf Yazıcı, Ozan Tufan ve Çağlar Söyüncü’nün yayıncı kuruluş TRT’ye verdikleri röportajı izlerken Burak Yılmaz’ın inanmışlığını, özgüvenini gördüm. İyi bir jenerasyon ve özgüvenli bir milli takım olunca başarı da beraberinde geliyor.

Bizim çocuklar Letonya karşısında…

2022 Dünya Kupası eleme grubu üçüncü maçında evimizde Letonya’yı ağırlayacağız. Letonya bize ters gelen bir takım. 2004 Avrupa Futbol Şampiyonası play-off karşılaşmalarında bizi saf dışı bırakarak şampiyonaya katılmamızı engellemişlerdi. O dönemde A Milli Futbol Takımımızın başında yine tecrübeli hoca Şenol Güneş vardı. Şenol Hoca o talihsiz karşılaşmaları hatırlayacak ve takımını ona göre motive edecektir. İki önemli zaferin ardından bir kaza yaşamak istemiyoruz.

Bizim çocukların bu maçın üstesinden de gelerek üçte üç yapacağından şüphemiz yok. Sahada gösterdikleri performans, takım ruhu ve özgüvenleri bu cümleleri bize kurduruyor. 2022 yolunda alacağımız bu galibiyet grup liderliğimizi devam ettirmemizi ve gelecek maçlara umutla bakmamızı sağlayacak. Haydi bizim çocuklar, Türk milleti arkanızda sizi destekliyor. Bir kez daha güldürün yüzümüzü…