Heyecan Bitmedi, Futbol Şöleni Yeni Başlıyor…

42 haftalık zorlu lig maratonu ve Türkiye Kupası heyecanı sona erdi. Her iki kupada da Beşiktaş mutlu sona ulaşırken, Siyah beyazlılar 1989-90 ve 2008-2009 sezonlarından sonra üçüncü kez çifte kupayı müzesine götürmeyi başardı. Süper lig ve kupa sona erdi, pandemiden dolayı ertelenen Euro 2020 başlıyor. 11 Haziran’da başlayacak Avrupa Futbol Şampiyonası ile birlikte futbolseverler yazın futbola doyacak.

A Milli Futbol Takımımızın da yer aldığı şampiyonanın, seyir zevki yüksek, heyecanı bol maçlara sahne olmasını bekliyoruz. Milli takımımız, İtalya, Galler ve İsviçre ile aynı grupta yer alıyor. 11 Haziran’da Roma Olimpiyat stadında İtalya karşısında ilk maçımıza çıkacağız. Gruptaki son iki maçımız Bakü Olimpiyat Stadında 16 Haziran’da Galler ve 20 Haziranda ise İsviçre ile olacak.

A Milli Futbol Takımımız Süper Ligin ve Türkiye Kupasının sona ermesiyle birlikte Antalya’da kampa girdi. Antalya kampında ilk çalışmasını yapan futbolcularımız, bu hafta sonu Avrupa Liglerinin tamamının sona ermesiyle birlikte tam kadro hazırlıklarını sürdürecek.

Türkiye, EURO 2020 öncesi hazırlık döneminde 3 özel maç yapacak. Milliler Antalya kampındaki ilk hazırlık maçını 27 Mayıs Perşembe günü Azerbaycan ile oynayacak. Alanya Bahçe şehir Okulları Stadı’ndaki karşılaşma saat 20.00’de başlayacak.

Daha önce 31 Mayıs’ta Kuzey İrlanda ile Antalya’da oynanacağı duyurulan karşılaşma ise rakip ekibin seyahat kısıtlaması nedeniyle Türkiye’ye gelemeyecek olmasından dolayı iptal edildi. Ay-yıldızlı ekip, aynı tarihte bir başka rakiple özel maç yapacak. Yeni rakibin kim olacağı ise yapılacak görüşmelerin ardından açıklanacak. Millilerin Antalya kampı 1 Haziran’da sona erecek.

Milli takım, 2 Haziran’da ikinci etap kamp çalışmaları için Antalya’dan Almanya’ya hareket edecek. Almanya’nın Harsewinkel kasabasındaki Klosterpforte Otel’de kampa girecek milliler, 3 Haziran’da EURO 2020 öncesi son hazırlık maçında Moldova ile Paderborn Stadı’nda TSİ 20.00’de karşı karşıya gelecek.

İtalya, Galler ve İsviçre ile aynı grupta yer alan milli takımımızın bu gruptan çıkarak son 16’ya kalacağına inanıyorum. A Milli Takımımız 2002, 2008 kadrolarından sonra yakaladığı bu genç ve kariyerli jenerasyon ile Avrupa Futbol Şampiyonasına başarılarıyla damga vuracaktır. 30 kişilik kadroda Avrupa’nın üst düzey liglerinde forma giyen futbolcularımız var. Türkiye Süper Liginde forma giyen diğer futbolcularımızla birlikte güçlü bir kadromuz olduğunu söyleyebiliriz.

Bu bağlamda; Türk Spor kamuoyunda şampiyona öncesi beklenti üst düzeyde diyebiliriz. Her şeyden önce Türk spor camiası ve futbolseverler sahada kaliteli futbol ve mücadele bekliyor. Milli futbolcularımız sahada bu mücadeleyi verip, son dakikaya kadar vazgeçmediğinde başarının geldiğini daha önce tüm dünyaya göstermişti. A Milli Takımımızın yakaladığı genç ve kariyerli jenerasyonunun aynı mücadeleyi bu şampiyonada da sahaya yansıtacaklarına yürekten inanıyorum.

Kalede, defans hattında ve orta sahada alternatifli oyuncularımız var. Hücum hattında çok alternatifimiz yok gibi görünse de Avrupa’nın en formda golcüsü Burak Yılmaz kadromuzda yer alıyor.

Ayrıca hücumda formda bir Cengiz Ünder turnuvanın en çok konuşulan ismi olabilir. Kenan Karaman, Halil Dervişoğlu, Enes Ünal gibi genç isimler ise forma şansı bulursa turnuvada yıldızı parlamaya aday futbolcularımız olarak dikkat çekiyor.

Milli takım, gruptan çıkması durumunda 21 Haziran’dan itibaren tekrar Almanya’da kampa girecek ve oluşacak müsabaka takvimine göre hareket edecek. A Milli Futbol Takımı, gruptan çıktığı takdirde son 16 turu maçını 26 ile 29 Haziran tarihleri arasında Londra, Amsterdam, Sevilla, Bükreş veya Glasgow’da oynayacak.

Çeyrek final müsabakaları, 2-3 Temmuz’da Münih, Bakü, Saint Petersburg ve Roma’da yapılacak. Londra’nın ev sahipliği yapacağı yarı finaller 6-7 Temmuz, final ise 11 Temmuz’da gerçekleştirilecek.

Bayrakları hazırlayın bu yaz çok keyifli geçecek. Bir ay boyunca futbola doyacağız, müthiş müsabakalar bizleri bekliyor. Umarım turnuva finalinde A Millilerimizi Londra Wembley’de izleme şansımız olur. Tüm ülke olarak millilerimize yürekten inanıyoruz. Hedef öncelikle Euro 2020 sonra 2022 Dünya Kupası bu jenerasyon ülkemize büyük sevinçler yaşatacak bunu görüyorum.

2002 Dünya Kupasında Tarkan’ın milli takım için sözlerini yazdığı ve seslendirdiği bu şarkıyla coşmuştuk.

Arar buluruz izini, bilirsin zır deliyiz biz. Hem yazında hem kışında nerde olsan seninleyiz. Bir oluruz yolunda haydi bastır gönüller coşsun, o kupalar sana helal al da gel de buralar bayram olsun.

2002’de kupayı almaya ramak kalmıştı. Dünya üçüncülüğü ile tüm dünyaya sesimizi duyurmuştuk. 2008’de ise biz bitti demeden bitmez sözü dillere pelesenk olmuştu. O beklenen sene bu sene neden olmasın. O kupalar sana helal al da gel de buralar bayram olsun. Haydi milliler 13 Temmuz’da bu ülke sizden çifte bayram bekliyor. Vurduğunuz gol olsun, yolunuz final olsun.