Mühimdir! Diyanet İşleri Başkanlığı’na

 Muhterem Başkanım, Selamünaleyküm. Önce selam eder, Cenab-ı Allah’tan hayırlı günler niyaz ederim. Şahsım tarafından mühim olarak telakki etiğim bir meseleyi Teşkilatın başkanı olarak Zat-ı Alinize arz etmek istiyorum. Mevzu şudur,

Sabah Namazlarını Allahın izniyle devamlı olarak camide kılmaya gayret eden bir vatandaşım. Bu cümleden olarak bugüne kadar muhtelif camilerde Sabah Namazı  kılmak  nasip oldu.. Fakat üzülerek ifade edeyim ki, imam efendilerin  birçoğu  maalesef Sabah Namazlarına  gelmemektedir.. Bu husus sadece bir caminin imamına mahsus bir mesele değildir. Vazifelerini aksatmadan yerine getiren imamları tenzih ederim. Gittiğim yerlerde de aynı durum ile karşılaşıyorum. Tabii ki bu durum cemaat arasında memnuniyetsizliğe sebep olduğu gibi her sabah acaba, imam efendi namaza gelecek mi, gelmeyecek mi tedirginliğine sebep olmaktadır.

Ehemmiyetine binaen şu hususu ifade edeyim ki, İmamların büyük bir kısmı,  vazife yaptıkları caminin hemen bitişiğinde bulunan lojmanlarda ikamet etmektedirler. Hal böyle olmasına rağmen,  bilhassa Sabah Namazlarında imamların sık sık vazifelerini ihmal ettikleri görülmektedir. Diğer vakitlerde de cemaat, namazın ilk sünnetini kılındıktan sonra camiye gelmektedirler. Hatta öyle ki, Minare de merkezi sistem ezan okunurken lojmanın bahçesinde çapa yapanı da muhabbet edeni de görülmektedir. Bu gibi durumlar Cami Dernek Başkanı ve cemaat tarafından müteaddit defa Müftülüğe bildirilmiş olmasına rağmen, değişen bir şey olmamıştır.

Bu sabah namaz kıldığım camide meydana gelen bir durumdan bahsetmek istiyorum. Her zaman ki gibi mutat olduğu üzere, bu sabah imam efendi yine Sabah Namazına gelmedi. Onun yerine cemaatten birisi imamlık yaptı. Fakat namazı bariz bir şekilde yanlış kıldırdı. Bunun üzerine eve geldikten sonra  ben namazı tekrar kıldım.. Öyle tahmin ediyorum ki cemaatin birçoğu benim gibi yapmıştır..

Acizane kanaatime göre, bu duruma meydan vermemek bakımından, Merkezi Ezan Okuma sistemi kaldırılıp, eskiden olduğu gibi yine her imam kendi ezanını okuyup, Namazını kıldırmalıdır.

Buna ilaveten, Başkanlık olarak alacağınız başka tedbirler ile de imamların Sabah Namazlarına mutlaka gelmeleri temin edilmelidir. Zira, bu güne kadar bize, Hocalarımız tarafından sık sık Sabah Namazının Camide cemaat ile kılmanın sevabının çok büyük olduğunu anlatılmıştır.

Çok Değerli Başkanım keyfiyeti takdirlerine arz eder, saygılarımı sunarım.

 

Not: Bu yazı namaz kıldığım caminin Dernek Başkanının bilgisi dahilinde yazılmıştır.