Bizim Çocuklar Fransa’nın Zirvesinde…

Pazar akşamı bütün Türkiye oturduk milli maç izler gibi Angers- Lille maçını izledik. Lille takımının kadrosunda dört Türk futbolcu yer alıyor. Üç futbolcu ilk 11’de direk oynuyor. Burak Yılmaz, Zeki Çelik ve Yusuf Yazıcı Lille takımının şampiyonluğunda büyük pay sahibi oldular. Mustafa Kapı ise Lille takımın kadrosunda gelecek vaad eden genç bir futbolcu olarak ilk sezonunda Fransa ligi şampiyonluğu yaşadı.

Avrupa’nın en değerli beşinci ligi olan Fransa ( Ligue 1) 3 milyar 430 milyon Euro değere sahip ve 25,7 yaş ortalamasıyla genç ve dinamik bir lig. Sezonu şampiyonlukla tamamlayan Lille takımını sırtlayan 3 Türk yıldızı sezona ciddi anlamda damga vurdu.

Paris saltanatı yıkıldı!

2012 yılından bu yana Paris Saint-Germain Fransa Ligue 1'deki şampiyonlukları domine etmişti. Son 8 yılda toplamda 7 şampiyonluk elde eden Paris ekibi, bu süre zarfında şampiyonluğu yalnızca 2016-17 sezonunda Monaco'ya kaptırmıştı. Üç Türk futbolcumuzun forma giydiği Lille takımı, Paris'in son 10 yılda Fransa'da kurduğu saltanatı yıkmayı başardı.

Lille takımı bu sezon gösterdiği muhteşem performansı ile şampiyonluğu hak etti. Lille Fransa Lig tarihinde 1946, 1954 ve 2011’de olmak üç kez şampiyonluk kupasını müzesine götürmeyi başarmıştı. Les Dogues ( Çoban Köpekleri ) takma adını kullanan Lille 10 yıl aradan sonra şampiyonluk ipini göğüsleyerek 4. şampiyonluğu elde etti.

25,7 yaş ortalaması olan ligde 36 yaşındaki Burak Yılmaz 29 maçta attığı 16 yol 5 asistle yıldızlaştı. Burak Yılmaz bu performansı ile Lille taraftarlarının sevgilisi oldu. Lille taraftarları Burak Yılmaz’ı tesislere girerken meşaleler ve tezahüratlarla karşıladı.

Zeki Çelik ilk 11’in değişilmez oyuncusu olarak şampiyonlukta önemli katkı sağladı. Yusuf Yazıcı bu sene hem ligde hem de Avrupa’da gösterdiği üstün performans ve attığı gollerle Fransa spor kamuoyuna doğru ve yerinde bir transfer olduğunu kanıtladı.

Üç Türk futbolcusunun sırtladığı Lille şampiyonluğa ulaşırken, Fransa’da ve Türkiye’de aynı anda şampiyonluk sevinci yaşandı. Lille maçlarını milli maç izler gibi heyecanla takip ettik. Milli futbolcularımızın başarısıyla sevindik onlarla gurur duyduk.

Euro 2020 öncesinde milli futbolcularımızın Avrupa’nın zirvesine çıkması bizi umutlandırdı. Burak Yılmaz, Yusuf Yazıcı ve Zeki Çelik şampiyon takımın yıldızları olarak A Milli Takımımızın kampına yüksek moralle katılacaklar. Bu sene o sene olsun diyorum sürekli inşallah olacak. Avrupa liglerine damga vuran yıldızlarımızla, Türkiye Süper liginin en iyilerinin oluşturduğu bu takım şampiyonaya inşallah damga vuracaktır. Haydi milliler 84 milyon arkanızda vurduğunuz gol, yolunuz final olsun.